bacshandball.hu

Visszatekintés az elmúlt évre – 1. rész

Közeledve az év végéhez, ideje számvetést végezni a mögöttünk álló esztendővel. Négy részes sorozatunkban visszatekintünk a 2019-es évre a bacshandball.hu írásain keresztül. Az első rész a januártól márciusig terjedő időszakot tekinti át.

A január a pihenésé és a felkészülésé volt, honlapunkon is mindössze két cikk jelent meg. Február elején aztán elindult a látható munka is, 2-án a megyében működő versenybíróinknak szerveztünk továbbképzést. Február közepén kezdődött el a “Szövetség 60” rendezvénysorozat, mellyel a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség megalakulásának hatvanadik évfordulója előtt tisztelegtünk.

A február 16-17-i hétvégén folytatódtak az NB-s bajnokságok, a tavaszi nyitófordulóban rögtön egy megyei rangadóval, amikor is a Kiskunhalas UKSC a Kiskőrös KSK-t fogadta – a meccs végül döntetlennel zárult.

Egy héttel később a megyei bajnokságban is folytatódtak a küzdelmek. A 2018-19-es szezonban először rendeztük meg a megyei négyes döntőt. Míg a férfi mezőnyben viszonylag hamar kiderült az első négy csapat kiléte (a kérdés csak a közöttük lévő sorrend volt), addig a nőknél az utolsó pillanatig kiélezett volt a verseny és csak az alapszakasz utolsó fordulója után derült ki, hogy melyik négy csapat mérkőzhet az érmekért.

Februárban zárult az alapfokú játékvezetői tanfolyam, a vizsgák után nyolc új játékvezetőt, illetve versenybírót köszönthettünk köreinkben.
Márciusban kiderült, hogy Kecel lesz a megyei négyes döntő helyszíne – a rendezésre pályázatot írtunk ki.

Szintén márciusban rendezték a Mizse KC – Kecskeméti TE örökrangadót, melyet a vendégek nyertek. Ekkortájt az is egyre világosabb lett, hogy nagy menetelésbe kezdett a Kecskeméti NKSE a női NB I/B-ben.

Januári cikkeink →

Februári cikkeink →

Márciusi cikkeink →

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
október 2020
hKscpsv
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
« Sze   nov »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Magazin rendelés
Archívum