bacshandball.hu

Megerősítette második helyét a Kalocsai KC – hétvégi eredmények

Kevésen múlt az újabb mizsei bravúr, hozta a kötelezőt a KNKSE az NB I/B-ben, rangadót nyert a Kalocsa, továbbra is gödörben a KHTK az NB II-ben, életben tartotta reményeit a TVSE a megyei férfi bajnokságban, gálázott a listavezető a nőknél – címszavakban a hétvége kézilabdás eseményei.

A Kecskeméti TE-Piroska szörp a Nyíregyházát fogadta a férfi NB I/B 19. fordulójában pénteken este. A mérkőzés első részében felváltva vezettek a csapatok, jó negyedórányi játék után aztán négy gólos előnyt harcolt ki a kecskeméti csapat, amit a szünetig meg is őrzött. A második félidő eleje a nyírségieké volt, egy 7-1-es szériával indítottak, amivel a vezetést is átvették. Hazai időkérés húzta a ki a KTE-t a gödörből: az 50. percben már ismét ők vezettek. A vendégek mindent megpróbáltak az egyenlítésért, de támadásban többször is hibáztak, amit a hazaiak ki is használtak, 28-24 lett a vége a Kecskemét javára. Kevésen múlt a Mizse KC újabb bravúrja. A PLER elleni idegenbeli meccs első félideje kevés gólt, viszont nagy küzdelmet hozott. A vendéglátók nem tudtak meglépni, a Mizse folyamatosan tapadt rájuk, 10-10-zel fordultak a csapatok. A második játékrész elején aztán lépést váltott a PLER, zsinórban lőtt öt góljukkal megnyugtatónak tűnő előnyt szereztek. Nem adták fel a vendégek, öt perccel a vége előtt ismét egál volt az állás, a végjáték azonban a hazaiaké volt, akik egy góllal nyerni tudtak. A sereghajtóhoz látogatott a női NB I/B-ben a tavasszal remek formát mutató Kecskeméti NKSE. Hamar előnybe kerültek a vendégek, de nagyobb differenciát nem sikerült kialakítani, mert mind támadásban, mind védekezésben több hiba csúszott be a KNKSE játékába. Három gólos kecskeméti előnnyel fordultak a csapatok. A második félidőben sem változott sokat a játék képe, kevés gól és sok pontatlanság jellemezte ezt a félidőt is, ennek ellenére a Kecskemét győzelme egy pillanatra sem forgott veszélyben.

A férfi NB II dél-nyugati csoportjában a dobogó második helyén álló Kalocsai KC a negyedik Hőgyészt fogadta. Az első félidőben a Kalocsa nem talált fogást ellenfelén, vendég előnnyel mehettek pihenőre a csapatok. A döntetlen körüli volt az állás a második félidő közepéig, ekkor a KKC kapuját Jagicza Marcell foglalta el, aki lehúzta a rolót, parádés védéseinek köszönhetően a hazaiak el tudtak lépni és végül hét gólos győzelmet arattak. Alsóházi rangadót nyert idegenben a Bajai KSE, a találkozó előtt velük azonos pontszámmal álló Satelit FC otthonában tudtak nyerni 34-29-re. Győzelmével a Baja nagy lépést tett a bentmaradás felé. Nem sikerült a bravúr a Kiskőrös KSK-nak, a listavezető PEAC már az első félidőben eldöntötte a meccset. A pécsi csapat tíz gólos előnyt harcolt ki a szünetre, amelyből valamicskét ugyan tudott faragni a Kiskőrös, de a magabiztos hazai siker így sem volt kérdéses. Továbbra is gödörben van a déli csoportban szereplő Kiskunfélegyházi HTK. A szokatlan időben, csütörtökön este lejátszott mérkőzésükön a Dabas U23 gárdája végig összeszedettebben játszott. A félidőben öt gólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző, a vége pedig 32-28-as dabasi győzelem lett. Igazi ki-ki meccset játszott a KIKI Sport a Szolnok ellen. A találkozó előtt mindkét kiesés elől menekülő alakulat 14 egységgel rendelkezett. A meccs végig szoros küzdelmet hozott, végül a szerencsésebb szolnokiak nyertek egy találattal. Idegenben aratott fölényes győzelmet a dél-keleti csoportban szereplő Kiskunmajsai KC, az újkígyósi Felföldi István SE-t lépték le tizenkét góllal. Szintén Újkígyóson vendégeskedett a női NB II dél-keleti csoportjában a Bácsalmási PVSE. A parázs küzdelmet hozó mérkőzésen a hazaiak diadalmaskodtak két góllal, 30-28 lett a vége.

A megyei férfi bajnokságban a bajnoki címre pályázó Kecel KC magabiztosan nyert Soltvadkerten, míg az Euroscale Keskemét I. hazai pályán ütötte ki a Csávoly csapatát. A kettes számú kecskeméti alakulat némi meglepetésre egy góllal alulmaradt a Tiszakécskével szemben, így a kécskeieknek még maradt matematikai esélyük a négyes döntőbe kerülésre. A Tiszaalpár – Félegyházi KSC alsóházi derbin vendéggyőzelem született. A megyei női bajnokságban visszavágott a Kalocsa a Miklós KC-nek. Ősszel a kunszentmiklósi hölgyek szerezték meg a két pontot, most azonban Kolics János tanítványai ellentmondást nem tűrő játékkal múlták felül ellenfelüket. Magabiztosan nyert a listavezető KNKSE II. is a Soltvadkert ellen, míg az alapszakasz harmadik helyéért folyó rangadón a Kiskunmajsa Bácsbokodon tudott nyerni kettővel. Könnyed győzelmet aratott a Mizse KC A TVSE ellen, a forduló ötödik meccsén a Kiskőrös – Nemesnádudvar mérkőzésen pedig vendéggyőzelem született.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

Kecskeméti TE-Piroska szörp – Nyíregyházi SN KFT 28 – 24

PLER-Budapest – Mizse KC 21 – 20

NB I/B női felnőtt-Kelet

Levendula Hotel FKSE-Algyő – Kecskeméti NKSE 18 – 24

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Satelit FC Somogytarnóca – Bajai KSE 29 – 34

Kalocsai Kézilabda Club – MK Pelikán-Siklós KC 28 – 21

PEAC – Kiskőrösi KS Kft 32 – 25

NB II férfi felnőtt-Dél

Dabasi KC VSE U23 – Kiskunfélegyházi HTK 32 – 28

Szolnoki KCSE – KIKI SKFT 26 – 25

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

Felföldi István SE – Kiskunmajsai KC 26 – 38

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Felföldi István SE – Bácsalmási PVSE 30 – 28

Bács-Kiskun megyei férfi

STE-BS PLASTIC – Kecel KC 28 – 37

Tiszaalpári SE – Félegyházi KSC 28 – 31

Euroscale Kecskemét I. – D-V SE Csávoly 42 – 18

Euroscale Kecskemét II. – Balogh Tészta TVSE 22 – 23

Bács-Kiskun megyei női

Bácsbokodi NKSE – Kiskunmajsai KC 22 – 24

Mizse KC – Balogh Tészta TVSE 31 – 20

Kalocsai KC – Miklós KC 34 – 26

Kiskőrösi NKSZSE – Nemesnádudvari NKSZE 33 – 36

Kecskeméti NKSE II. – STE-BS PLASTIC 31 – 16

fotó: kesport.hu

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
április 2024
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« márc   máj »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum