bacshandball.hu

Megszakadt a Mizse KC rossz sorozata – hétvégi eredmények

A KTE könnyedén, a Mizse KC nagy csatában nyert, vereséget szenvedett hazai pályán a KNKSE az NB I/B-ben, csak a Kiskőrös és a Kalocsa tudott győzni az NB II-ben, idegenbeli győzelmével a dobogóra ugrott a Nemesnádudvar a megyei női bajnokságban – címszavakban a hétvége történései.

Előzetesen nehéz meccsre lehetett számítani, végül könnyedén nyert a KTE-Piroska szörp az Algyő ellen a férfi NB I/B keleti csoportjában. A csütörtök esti találkozó első percétől kezdve a hazaiak domináltak az igen tartalékos kerettel érkező Csongrád megyei alakulattal szemben. Jól jellemzi a KTE fölényét az, hogy az első kaput találó algyői lövésre több, mint öt percet kellett várni. A kecskemétiek szépen növelték előnyüket, a félidőben már kilenccel mentek, nem sokkal a fordulás után pedig már kétszámjegyű volt a különbség. A második félidő így csak formalitás volt, csak a gólarány volt a kérdés, végül tizenkettővel nyertek a Hírös Harcosok. Az idei szezonban immár negyedik tétmeccsén nézett egymással farkasszemet a Mizse KC és a Vecsési SE. Az őszi bajnoki mellett a Liga Kupában is oda-vissza megmérkőztek egymással a felek, és mindháromszor a Mizse nyert. A végig kiélezett, feszült hangulatú mérkőzés első játékrészében végig fej-fej mellett haladtak a felek, de félidő hajrája a hazaiaknak sikerült jobban és két gólos előnyt szereztek. A pihenő után lépést váltott a Mizse, és öt perc alatt megnyugtatónak tűnő öt gólos előnybe kerültek. A vecsésiek ekkor időt kértek és sikerült rendezniük a soraikat, és egy nagy rohammal visszajöttek a meccsbe, egyre közelítették meg a hullámvölgybe kerülő Jakab-tanítványokat. Az utolsó percek nagy izgalmakat hoztak, egy gólos hazai vezetésnél a vége előtt fél perccel hétméterest hibázott a Mizse, de a kapufáról kipattanó labdát sikerült megszerezniük, így le tudták pörgetni a hátralévő másodperceket és végül sikerült megtörni a hét mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatukat. A nőknél a GBB ZRT Kecskeméti NKSE nem bírt hazai pályán az Orosházával. Az első 30 perc a vendégek szája íze szerint alakult, a kecskeméti lányok nemigen találták a nyitott védekezés ellenszerét, így több technikai hiba és eladott labda is megkönnyítette az orosháziak dolgát. A szünetben öttel mentek a Békés megyeiek és bár a második etap némileg kiegyenlítettebb képet mutatott, a hazaiaknak sajnos esélyük sem volt a pontszerzésre.

A férfi NB II dél-nyugati csoportjában alsóházi rangadóra utazott a Kiskőrös KSK. A Rinyamenti KC elleni végig kiélezett összecsapást végül egy góllal nyerték a kőrösiek, akik így a tabellán a nagyatádiak elé kerültek. A Kalocsai KC a Pécs II. otthonába látogatott. 15 percnyi játék után hárommal ment a KKC, de ekkor egy kisebb hullámvölgybe kerültek és a hazaiak egalizáltak, így a szünetben csak egy volt a vendégelőny. Fordulás után egy gyors gólváltást követően megrázta magát a paprikavárosi alakulat és egy 6-1-es szériával szerzett megnyugtató előnyt, melyet aztán a találkozó végéig meg is tartott. Kiemelendő Szvétek Balázs teljesítménye, aki egymaga 15 gólt vállalt! A Bajai KSE is nagy meccset vívott Mecseknádasdon, ám a végén egy góllal alulmaradtak. A déli csoportban a KIKI Sport a Tököl gárdáját fogadta. A találkozó egyik oldalon sem a védekezésről szólt, potyogtak a gólok az izsáki csarnokban. Az egykori NB I-es gólkirály Jose Savon vezette vendégek már az első félidőben hat gólos előnybe kerültek, melyet a folytatásban további eggyel toldottak meg, a végeredmény 36-43 lett. A dél-keleti csoport éllovasai elvitték a pontokat megyénkből: az éllovas Makó a Bácsalmási PVSE, míg a második Pick Szeged U23 a Kiskunmajsai KC otthonában aratott fölényes győzelmet. A nők déli csoportjában továbbra is döcög a GBB ZRT Kecskeméti NKSE U22 szekere, ezúttal a Vecsési SE csapatával szemben maradtak alul. A dél-keleti csoportban az egymaga tizenhat találatot jegyző Nagy Marianna kimagasló teljesítménye is kevés volt ahhoz, hogy a Bácsalmási PVSE győztesen hagyhassa el a pályát Szeghalmon.

A megyei férfi bajnokság listavezetője, a Kiskunhalasi UKSC a Kecskeméti FS DSE II. vendége volt. Az első tíz percben kéz a kézben haladtak felek, ekkor az UKSC egy ötös szériával meglépett riválisától. Bár a hazaiak egyszer még vissza tudtak jönni két gólra, a halasiak győzelme nem forgott veszélyben. Egy félidőn át tartotta magát a KHTK a Tiszakécske ellen, a második játékrészben aztán kijött a nagyobb rutin és a vendégcsapat begyűjtötte a két pontot. A kécskeiek győzelmükkel dobogós helyre léptek. A fiatalokból álló Gézengúz UKC az őszhöz hasonlóan ismét nyerni tudott a Kecel ellen, az alsóházi rangadón pedig a Csávoly idegenben nyert a Félegyházi KSC otthonában. A nőknél a listavezető Kalocsa néggyel nyert Majsán, ellenben a második helyen álló Miklós KC hazai pályán szenvedett vereséget a Nemesnádudvartól, akik így a tabella harmadik helyére ugrottak. A forduló harmadik mérkőzésén Tiszakécskén a vendég Kiskőrös nyert.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

KTE-Piroska szörp – ContiTech FKSE-Algyő 34 – 22

Mizse KC – Vecsési SE 25 – 24

NB I/B női felnőtt-Kelet

GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Oxxo Energy Orosházi NKC 29 – 35 

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Rinyamenti KC – Kiskőrösi KS Kft 25 – 26

Expressz Zálog Mecseknádasd – Bajai KSE 27 – 26

Pécsi VSE II. -KE-SE – Kalocsai KC 27 – 32

NB II férfi felnőtt-Dél

KIKI SKFT – VSK Tököl 36 – 43

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

Kiskunmajsai KC – Pick Szeged U23 20 – 35

Bácsalmási PVSE – Makói KC 24 – 40

NB II női felnőtt-Dél

GBB ZRT Kecskemét U22 – Vecsési SE 19 – 24

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Szeghalmi NKC – Bácsalmási PVSE 33 – 25

Bács-Kiskun megyei férfi

Félegyházi KSC – D-V SE Csávoly 20 – 24

P P Kiskunfélegyházi HTK – Balogh Tészta TVSE 25 – 32

Kecel KC – Gézengúz UKC 24 – 29

Kecskeméti FS DSE II. – Kiskunhalas UKSC 23 – 29

Bács-Kiskun megyei női

Balogh Tészta TVSE – Kiskőrösi NKSZSE 24 – 33

Kiskunmajsai KC – Kalocsai KC 21 – 25

Miklós KC – Nemesnádudvari NKSZE 31 – 32

fotó: Rinyamenti KC Facebook

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
augusztus 2022
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« júl   szept »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Magazin rendelés
Archívum