bacshandball.hu

Visszatekintés az elmúlt évre – 2. rész

Év végi sorozatunk második részében a tavasz eseményeit – benne a megyei négyes döntőt – idézzük fel. Megemlékezünk továbbá az elmúlt bajnoki szezon éremszerző csapatairól is – lássuk hát, mi történt 2019. áprilisában és májusában.

Az április és a május hagyományosan a bajnokságok hajrá-időszaka. Megyei NB-s csapataink is harcban álltak a minél jobb helyezésekért, végül három csapat szerzett valamilyen medált: a női NB I/B-ben a Kecskeméti NKSE parádés tavasz után a dobogó harmadik fokán végzett, szintén harmadik lett a férfi NB II déli csoportjában a Kiskunfélegyházi HTK, míg a dél-nyugati régióban a Kalocsai KC az ezüstérmet szerezte meg.

A férfi NB I/B-ben a Kecskeméti TE a negyedik, a Mizse KC a tizedik helyen végzett, az NB II dél-nyugati csoportjában a második Kalocsa mellett a Bajai KSE a nyolcadik, a Kiskőrös KSK a kilencedik, míg a Kiskunhalas UKSC a tizenegyedik lett. A dél-keleti csoportban a Kiskunmajsai KC a kilencedik helyen zárt, míg a déli csoportban a KIKI Sport, a női NB II dél-keleti csoportjában pedig a Bácsalmási PVSE is egyaránt a tizedik helyen fejezte be a bajnokságot.

Első ízben rendeztük meg a megyei bajnokságok négyes döntőjét, mely nagy sikert aratott mind a csapatok, mind a szurkolók körében. A május 25-26-i hétvége nyolc mérkőzése telt ház előtt zajlott Kecelen. Az első nap az elődöntőkben mind a női, mind a férfi mezőnyben a bajnoki alapszakasz győztesei csaptak össze a negyedikekkel, míg a másodikok a harmadikokkal mérkőztek meg. Vasárnapra így kialakult a döntő és a bronzmeccs párosítása. A nőknél a papírformának megfelelően az alapszakasz első két helyezettje, a Kecskeméti NKSE II. és a Kalocsai KC jutott a döntőbe. A férfiaknál némi meglepetésre a negyedikként bejutó Euroscale Kecskemét II. legyőzte a házigzda kecelieket, míg a másik találkozón az alapszakasz másodikja, a Bácsalmási PVSE nyert.

A vasárnapi első összecsapáson a női harmadik hely volt a Kiskunmajsai KC – Kiskőrös NKSZSE mérkőzés tétje, a 28-20-as eredménnyel záruló találkozó után a Kiskunmajsai KC játékosainak nyakába került a bronzérem. A férfi bronzmeccsen a hazai pályán játszó Kecel KC és az Euroscale Kecskemét I. lépett pályára, ahol 35-28 lett a végeredmény, így a Kecel KC szerezte meg a harmadik helyet. A női döntőben a Kecskeméti NKSE II. és a Kalocsai KC nézett egymással farkasszemet. A végig izgalmas, nagy csatát hozó mérkőzést a kecskemétiek nyerték 21-19-re, a Kecskeméti NKSE ezzel megnyerte a megyei női bajnokságot, második lett a Kalocsai KC. A férfi döntőben az Euroscale Kecskemét II. és a Bácsalmási PVSE csapott össze, és végül 29-22-re itt is a kecskeméti alakulat diadalmaskodott. A 2018-19-es Bács-Kiskun megyei férfi bajnokság győztese tehát az Euroscale Kecskemét II., míg a második a Bácsalmási PVSE lett.

A megyei bajnokság döntőjére időzítve jelent meg a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség 60 éves fennállását feldolgozó három részes kiadványsorozat első száma, melyben a szövetség első húsz évét dolgoztuk fel.

A megyei döntőn adtuk át az első alkalommal meghirdetett Fair Play Díjat, melyet megosztva kapott a Tiszakécske VSE és a D-V SE Csávoly csapata.

Nagy örömünkre szolgált, hogy beszámolhattunk a nemesnádudvari sportcsarnok átadásáról is.

Áprilisi cikkeink →

Májusi cikkeink →

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
augusztus 2022
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« júl   szept »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Magazin rendelés
Archívum