bacshandball.hu

Túl az első fordulón a Magyar Kupában

Befejeződtek a Magyar Kupa első fordulójának küzdelmei. Megyénkből négy csapat indult a sorozatban és a három másodosztályú gárda sikerrel vette az első akadályt, míg a Kalocsai KC búcsúzott.

A Kecskeméti NKSE lépett először pályára még szeptember 4-én, hazai pályán a PC Trade Szeged gárdáját fogadták. A találkozó eleje kiegyenlített játékot hozott, felváltva vezettek a csapatok, aztán a félidő közepétől a KNKSE átvette a játék irányítását és fokozatosan növelte előnyét. A fordulásnál öt volt a hazaiak javára. A második játékrész sem hozott változást, az egyaránt 8 találatig jutó Pénzes, Orell és Palotás vezényletével magabiztos, kilenc gólos kecskeméti győzelem született.

A Kecskeméti TE-Piroska szörp a hölgyek után két nappal fogadta a Békés csapatát. Küzdelmes első játékrészt láthattak a nézők, jobbára hazai előnnyel, de jelentősebb különbség nem alakult ki a csapatok között. A második félidőt álomszerűen kezdték a Hírös Harcosok, két könnyű góllal máris öt volt közte, a vendégek azonban nem adták fel és fokozatosan zárkóztak. Szűk öt perccel a vége előtt már egyenlő volt az állás, innentől felváltva estek a gólok és az utolsó hazai találatra már nem érkezett békési válasz, így ha nehezen is, de a KTE nyert eggyel.

Az NB I/B-s csapataink közül a Mizse KC lépett legkésőbb pályára, ők szeptember 17-én látták vendégül bajnoki riválisukat, az Algyőt. A vendégek kezdték jobban a találkozót, az első félidő közepéig ők irányították a játékot, ekkor aztán tempót váltott a Mizse és a félidőre három gólos előnyt harcolt ki. Fordulás után kiegyenlített játék folyt a pályán, a hazaiak tartották a szünetig megszerzett előnyüket. Az Algyő meglehetősen későn nyitott hajrát, így erejükből és idejükből csak az eredmény kozmetikázására futotta.

Az NB II-ben szereplő Kalocsai KC hagyományosan megméretteti magát a kupaküzdelmekben is, 2013-ban a legjobb 8-ig meneteltek. Idén a sorsolás szeszélye folytán rögtön az első fordulóban egy NB I/B-s csapat látogatott hozzájuk. A Pécsi VSE már a küzdelmes első félidőt követően három gólos előnyben volt, végül – köszönhetően többek között az ex-kecskeméti Horváth Andor tizenhárom találatának – hét gólos győzelemmel búcsúztatták a KKC-t.

Eredmények:

Magyar Kupa férfi-I. forduló

KTE-Piroska szörp – Optimum Solar-Békési FKC 28 – 27

Mizse KC – ContiTech FKSE-Algyő 31 – 30

Kalocsai KC – Pécsi VSE 30 – 37

Magyar Kupa női-I. forduló

Kecskeméti NKSE – PC Trade Szeged 41 – 32

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
április 2024
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« márc   máj »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum