bacshandball.hu

Drámai végjáték Majsán – hétvégi eredmények

A vártnál könnyebben győzött a Kecskeméti TE, megszerezte első pontjait a Mizse KC az NB I/B-ben, bajai siker az NB II-es megyei derbin, néhány másodpercen múlt a Majsa győzelme, ismét gálázott a KTE U22, továbbra is hibátlan a Nemesnádudvar – ez történt címszavakban a hétvégén.

A férfi NB I/B keleti csoportjában a KTE-Piroska szörp pénteken este látta vendégül a tavaly még első osztályú Mezőkövesdet. Álmosan kezdtek a csapatok, az első támadásokból nem született gól, végül a negyedik percben a hazaiak törték meg a jeget. Erre ekkor a kövesdiek még válaszoltak, ám ezután a KTE magához ragadta a kezdeményezést és a félidő közepére kényelmes, öt gólos előnyt alakított ki.  A félidő végére kicsit kiengedtek a kecskemétiek, a vendégek háromra közelítettek, a fordulás után viszont ismét gyorsan elléptek a Hírös Harcosok. A mezőkövesdi tréner bő négy perc alatt kétszer is időt kért, ám ezzel sem tudta felrázni csapatát és a második félidő derekára már tízzel mentek a hazaiak. Ezt az előnyt a végéig tartani tudták, így a vártnál simábban húzták be a meccset. A Mizse KC is hazai pályán játszott, ellenfelük a Hatvan csapata volt. Gyors gólváltással indult a találkozó, majd Benke duplájával léptek meg a hazaiak. A vendégek a félidő közepén egy 6-1-es szériával ugyan kis időre átvették a vezetést, a játékrész hajrája azonban ismét  mizseieké volt és a félidőben már öt volt az előnyük. A térfélcsere után a Mizse KC tartotta előnyét, a hatvaniak ugyan kapaszkodtak, tíz perccel a vége előtt egy gólra zárkóztak, de ennél közelebb nem jutottak, 34 – 32 lett a vége.

A férfi NB II dél-nyugati csoportjában megyei rangadót rendeztek, a Kiskunhalas UKSC vendége a  Bajai KSE volt. Kiegyenlített játékot hozott az első játékrész, amely a bajaiak egy gólos előnyével zárult. Fordulás után leblokkolt a Halas és bő tíz percig képtelenek voltak bevenni a kaput, miközben a vendégek négyszer is beköszöntek. Biztos előnye tudatában a végén kissé kiengedett a Baja, de győzelmük nem forgott veszélyben. Siklósra utazott a Kalocsai KC, ahol a hazaiak némi meglepetésre húsz perc után hárommal vezettek. A félidő végén aztán nagyobb fokozatba kapcsolt a KKC és a szünetben már ők vezettek hárommal. Fordulás után aztán hengerelt a Kalocsa, a második etapban nyolcszor eredményes, összesen tizenegy találatig jutó Szvétek Balázs vezetésével nagyon sima győzelmet arattak. Némileg váratlan pofonba szaladt az eddig pont nélkül álló Satelit FC otthonában a Kiskőrös KSK. A somogytarnócai alakulat már a félidőben tetemes, hat gólos előnyre tett szert, melyet a második félidőben még eggyel megfejeltek, 28-21 lett a vége. A déli csoportban a KIKI Sport a székesfehérvári ALBA-MÁV-ELŐRE csapatát látta vendégül. Villámrajtot vettek a Fejér megyeiek, a hazai edző, Kun István már az ötödik percben kénytelen volt időt kérni. Sikerült ugyan a vendégek lendületét némileg megtörni, de csak annyira, hogy nem tudjanak még jobban meglépni, a szünetben kettővel vezetett az Alba. Fordulás után az öltözőben ragadt a KIKI, kilenc percet kellett várni az első góljukra, mialatt a vendégek háromszor is beköszöntek. A hazai fiatalok ugyan derekasan küzdöttek, de ezen a meccsen nem volt esélyük a pontszerzésre, 22-25 lett a végeredmény. A dél-keleti csoportban drámai végjáték után lett döntetlen a Kiskunmajsai KC – Békéscsaba DKSE összecsapás. Pedig a találkozó elején úgy tűnt, simán hozzák a meccset a majsai Tigrisek: alig negyedóra játék után már öt gólos volt az előnyük, ebből három a szünetre is megmaradt. A viharsarkiak a második félidő közepe táján ugyan egyenlíteni tudtak, de az utolsó  perchez két gólos majsai előnnyel érkeztek a felek. A hatvanadik perc elején egy gólra zárkózott a DKSE, majd a majsaiak passzívig támadva elvesztették a labdát és másodperekkel a vége előtt egy, a félpálya környékén történ szabálytalanság után nem engedték elvégezni a vendégek szabaddobását. Ezért  Benkő piros lapot, a Békéscsaba pedig hétméterest kapott, amit gólra váltottak, így a Kiskunmajsa kénytelen volt beérni egy ponttal. A nők dél-keleti csoportjában mindkét megyei együttesünk idegenbe látogatott és sajnos pont nélkül voltak kénytelenek hazatérni. A Kecskeméti NKSE Mezőtúron kapott ki meglehetősen simán, míg a Bácsalmási PVSE Gyomaendrődön szenvedett hat gólos vereséget.

A megyei férfi bajnokságban a Kecskeméti TE U22 ismét gálaelőadást tartott, ezúttal a tiszaalpári hálót tömték ki 53 góllal. Nagyon simán verte a Kecelt a Bácsalmás, az Euroscale Kecskemét pedig Tiszakécskén tudott nyerni. Jól tartotta magát a fiatal KHTK, de nem bírtak a KIKI második csapatával, ahogy kalocsai Gézengúzok is alulmaradtak a Soltvadkerttel szemben. A nőknél döntetlen született a forduló rangadóján, a hazai Miklós KC nagy hajrával mentette meg az egyik pontot a Kiskőrössel szemben. A tartalékos kerettel érkező Kiskunmajsa húsz gól alatt tartotta ugyan a Mizse KC-t, de a találkozót így is a mizseiek nyerték. Simán nyert otthon a Kalocsa és idegenben a Nemesnádudvar, utóbbi csapat hibátlan mérleggel vezeti a tabellát.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

KTE-Piroska szörp – Mezőkövesdi KC 29 – 19

Mizse KC – Hatvani KSZSE 34 – 32

NB II férfi-Dél-nyugat

MK Pelikán-Siklós KC – Kalocsai Kézilabda Club 23 – 35

Kiskunhalas UKSC – Bajai KSE 26 – 28

Satelit FC Somogytarnóca – Kiskőrösi KS Kft 28 – 21

NB II férfi-Dél

KIKI SKFT – ALBA-MÁV-ELŐRE 22 – 25

NB II férfi-Dél-kelet

Kiskunmajsai KC – Békéscsaba DKSE 29 – 29 

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Mezőtúri AFC – Syngenta – Kecskeméti NKSE 30 – 17

Gyomaendrődi NKSE – Bácsalmási PVSE 28 – 22

Bács-Kiskun megyei férfi

Gézengúz UKC – STE-Bs Plastic 23 – 26

Bácsalmási PVSE – Kecel KC 40 – 24

P P Kiskunfélegyházi HTK – KIKI SKFT 2 25 – 31

Tiszaalpári SE – Kecskeméti TE U22 21 – 53

Balogh Tészta TVSE – Euroscale Kecskemét 21 – 25

Bács-Kiskun megyei női

Kiskunhalas UKSC – Nemesnádudvari NKSZE 26 – 38

Kalocsai KC – STE-Bs Plastic 32 – 24

Mizse KC – Kiskunmajsai KC 19 – 15

Miklós KC – Kiskőrösi NKSZSE 26 – 26

 

fotó: kesport.hu

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
április 2024
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« márc   máj »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum