bacshandball.hu

Vendégsiker mindkét megyei rangadón – hétvégi eredmények

A hosszú hétvége – és a sajnálatos vírushelyzet – miatt szombaton és vasárnap mindössze hat Bács-Kiskun megyei érdekeltségű találkozót rendeztek a különböző osztályokban. Az NB I/B megyei klasszikusán a KTE idegenben verte a Mizsét, az NB II szomszédvári csatáján pedig a Kiskőrös elvitte a pontokat Halasról. Idegenben nyert fontos meccset a Kalocsa és vette át a vezetést a tabellán, otthon szenvedett vereséget a KIKI, a megyei bajnokságban pedig a Gézengúz UKC nyert a Kécske ellen.

A férfi NB I/B talán legjobban várt összecsapásán a Mizse KC vendége a KTE-Piroska szörp volt. Két kecskeméti találattal indult a mérkőzés, és ugyan az első percekben a hazaiak igyekeztek lépést tartani a Hírös Harcosokkal, tizenöt percnyi játék után már öt volt a KTE előnye. A játékrész második felében sem változott érdemben a játék képe, a kecskemétiek nyolc gólos előnyével vonulhattak pihenőre a csapatok. Fordulás után sem találta játékát a Mizse, a vendégek kétszámjegyűre növelték a különbséget és bár az utolsó percekre kiengedtek, a KTE győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Az NB II dél-nyugati csoprotjában a Bajai KSE a Rinyamenti KC-t fogadta. Gyors gólváltással indult a találkozó, majd a tizedik percre a bajaiak szereztek két gólos előnyt. Ekkor leblokkoltak a hazaiak és szűk negyedóra alatt mindössze kétszer tudták bevenni a nagyatádi kaput, ám ezelatt kaptak kilencet. A félidő végén aztán fordult a kocka és a Baja egy 5-1-es szériával zárkózott fel két gólra. A térfélcserét követően előbb egalizáltak a Sugó-partiak, majd zsinórban lőtt öt góljukkal elléptek ellenfelüktől. Ekkor még vissza tudott jönni a meccsbe a vendégsereg, a hajrához érve csak kettő volt a bajai előny, a végét azonban a hazaiak bírták jobban és öt góllal megnyerték a meccset. Alsóházi rangadót vívott egymással a Kiskunhalas UKSC és a  Kiskőrösi KS Kft. Az első etapban szinte végig a kőrösiek vezettek, de jelentősebb előnyt nem tudtak kiharcolni, így a félidőre a Halas egyenlíteni is tudott. A szünet után a vendégek gyorsan döntésre akarták vinni a dolgot, öt perc alatt vágtak négyet viszontválasz nélkül. Az UKSC azonban nem adta fel, szívós munkával kezdték meg a felzárkózást, ennek eredményeképp a félidő derekára egalizáltak, mi több, az utolsó tíz perchez már egy gólos halasi előnnyel érkeztek a felek. A Kiskőrös fordítani tudott, az utolsó perc kezdetén már ők vezettek eggyel, ráadásul hétmétereshez is jutottak. A hetes azonban kimaradt, a kapusról kipattanó labdát a hazaiak szerezték meg, akik így az X-ért támadhattak, azonban elkapkodták az akciót és egy technikai hiba után a kőrösiek egy gyors ellentámadás végén tették fel az i-re a pontot. Rangadóra utazott a forduló előtt második helyen álló Mecseknádasd otthonába a Kalocsai KC. A találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott, hol a hazai, hol a vendégcsapat vezetett, a szüneben eggyel mentek a nádasdiak. A második félidőben is folytatódott a nyíltsisakos küzdelem, egészen az ötvenedik percig. Ekkor Szvétek Balázs és Tóth Gábor is duplájával ellépett a KKC, az utolsó öt percben aztán végképp hengereltek a kalocsaiak, hatszor is eredményesek voltak, így végén nagyon simán nyertek. Mivel a forduló előtt élen álló Nagykanizsa vereséget szenvedett Dunaföldváron, ezzel a győzelmével a Kalocsai KC az NB II dél-nyugati csoportjának élére ugrott. A déli csoportban a KIKI SKFT a bajnoki álmokat dédelgető Százhalombattát látta vendégül. Az első félidő őrült rohanást hozott, és bár jobbára a battaiak vezettek, a hazai fiatalok tartották a lépést, 19-19 állt a szünetben az eredményjelzőn. A vendégcsapat a második félidőben sem vett vissza a lendületéből, ekkorra azonban elfáradtak az izsákiak, így a végén sima vendégsiker született.

A megyei férfi bajnokságban egy előrehozott mérkőzést rendeztek. A Gézengúz UKC – Balogh Tészta TVSE találkozó viszonylag szoros első félidőt hozott, a fordulás után azonban a kalocsai fiatalok átgázoltak az egyre fáradó kécskeieken és nagyarányú győzelmet arattak.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

Mizse KC – KTE-Piroska szörp 28-33

NB II férfi-Dél-nyugat

Bajai KSE – Rinyamenti KC 28-23

Kiskunhalas UKSC – Kiskőrösi KS Kft 24-26

Expressz Zálog Mecseknádasd – Kalocsai KC 22-31

NB II férfi-Dél

KIKI SKFT – Százhalombattai KE 31-37

Bács-Kiskun megyei férfi I. osztály

Gézengúz UKC – Balogh Tészta TVSE 36-24

fotó: kesport.hu

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
szeptember 2023
hKscpsv
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
« aug   okt »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum