bacshandball.hu

Visszatekintés az elmúlt évre – 3. rész

A nyár a pihenés és a felkészülés időszaka. Év végi sorozatunk haramdik részében ezen évszak történéseit elevenítjük fel.

Június végén a megyei játékvezetők Szegeden vettek részt egy meghívásos tornán, így ők is játékkal búcsúztatták a szezont.

Még áprilisban hirdettük meg a CreaSport Alapítvánnyal közösen a Szikora Melinda Kapustábort azzal a szándékkal, hogy Bács-Kiskun megye utánpótlás korú kapusai számára egy felejthetetlen élményt biztosítsunk a nyári időszakban. Kiskunmajsán, július első hetében rendeztük meg a tábort, ahol 20 kapuspalánta egy héten keresztül készülhetett hazánk kapusképzőinek legjavával. A napi két edzés mellett színes programok tarkították a gyerekek hetét. Szövetségünk honlapja minden nap képes beszámolót közölt a táborról.

Júniusban döntötte el a Magyar Kézilabda Szövetség Versenyalbizottsága, hogy a 2019-2020-as bajnoki szezonban a férfi felnőtt NB II déli csoportját, a férfi ifjúsági III. osztály “G” csoportját, valamint a női ifjúsági III. osztály “I” csoportját a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség rendezi, így ennek előkészítő munkálatait is megkezdtük nyáron.

2019. július 20-án második alkalommal rendezték meg a nyári időszak legnagyobb dél-vidéki kézilabdás eseményét, a Dávodi Kézilabda Torna. A fényes kézilabda hagyományokkal rendelkező település csapatai már jó néhány éve nem versenyeznek, de Zórity Mátyás testnevelő teremtette Alma Mater mindmáig hazacsalogatja az itt nevelkedett sportolókat. A hagyomány őrzéshez a környékbeli települések csapatit hívták meg, hogy a régi bitumenes pályát újra élettel töltsék meg. A tavaly nyáron indult kezdeményezés mellé idén is csatlakozott a megyei kézilabda szövetség, hogy a lehető leggördülékenyebben bonyolódhasson le eme nagyszerű rendezvény.

Augusztus végén rendeztük negyedik szakmai estünket, ahol előbb Szabó András, a Nemzeti Kézilabda Akadémia erőnléti edzője tartott előadást, majd megtartottuk a megyei bajnokságok sorsolását.

Júniusi cikkeink →

Júliusi cikkeink →

Augusztusi cikkeink →

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
augusztus 2022
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« júl   szept »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Magazin rendelés
Archívum