bacshandball.hu

Kecskeméti győzelem az örökrangadón – hétvégi eredmények

A Kecskemét nyerte a megyei örökrangadót, idegenben is folytatta tavaszi jó szériáját a KNKSE, otthon kapott ki a KHTK, elvesztette idei veretlenségét a Bajai KSE, nehezen nyert a megyei bajnokság listavezetője – címszavakban a hétvége eseményei.

Szomszédvárak csatáját rendezték vasárnap este a férfi NB I/B-ben, a Mizse KC vendége a Kecskeméti TE-Piroska szörp volt. A sokak által csak megyei “El Clásico”-ként emlegetett összecsapás hazai vezetéssel indult, szűk tíz perc után sikerült a vendégeknek egyenlíteni. A 20. percben már a Kecskemét vezetett négy góllal, elsősorban a kiváló teljesítményt nyújtó Podoba János kapusteljesítményének köszönhetően. A félidőben öt volt a KTE előnye, és a fordulás után sem tudott váltani a Mizse. A második játékrész derekán már tíz volt közte, a vége pedig kiütéses vendégsiker lett. Három győzelemmel és egy döntetlennel kezdte a tavaszt a Kecskeméti NKSE a női NB I/B-ben. Szombaton délelőtt a tabella hátsó régiójában helyet foglaló Szentendre otthonában léptek pályára és esélyeshez méltó magabiztossággal indították a meccset. Szinte az első másodperctől uralták a játékot a kecskemétiek, akik a szünetre öt gólos előnyt harcoltak ki. A KNKSE erőssége elsősorban a csapategységben rejlik. Nem egy-két emberre épül a csapat, hanem minden meccsen más és más tesz hozzá valami pluszt. Ezúttal a kilenc gólig jutó Pénzes Laura mellett a 8 gólos Karacs Jázmin és a 7 találatig jutó Hárs Adél voltak a húzóemberek, vezérletükkel hét góllal nyert a Kecskemét.

Az NB II dél-nyugati csoportjában egyre kilátástalanabb a Kiskunhalasi UKSC helyzete. Szombaton a Komló U23-as csapatát fogadták. Már a találkozó elején látszott, hogy a hazaiaknak nem sok babér terem ezen a meccsen, tíz perc sem kellett ahhoz, hogy a vendégek megnyugtató, öt gólos előnyre tegyenek szert. Ez a különbség csak tovább nőtt a szünetre, a végére pedig tíz gólos lett. Egy félidőnyi előnyt adott a Bajai KSE a Hőgyésznek. A Tamásiban lejátszott mérkőzésen a hazaiak az első félidőben öt fás előnyt szereztek, amit a vendégek a második félidőben csak csökkenteni tudtak, eltüntetni nem. A bajaiak így továbbra sem tudtak elmozdulni a veszélyzónából. Bántóan simán kapott ki a Kiskőrös KSK Siklóson. A vendégek csak negyedóráig tudták tartani a lépést a baranyai csapattal, ekkor a hazaiak egy 7-1-es szériával megnyugtató előnyt szereztek. A játék képe a második játékrészben sem változott, 31 – 17 lett a vége. A déli csoportban rangadót a játszott a Kiskunfélegyházi HTK, a közvetlen mögöttük tanyázó Dunaharasztit fogadták. Úgy tűnik, a félegyházi csapat hullámvölgybe került, az utóbbi mérkőzéseken mutatott forma nem emlékeztetett arra, hogy a csapat bajnokaspiráns lenne. A gödörből most sem sikerült kilábalni, a Dunaharaszti végig vezetve vitte el a pontokat és lépett a dobogó második fokára. Őrült meccsen aratott győzelmet a KIKI Sport. Az Abony elleni hazai mérkőzésen végig ádáz csata dúlt a pályán. Az első játékrészben a Kun-legények harcoltak ki némi előnyt, ez azonban a fordulás után elolvadt. A második félidő közepén ismét a hazaiak domináltak, egy ötös szériával megnyugtató előnyt szereztek, de az abonyiak ismét vissza tudtak jönni a meccsbe. A találkozó csak az utolsó pillanatokban dőlt el, a találkozón 11 gólt szerző Marjanovic tette fel az i-re a pontot. A dél-keleti csoportban megszerezte első tavaszi győzelmét a Kiskunmajsai KC: a tavasszal botladozó Makó otthonából hozták el a pontokat. A nők dél-keleti csoportjában csak megnehezíteni tudta a tavaly még egy osztállyal feljebb játszó HLKC dolgát a Bácsalmási PVSE. Rudics Zsuzsanna tanítványai negyven percig tartották a lépést a vendégekkel, ekkor azonban egy tíz perces rövidzárlat következett be náluk, amit a vendégek kegyetlenül kihasználtak.

A megyei bajnokságban szünet volt a hét végén, mindössze a férfiaknál rendeztek egy előrehozott mérkőzést. A Soltvadkerti TE – Bácsalmás mérkőzésen sokáig a listavezető vendégek uralták a pályát a meglehetősen tartalékos hazaiakkal szemben, ám a vadkertiek nem adták fel és a meccs hajrájára egy gólra csökkentették a hátrányt. Az utolsó két percben azonban több rossz döntést is hoztak, így ha nehezen is, de megőrizte tavaszi 100 %-os mérlegét a PVSE.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

Mizse KC – Kecskeméti TE-Piroska szörp 15 – 27

NB I/B női felnőtt-Kelet

Szentendrei NKE – Kecskeméti NKSE 29 – 36

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Kiskunhalas UKSC – Sport36-Komló U23 25 – 35

Hőgyészi SC – Bajai KSE 32 – 30

MK Pelikán-Siklós KC – Kiskőrösi KS Kft 31 – 17

NB II férfi felnőtt-Dél

Kiskunfélegyházi HTK – Dunaharaszti MTK 28 – 30

KIKI SKFT – Abonyi KC 29 – 28

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

Makói KC – Kiskunmajsai KC 24 – 30

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Bácsalmási PVSE – Hódmezővásárhelyi LKC 23 – 29

Bács-Kiskun megyei férfi

STE-BS PLASTIC – Bácsalmási PVSE 30 – 31

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
szeptember 2023
hKscpsv
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
« aug   okt »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum