bacshandball.hu

Átadták a nemesnádudvari csarnokot és a jánoshalmi kézilabdapályát

Nemesnádudvaron vágta át a nemzetiszín szalagot az új sportcsarnoknál Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. Ezt követően új műanyag borítású kültéri kézilabdapályát adott át péntek délután Jánoshalmán, a volt gimnázium udvarán.

Nemesnádudvaron több mint negyvenéves álom vált valóssággá, amikor péntek délután hivatalosan átadták a sportcsarnokot. Délity József helyi nagyvállalkozó kezdeményezésére, további 16 vállalkozás tao-támogatásával, valamint egyéb források bevonásával közel 500 millió forint értékű beruházást valósított meg a Női Kézilabda és Szabadidő Egyesület.

– Ez a csarnok nemcsak az adóforintok és megítélt támogatások praktikus és hasznos felhasználásának az eredménye, hanem az összefogás, a közös akarat, a közös munka jó példája egyben – fogalmazott köszöntőjében dr. Kovács István polgármester, aki a fenntartásban hasonló példás összefogást remél. Külön kiemelte és megköszönte Klein­né Simon Zsuzsanna egyesületi elnök munkáját.

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke – aki környékbeli gyökereit említve úgy fogalmazott: otthon érzi magát – mintának nevezte a nádudvari csarnok létrejöttét.

– Ez a csarnok arról szól, amire az egész taót, az egész sportpolitikát kitalálták. Egyszerre ad lehetőséget sportnak és kultúrának, megnyitja a lehetőséget a mindennapos testnevelésnek, és bebizonyítja az összefogás erejét. A sportolás mindent megtanít, ami az életben szükséges – hangsúlyozta a szövetség elnöke.

Zsigó Róbert országgyűlési képviselő felidézte, hogy 2016 elején keresték meg az elképzeléssel, és minden nemesnádudvari azért dolgozott, hogy felépüljön a csarnok.

A 10 éve megalakult Nemesnádudvari Női Kézilabda és Szabadidő Egyesület elnökeként Kleinné Simon Zsuzsanna elmondta: eddig leginkább az iskola pályáján játszottak és az osztálytermekben öltöztek, ehhez képest pedig nagy előrelépés, hogy az átadó napján már az új csarnokban játszanak bajnoki meccset Tiszakécske csapatával. Az egyesület vállalta, hogy építtetőként pályázik és végigkíséri a nem egyszerű folyamatot, amelynek végeredményét minden nádudvari a sajátjának érezheti majd, hiszen a falu összes sportegyesülete otthont kap itt, a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával pedig hamarosan lelátót is kiépítenek, berendezik az edzőtermeket, valamint további sporteszközöket is vásárolnak. További örömteli momentumként az női ifjúsági kézilabda csapat ez alkalomból vehette át a csoportbajnokságon megszerzett első helyezésért járó érmeket (Simon Blanka játékos a bajnokság gólkirálya címet is kiérdemelte 182 góllal) Járdi Ádámtól, a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség elnökétől. A sportvezető elmondta: örömteli, hogy az 1974-es kezdet óta most már méltó körülményke között fejlődhet tovább Nemesnádudvaron a kézilabda. A fiatalok is örömmel vették birtokba az új létesítményt: óvodások és kisebb-nagyobb iskolások is megmutatták, mit tudnak, különféle táncos és akrobatikus produkciókkal készülve.

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke péntek délután Jánoshalmára is ellátogatott. A volt gimnázium udvarán egy új, műanyag borítású kültéri kézilabdapályát adott át. Az ünnepélyes avatáson Bányai Gábor országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy a térségben több kiemelkedő sportberuházás is megvalósult az elmúlt időszakban és továbbiak várhatók a jövőben. Ezek közül a már elkészült kelebiai kézilabdacsarnokot és a hamarosan épülő bácsalmási kézilabdacsarnokot emelte ki.

A most hivatalosan is átadott jánoshalmi kézilabdapálya a Magyar Kézilabda Szövetség új kültéri kézilabdapályák építésére, illetve a meglévő kézilabdapályák felújítására irányuló országos programjának részeként készült el.

– Az önkormányzat arra törekedett a helyszín kijelölésénél, hogy az új pályát minden, a településen működő iskola diákjai egyenlő feltételekkel tudják majd használni. További célkitűzés volt, hogy a jánoshalmi kézilabdás lányok egy korszerű, szabadtéri pályán eddzenek, és az utánpótlás-nevelésben résztvevők a napjainkban elérhető legmodernebb körülmények között fejlesszék tudásukat – hangsúlyozta Czeller Zoltán polgármester.

Kocsis Máté ünnepi köszöntőjében kiemelte: az új szabadtéri kézilabdapályák helyének kijelölésekor fontos szempont volt, hogy az adott településen legyen jelentős sportélet, és ez az új sportudvar kiszolgálja a mindennapos testnevelés igényeit is.

– Jánoshalmán jelentős sportélet van, és komoly sportjövőnek néz elébe a város – hangsúlyozta a sportág­vezető. A Magyar Kézilabda Szövetség az elmúlt egy-másfél évben közel száz ilyen kültéri kézilabdapályát építtetett országszerte.

forrás: baon.hu, baja.hu

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
augusztus 2022
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« júl   szept »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Magazin rendelés
Archívum