bacshandball.hu

Négyből három pont idegenből – hétvégi eredmények

A nemzeti ünnepünk hosszú hétvégéjén ugyan fordulót nem rendeztek az NB-s kézilabda bajnokságokban, de sok mérkőzést pótoltak. A férfi NB I/B-ben mindkét megyei csapatunk idegenben játszott és a megszerezhető négyből három pontot haza is hoztak. Az NB II-ben bár minden Bács-Kiskun megyei csapat vereséget szenvedett, mégis jutott két pont. Két szoros meccset játszottak a megyei női bajnokságban, a férfiaknál pedig bácsalmási siker született a forduló rangadóján.

Közvetlen riválisához utazott Debrecenbe a Mizse KC a férfi NB I/B-ben. A vendégek vezetésével indult a találkozó és a huszadik percig egy-két góllal a mizsei csapat vezetett, a félidő végére azonban jött egy hullámvölgy, a DEAC zsinórban lőtt ötöt viszontválasz nélkül, így a szünetben már kettővel a hazaiak mentek. Fordulás után is a cíviscárosiak diktálták az iramot és viszonylag gyorsan öt gólra növelték előnyüket. Ez a differencia a 45. percig maradt a felek között, ekkor a Mizse hosszú hajrát nyitott és kemény munkával kapaszkodtak egyre közelebb ellenfelükhöz. Két perccel a vége előtt sikerült egalizálniuk és bár a hazaiak még lőttek egy gólt, a vége előtt tíz másodperccel  Scheuring Balázs újabb találattal koronázta meg egész meccses kiváló teljesítményét és ezzel pontot mentett csapatának. Lényegesen kevesebb izgalmat hozott a KTE-Piroska szörp békési vendégjátéka. Az első percek tapogatózása után elég gyorsan lépett meg vendéglátójától a kecskeméti gárda: negyedórányi játék után már hét fával mentek. A közte tízre huszonöt percet kellett várni, így gyakorlatilag az első félidő végére eldőltek a lényegi dolgok. Fordulás után próbált ugyan zárkózni a hazai csapat, a Hírös Harcosok azonban tudták tartani előnyüket, sőt, végül a második félidőt is megnyerték eggyel, így a vége kiütéses győzelem lett.
A férfi NB II dél-nyugati csoportjában az éllovas Tungsram SE-t látta vendégül a Kiskőrös KSK. A hosszú idő után végre ismét saját pályáján játszó kőrösi csapat nem tudta megnehezíteni a kanizsai csapat dolgát. Autósportos hasonlattal élve a vendégek rajt-cél győzelmet arattak, nagyon simán vitték el a pontokat. Szintén pályaválasztóként, viszont a város csarnokainak bezárása miatt Kelebián kényszerült játszani a Kiskunhalas UKSC, ellenfelük az éremért küzdő Dunaújváros volt. Az első félidőben viszonylag jól tartotta magát a halasi alakulat, a második játékrészre azonban elfogyott a „szufla” és a vendégek nagyon simán húzták be a meccset. Szintén a második félidőre fogyott el a KIKI Sport lendülete a déli csoportban, ők Csepelen maradtak alul. A dél-keleti régióban szokatlan időben, csütörtök este fogadta a Kiskunmajsai KC a bajnoki címre törő Makót. Bő húsz percig tartotta a lépést az esélyesebb vendégekkel a majsai csapat, ekkor aztán a makóiak tempót váltottak és kényelmes előnyt szereztek. Fordulás után sem tudott közelebb férkőzni a hazai csapat, a vendégek főleg a majsaiak hibáiból éltek. A pályán elért végeredmény 34-38 lett, azonban a mérkőzés után derült ki, hogy a Makó csapat egyik játékosa a mérkőzés eredeti időpontjában nem rendelkezett játékengedéllyel, így az illetékes versenybizottság döntése értelmében a meccs két pontját 10-0-ás eredménnyel a Majsának írják majd jóvá.

A megyei férfi bajnokságban három meccset rendeztek. A legjobb négyben kerülésért küzdő Bácsalmás a szintén a Final 4-ba igyekvő Soltvadkertet fogadta. A végig kiegyenlített csatát hozó meccsen végül a hazaiak nyertek egy góllal. Papírforma győzelmet aratott a Gézengúz UKC a Tiszaalpár vendégeként, és a KIKI Sport 2 is elhozta a pontokat a Csávoly otthonából. A nőknél a Kiskőrös nagy küzdelemben tartotta otthon a pontokat a Kiskunmajsával szemben, a Mizse KC pedig Kunszentmiklóson tudott nyerni hárommal.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

DEAC NK KFT – Mizse KC 26 – 26
Optimum-Solar Békési FKC – KTE-Piroska szörp 21 – 32

NB II férfi-Dél-nyugat

Kiskőrösi KS Kft – Tungsram SE 24 – 34
Kiskunhalas UKSC – Dunaújvárosi AC 26 – 40

NB II férfi-Dél

Csepel DSE – KIKI SKFT 28 – 19

NB II férfi-Dél-kelet

Kiskunmajsai KC – Makói KC 34 – 38

Bács-Kiskun megyei férfi I. osztály

Bácsalmási PVSE – STE-Bs Plastic 28 – 27
Tiszaalpári SE – Gézengúz UKC 20 – 33
D-V SE Csávoly – KIKI SKFT 2 41 – 49

Bács-Kiskun megyei női I. osztály

Kiskőrösi NKSZSE – Kiskunmajsai KC 30 – 28
Miklós KC – Mizse KC 23 – 26

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
április 2024
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« márc   máj »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum