bacshandball.hu

Villámrajtot vett a Csávoly – hétvégi eredmények

Javított a két kecskeméti csapat, vereséggel nyitott a Mizse KC az NB I/B-ben, csak a Baja tudott nyerni az NB II-ben, a Csávoly vezeti a tabellát a megyei férfi bajnokságban, nádudvari siker a női rangadón – címszavakban ez történt a hétvégén.

Pénteken este lépett pályára a KTE-Piroska szörp a férfi NB I/B-ben, ellenfelük az Ózd volt. Álmosan kezdett a KTE, sem védekezésben, sem támadásban nem voltak eléggé élesek, így a vendégek gyorsan három gólos előnybe kerültek. A félidő közepére aztán magára talált a hazai gárda, összeállt a játék és nemhogy a vezetést sikerült átvenniük, de a szünetre már megnyugtató, nyolc gólos előnnyel mehettek. A második félidőben is jobbára a kecskemétiek uralták  játékot, volt kétszámjegyű is a különbség a felek között, a végére aztán visszaállt a félidei közte nyolc. Az első fordulóban nem léphetett pályára a Mizse KC, így számukra a szombati FTC U22 elleni hazai meccs volt az első tétmérkőzés a szezonban. A zöld-fehér fiatalok az előző bajnokságban idegenben alig gyűjtöttek pontokat, ennek a félszegségnek azonban most – sajnos – nyoma sem volt. Már a szünetre tíz gólos volt a Fradi előnye és bár a második játékrészben az elsőhöz képest feljavult a hazaiak játéka, ez kevés volt ahhoz, hogy akár csak megközelítsék ellenfelüket. A nőknél a GBB ZRT Kecskeméti NKSE a Tempo KSE vendégeként lépett pályára. Mindkét gárda vereséggel nyitotta a szezont, a tét tehát az első pontok begyűjtése volt. Ennek megfelelően végig szoros volt a csata, a félidei döntetlen után a második etapban a hazaiak vezettek sokáig, ám a hajrát a kecskeméti lányok bírták jobban és végül három góllal nyerni tudtak.

A férfi NB II dél-nyugati csoportjában csak a Bajai KSE tudott nyerni, ők idegenben, kiváló második félidei játékkal múlták felül a Satelit SE-t. Bár néhol igen szép dolgokat is mutatott a Kiskunhalas UKSC, a fiatal, formálódó alakulat becsülettel küzdve ugyan, de alulmaradt Nagyatádon. Bántóan sima vereséget szenvedett a Kiskőrösi KS Kft a Hőgyész otthonában. A Kalocsai KC pocsék első félidőt produkált Dunaújvárosban, rengeteg technikai hibát vétettek, amit a DAC kíméletlenül kihasznált. A játékrész közepén a hazaiak egy 7-1-es szériával tettek szert biztos előnyre és bár a KKC a második félidőben nagyobb sebességre kapcsolt és óriásit hajrázott, nem sikerült a pontszerzés. A dél-keleti csoportban  a második félidő közepéig tartotta a lépést a Kiskunmajsai KC a Kunszentmártonnal szemben, a végén azonban “kijött a rutin” és a vendégek nyerték a találkozót. A nők dél-keleti csoportjában a Bácsalmási PVSE igen-igen tartalékosan, több kulcsemberét is nélkülözve utazott Szeghalomra. Nem is volt meglepő tehát, hogy mindössze 25 percig bírták tartani a lépést a hazaiakkal, akik az első játékrész végén zsinórban ötöt dobva léptek meg, majd a térfélcsere után egy újabb ötös sorozattal gyakorlatilag a negyvenedik percben eldöntötték a pontok sorsát. A felnőtt csapattal ellentétben nem bírta a hajrát a Kecskeméti NKSE U22 a Gyomaendrőddel szemben. A vasárnap délutáni összecsapás első félidejében jobbára a vendégek vezettek, a fordulás után aztán egy időre a KNKSE fiataljainál is volt az előny, ám a végére elfáradtak, több bosszantó technikai hibát is vétettek, amit a vendégek kíméletlenül kihasználtak. A végén 7 a 6 ellen, üres kapuval próbálkozott a Kecskemét közelebb férkőzni, ezekből azonban több könnyű gólt is kaptak, így a látottak alapján a vendégsiker jogos, a különbség viszont kissé túlzó.

A megyei férfi bajnokságban a nyáron alaposan megerősödött D-V SE Csávoly hazai pályán múlta felül a Tiszakécskét, így a csávolyiak pillanatnyilag vezetik a tabellát két győzelemmel. A forduló rangadóján a Soltvadkert Kecskeméten tudott nyerni két góllal, míg a Kecel KC – P P Kiskunfélegyházi HTK és a Bácsalmási PVSE – Tiszaalpári SE találkozókon hazai győzelem született. A nők rangadóján a bajnoki álmokat dédelgető Miklós KC otthon maradt alul a Nemesnádudvarral szemben, szoros csatában, egy góllal nyert Halason a Kiskőrös, magabiztosan nyert idegenben a Mizse KC, a Kalocsa – Majsa örökrangadón pedig hazai győzelem született.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

KTE-Piroska szörp – ÓAM-Ózdi KC 37 – 29

Mizse KC – FTC-Diagnosticum U22 27 – 38

NB I/B női felnőtt-Kelet

Tempo KSE – GBB ZRT Kecskeméti NKSE 30 – 33

NB II férfi-Dél-nyugat

Rinyamenti Kézilabda Club SE – Kiskunhalas UKSC 29 – 23

Satelit FC Somogytarnóca – Bajai KSE 20 – 28

Hőgyészi SC – Kiskőrösi KS Kft 40 – 26

Dunaújvárosi AC – Kalocsai Kézilabda Club 28 – 27

NB II férfi-Dél-kelet

Kiskunmajsai KC – Kunszentmárton KSK 28 – 33

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Szeghalmi NKC – Bácsalmási PVSE 35 – 22

Kecskeméti NKSE – Gyomaendrődi NKSE 30 – 37

Bács-Kiskun megyei férfi

D-V SE Csávoly – Balogh Tészta TVSE 29 – 27

Kecel KC – P P Kiskunfélegyházi HTK 31 – 27

Euroscale Kecskemét – STE-Bs Plastic 19 – 21

Bácsalmási PVSE – Tiszaalpári SE 28 – 20

Bács-Kiskun megyei női

STE-Bs Plastic – Mizse KC 21 – 34

Kiskunhalas UKSC – Kiskőrösi NKSZSE 26 – 27

Kalocsai KC – Kiskunmajsai KC 27 – 20

Miklós KC – Nemesnádudvari NKSZE 31 – 36

fotó: kesport.hu

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
augusztus 2022
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« júl   szept »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Magazin rendelés
Archívum