bacshandball.hu

Tovább menetel a Kecskeméti NKSE – hétvégi eredmények

A válogatott EB-selejtezői miatt csonka fordulót rendeztek a hétvégén, hiszen a férfi NB-s mezőny pihent. A női NB I/B-ben a Kecskeméti NKSE hazai pályán múlta felül a Nyíradonyt és immár dobogós helyen áll. Az NB II-ben a Bácsalmás vereséget szenvedett a Békéscsabától, és drámai küzdelemben maradt alul a Kiskőrös a férfi NB II előrehozott mérkőzésén. A megyei férfi bajnokságban kialakult a négyes döntő mezőnye, míg a nőknél a kiskőrösi hölgyek életben tartották reményeiket.

A pompás tavaszt futó Kecskeméti NKSE csapatára nehéz mérkőzés várt, mert az idén még szintén veretlen, a forduló előtt második helyen álló Nyíradonyt látták vendégül. A várakozásnak megfelelően nagy küzdelmet hozott a találkozó, az első negyedórában fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor a kecskemétiek meg tudtak lépni három góllal, de a nyírségiek nem adták fel és egyenlíteni tudtak. A félidő hajrája a hazaiaké volt és két gólos előnnyel fordulhattak. A második játékrészben is inkább a KNKSE akarata érvényesült, a vendégcsapat csak megközelíteni tudta őket, utolérni nem. A 40. perc környékétől állandósult a 3-4 gólos kecskeméti vezetés, és ugyan az utolsó két percre kicsit kiengedtek, végül két góllal megnyerték a meccset. Győzelmével a Kecskeméti NKSE feljött a tabella harmadik helyére.

A női NB II dél-keleti csoportjában a kiesés elől menekülő Bácsalmási PVSE a Békéscsaba U22-es csapatát fogadta. Az őszi mérkőzésen a vendégek arattak nagyarányú győzelmet és most is ők voltak a találkozó esélyesei. Szűk tíz percig tudta tartani a lépést a Bácsalmás, ezután a viharsarki alakulat fokozatosan növelte előnyét, a félidőben néggyel vezettek. A második játékrészben sem találtak fogást a hazaiak, mind támadásban, mind védekezésben sok hiba csúszott a játékba, főként az emberelőnyös szituációknál akadozott gépezet. Az ifjúsági első osztályban is edződő csabaiak végül megérdemelten vitték el a pontokat. A férfi NB II dél-nyugati csoportjában egy, az utolsó fordulóból előrehozott mérkőzést rendeztek, ahol a Kiskőrös KSK a Rinyamenti KC-t látta vendégül. A nagyatádiak kezdték jobban a mérkőzést, szűk negyedóra alatt négy gólos előnybe kerültek, amit a félidő végéig tartani is tudtak. A szünet után egy lényegesen motiváltabb Kiskőröst láthatott a publikum, hét perc alatt hétszer köszöntek be, míg a vendégek csak kétszer, így ekkor már a hazaiak vezettek. Az utolsó tíz percre aztán elfogyott a hazai lendület, a vendégcsapat folyamatosan zárkózott. Az utolsó két perchez döntetlennel érkeztek a csapatok, ekkor azonban a Kiskőrös hétméterest hibázott. Az utolsó támadás a vendégeké volt és egy időntúli szabaddobásból szerzett góllal végül a Rinyamenti KC nyerte a csatát.

A megyei férfi bajnokság rangadóján a listavezető Kecel a negyedik helyen álló Euroscale Kecskemét II. csapatát fogadta. A mérkőzés egészen a második félidő közepéig szoros volt, ekkor a hazaiak nyolc perc alatt egy 10-1-es szériát produkáltak és eldöntötték a pontok sorsát. A végén még egy újabb, ezúttal négy gólos rohammal tették fölényessé győzelmüket. A második helyen álló Bácsalmás a sereghajtó Tiszaalpárt fogadta. A lelkes vendégek bő negyedóráig tudták tartani a lépést, ekkortól viszont a hazaiak akarata érvényesült, akik végül tízzel nyertek. Bár az eredmény első pillantásra szorosnak látszik, igazából egy pillanatig sem forgott veszélyben az Euroscale Kecskemét I. győzelme Tiszakécskén. A kecskemétiek már a félidőben hét góllal vezettek és csak az utolsó percekben engedték közelebb a kécskeieket. Ezzel eldőlt, hogy a megyei férfi bajnokság első négy helyén a Kecel, a Bácsalmás és a két kecskeméti csapat végez majd és ezzel kvalifikálják magukat a május 25-26-i négyes döntőbe. A hátralévő fordulókban már csak a közöttük lévő sorrend a kérdés. A forduló negyedik mérkőzésén a Soltvadkert már az első félidőben döntésre vitte a dolgokat a Félegyházi KSC otthonában. A vendég csapat két 5-0-ás szériát is produkált harminc perc alatt, így megnyugtató előnnyel mehettek a pihenőre. A második játékrész némileg kiegyenlítettebb játékot hozott, de a hazaiak nem tudtak közelebb kapaszkodni.

A megyei női bajnokság éllovasa, a Kecskeméti NKSE ifjúsági csapata szerdán fogadta a Nemesnádudvart. Némi meglepetésre a vendégek kezdték jobban a találkozót, alig negyedórányi játék után 2-10 állt az eredményjelzőn. A félidőben is a nádudvariak vezettek öttel és ezt az előnyüket a második félidő közepéig tartani is tudták. Ekkor gyújtotta be a rakétákat a KNKSE és egy 9-1-es roham után átvették a vezetést, amit aztán a zárójelzésig meg is tartottak. A második helyen álló Kalocsai KC a harmadik Kiskunmajsa otthonába látogatott. Bő negyven percig kéz-a-kézben haladtak a csapatok, ekkor azonban lépést váltott a Kalocsa és a majsai vadmacskák tizenöt perces góltalanságát kihasználva magabiztosan húzták be a meccset. Nagy pofonba a szaladt a negyedik Bácsbokod. A lényegesen motiváltabban játszó Kiskőrösi NKSZSE már az első félidőben eldöntötte a meccset és bár a második játékrészben már nem volt jelentős a csapatok közötti különbség, a vége így is 36-26-os hazai győzelem lett. A kiskőrösi csapat így életben tartotta reményeit a négyes döntőbe kerülésre, mert hátrányuk csak három pont az meccsel többet játszott bokodiakkal szemben, ráadásul a sorsolásuk is kedvezőbbnek tűnik. A Miklós KC – Mizse KC mérkőzésen az első hazai gólra közel nyolc percet kellett várni, viszont ekkor a mizsei hölgyek már háromszor is eredményesek voltak. A vendégek akarata érvényesült a folytatásban is, a szünetre hét gól volt az előnyük, melyet a második félidőben is végig őriztek és simán nyerték a találkozót. Az ötödik mérkőzésen alsóházi rangadót vívott egymással az STE-BS PLASTIC és a Balogh Tészta TVSE. A végig szoros mérkőzésen a vendégek későn nyitottak hajrát, így pont nélkül maradtak.

Eredmények:

NB I/B női felnőtt-Kelet

Kecskeméti NKSE – Nyíradony VVTK 32 – 30

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Kiskőrösi KS Kft – Rinyamenti KC 27 – 28

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Bácsalmási PVSE – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE U22 31 – 3

Bács-Kiskun megyei férfi

Bácsalmási PVSE – Tiszaalpári SE 31 – 21 

Balogh Tészta TVSE – Euroscale Kecskemét I. 18 – 21

Kecel KC – Euroscale Kecskemét II. 39 – 27

Félegyházi KSC – STE-BS PLASTIC 27 – 34

Bács-Kiskun megyei női

Kecskeméti NKSE II. – Nemesnádudvari NKSZE 33 – 30

STE-BS PLASTIC – Balogh Tészta TVSE 25 – 24

Kiskunmajsai KC – Kalocsai KC 18 – 28

Miklós KC – Mizse KC 23 – 31

Kiskőrösi NKSZSE – Bácsbokodi NKSE 36 – 26

fotó: kesport.hu

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
szeptember 2023
hKscpsv
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
« aug   okt »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum