bacshandball.hu

Hogyan juthatunk hiteles törvényszéki kivonathoz a veszélyhelyzeti időszakban?

A Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség szolgáltatásai között a megyében működő sportszervezetek számára eddig is működött a hiteles törvényszéki kivonat igénylésében való segédkezés. Magyarország Kormánya által hozott veszélyhelyzeti időszakban a törvényszékek sem fogadnak ügyfeleket, azonban az élet nem állt le, így sok esetben lehet szükség az egyes ügymenetek lefolytatásához hiteles kivonatra. Az egyesületek ilyen irányú segítése okán utána jártunk annak, hogy juthatunk hozzá ehhez a nyomtatványhoz.

Külön szeretnénk kiemelni, hogy az alábbiakban felsorolt nyomtatványok mellé a sportvállalkozások esetében és olyan sportegyesületek esetében, ahol a hiteles bírósági kivonat beszerzéséhez eddig is külön nyilatkozatot csatoltak, ott erre a továbbiakban is szükség van az alábbi igénylési formák esetében.

Bízunk benne, hogy ezzel mindenki számára segíteni tudjuk a mindennapi ügymenetek zökkenőmentes haladását.

Nézzük sorra a négy lehetőségeket:

 

  • Papír alapú igénylés (postai)

A korábbról ismert igénylési formanyomtatvánnyal továbbra is lehet igénylést benyújtani. Postai úton történő benyújtás esetén érdemes több napot számolni a megérkezésre, hiszen a leveleket minden esetben pár napos karanténba helyezik, és csak ezután kerülnek feldolgozásra.

Teendő:

  1. Megfelelően kitöltött kérelem postai feladása a Kecskeméti Törvényszék részére. (kattintson a kérelem szóra és ott találja a dokumentum mintát)

 

  • Papír alapú igénylés (személyes)

A korábbról ismert igénylési formanyomtatvánnyal továbbra is lehet igénylést benyújtani. Annyiban változott, hogy ezt előre kitöltve, megfelelő értékű illetékbélyeggel ellátva személyesen megyénk esetében a Kecskeméti Törvényszék bedobó ládájába, borítékba lehet elhelyezni. Annyi kiegészítést kell tenni, hogy a nyomtatványon külön fel kell tüntetni a kiküldés postai címét. Az igényelt nyomtatvány 3-4 munkanapon belül tértivevényes levélként kézhez vehető a megadott címen.

Teendő:

  1. Igénylés jelzése kérelem kitöltésével a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség részére elektronikusan a bacshandball@gmail.com email címen. (kattintson a kérelem szóra és ott találja a dokumentum mintát)

 

  • Veszélyhelyzeti okokra hivatkozás

Az ügyfél fogadási tilalom alatt megnehezedett a hiteles törvényszéki kivonatok beszerzése. Erre hivatkozva lehetőség van arra, hogy a www.birosag.hu weblapon a civil szervezetek nyilvántartásából letöltve a szervezet elektronikus kivonatát egy nyilatkozat mellékelve elfogadja a sportági szakszövetség, hiszen a névjegyzék a 2011. évi CLXXXI. törvény 86.§ (1) bekezdése szerint közhiteles.

Teendő:

  1. www.birosag.hu közhiteles törvényszéki kivonat mentése
  2. Nyilatkozat csatolása (kattintson a nyilatkozat szóra és ott találja a dokumentum mintát)

 

  • Elektronikus igénylés

Évek óta van arra lehetőség, hogy az adóhatóság már korábban ismert nyomtatvány kitöltő programon keresztül igényeljünk törvényszéki kivonatot. A lehetőség adott, azonban talán ez a leghosszabb időátfutással rendelkezik az eddig felsorolt lehetőségek közül. A nehézséget az illeték fizetésének könyvelése jelenti, ami miatt több hetet is igényben vehet ez a folyamat.

Teendő:

  1. A bírósági kivonat elektronikus igénylése a Pk-144 jelű, “Adatszolgáltatásra irányuló kérelem” nevű nyomtatvány beküldésével lehetséges.

 

Kecskemét, 2020. április 29.

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
február 2023
hKscpsv
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28      
« jan   márc »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Magazin rendelés
Archívum