bacshandball.hu

Tizenöttel nyert a Baja – hétvégi eredmények

A vártnál simábban nyertek a kecskeméti NB I/B-s hölgyek, a férfiak egy félidőnyi előnyt adtak a PLER-nek, a Mizse KC idegenbeli sikerével kezdte meg a felzárkózást, nagyon sima hazai siker az NB II megyei összecsapásán, otthon nyert a Kalocsa, a KIKI Sport és a KHTK, vendégsiker a megyei férfi bajnokság rangadóján – ezek a hétvégi események címszavai.

Pénteken este kezdődött a forduló a férfi NB I/B-ben a Kecskeméti TE-Piroska szörp – PLER-Budapest mérkőzéssel. Álmosan kezdtek a hazaiak, a támadójátékban nem volt átütőerő és a védekezés sem működött hatékonyan. Jellemző adat, hogy a 23. percben mindössze  negyedik kecskeméti találat született meg, így a félidőre hat gólos vendég előnnyel mentek a csapatok. A második félidőben pályára lépő Bujdosó Máté aztán fazont adott a hazai csapatnak, vezérletével fokozatosan kezdte meg a felzárkózást a KTE, de az eltékozolt első félidő megbosszulta magát és egy gólos vereség lett a vége. Döcögősen kezdett a Mizse KC is a Törökszentmiklósi Székács otthonában, de itt csak negyedóráig voltak rozsdásak az izmok. Ekkora magára talált a mizsei alakulat és Vancsics János vezérletével előbb átvették a vezetést, majd fokozatosan növelték a különbséget, így négy gólos előnnyel fordulhattak. Szünet a hazaiak mindent egy lapra föltéve rohamoztak az egyenlítésért, de nem tudtak közelebb kerülni, 32 – 26 lett a vége a Mizse javára. A nőknél a Kecskeméti NKSE a Vasashoz látogatott, ahol már az első félidőben eldőlt a pontok sorsa: a kecskemétiek lehengerlő játékkal szereztek tizenkét gólos előnyt. A második játékrészre feljavult az angyalföldiek teljesítménye, de ahhoz túl nagy volt a hátrányuk, hogy akár csak szorossá tegyék vereségüket.

A férfi NB II dél-nyugati csoportjában megyei összecsapást rendeztek: a Bajai KSE fogadta a Kiskunhalas UKSC-t. Az első perctől a hazaiak irányították a mérkőzést, bő tíz perc alatt öt gólos előnybe kerültek. A Halas az első félidő közepén ugyan felzárkózott két gólra, de ekkor volt a legkisebb különbség a két csapat között. A második félidőt Mészáros Dávid parádéja nyitotta: egymaga vágott zsinórban öt gólt, így tette megnyugtatóvá a bajai előnyt. A hazaiak ezután fokozatosan növelték a két csapat közötti különbséget, így a vége kiütéses, tizenöt gólos bajai győzelem lett. Egészen a második félidő közepéig fej-fej mellett haladt a Kalocsai KC és a Komló U23 csapata.  Ekkor a baranyaiak öt perces rövidzárlatát kíméletlenül kihasználta a 14 gólig jutó Szvétek Balázs vezette KKC és hat gólos előnybe került, melyet a lefújásig tartottak is. A déli csoportban A KIKI Sport a sereghajtó Tempo KSE-t fogadta. Az első félidőt mintegy keretbe foglalva az elején és a végén is egy 5-0-ás szériát produkáló KIKI gyakorlatilag harminc perc alatt eldöntötte a  pontok sorsát. A második félidő némileg kiegyenlítettebb játékot hozott, de a fölényes hazai siker egy másodpercig sem forgott veszélyben. Ahogy a múlt héten, most is a mérkőzés utolsó harmadára váltott lépést a Kiskunfélegyházi HTK. A Tököl elleni hazai mérkőzés 40 percig kiegyenlített játékot hozott, ekkor azonban a KHTK remek tíz percet produkált: tizenegyszer vették be a vendégek kapuját, az ő hálójuk viszont érintetlen maradt ez idő alatt. A vége magabiztos, 13 gólos siker lett. A dél-keleti csoportban a Kiskunmajsai KC és a Mezőtúr összecsapásán az első félidő szoros küzdelmet hozott, a félidőben egy gólos volt csak a vendégek előnye. A második játékrészben aztán rákapcsolt a Mezőtúr és kihasználva az egyébként harciasan küzdő Tigrisek hibáit, magabiztosan nyert. A nők dél-keleti csoportjában A Bácsalmási PVSE Szarvasra utazott. Bár biztatóan kezdődött vendég szempontból a találkozó, a hazaiak hamar rendezték soraikat és átvették a vezetést. Sokáig tartotta a lépést a PVSE, de a második félidő közepén mind támadásban, mind védekezésben leblokkoltak. A szarvasiak ekkor egy 10-1-es periódust produkáltak és kilenccel nyertek végül.

A megyei férfi bajnokság rangadóján Euroscale Kecskemét I. és a Bácsalmási PVSE csapott össze. Az első játékrész eleje kiegyenlített játékot hozott, de a félidő derekán a hazaiak több hibát is vétettek, amit a Bácsalmás kegyetlenül kihasznált és a szünetre négy gólos előnyt szerzett. A második félidőben kapaszkodott a kecskeméti csapat, többször is feljöttek egy gólra, de a hajrá ismét a vendégeké volt, 19 – 24 lett a vége. Az éllovas Kecel Tiszakécskén lépett pályára. A nagy iramú, jó színvonalú mérkőzésen a vendégek az első félidő végén tudtak csak ellépni vendéglátóiktól. A második félidőben a kécskei csapat támadásban sok hibával játszott, amit a a keceliek rendre lerohanásos könnyű gólokkal büntettek és a végén kiütéses győzelmet arattak. A D-V SE Csávoly – Félegyházi KSC mérkőzésen ugyan a hazaiak az első félidő közepén sorozatban lőtt hét góljukkal megléptek, de a félegyháziak ekkor még vissza tudtak kapaszkodni. A második játékrész közepén aztán már nyolcra hízott a felek közötti különbség és a tartalékos vendégek erejéből csak az eredmény kozmetikázására futotta.

A megyei női bajnokság csúcstalálkozóján a tabella második és harmadik helyezettje csapott össze vasárnap délelőtt Kiskunmajsán, ahol a Kecskeméti NKSE ifjúsági csapata vendégeskedett. Az első játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, egy gólos hazai előnnyel fordultak a csapatok. A második játékrész elején a vendégek kerültek előnybe és a két-három gólos fórjukat a meccs végéig tartani tudták. A listavezető Kalocsa a Nemesnádudvar vendégeként lépett pályára és esélyeshez méltóan már bő tíz perc után öttel vezetett, amit a szünetig tovább növeltek. A második etap némileg kiegyenlítettebb játékot hozott, de a vendégek győzelme egy másodpercig sem forgott veszélyben. A Balogh Tészta TVSE – Miklós KC mérkőzésen a vendégek Kapás Tekla kiváló játékának köszönhetően az első félidőben hat gólos előnyt szerztek. A kécskei hölgyek a második félidőben sem tudták felvenni a lépést ellenfelükkel, elsősorban a támadójátékuk akadozott, így a kunszentmiklósi gárda megérdemelten vitte haza a pontokat. Hihetetlen izgalmakat hozott a Mizse KC és a Bácsbokodi NKSE összecsapása. Villámrajtot vettek a hazaiak, gyorsan négy gólos előnybe kerültek, amiből kettőt a szünetig meg is őriztek. A második félidőt is a Mizse kezdte jobban, már öt is volt az előnyük, de a játékrész közepén megtorpantak és a bokodiak elkezdtek zárkózni. A vendégek az 50. percben aztán a vezetést is átvették és mivel a hazaiak egymás után háromszor is hétméterest hibáztak a végén a Bácsbokod örülhetett a két pontnak.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

Kecskeméti TE-Piroska szörp – PLER-Budapest 23 – 24

Törökszentmiklósi Székács KE – Mizse KC 26 – 32

NB I/B női felnőtt-Kelet

Vasas SC – Kecskeméti NKSE 23 – 30

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Kalocsai Kézilabda Club – Sport36-Komló U23 31 – 25

Bajai KSE – Kiskunhalas UKSC 37 -22 

NB II férfi felnőtt-Dél

KIKI SKFT – Tempo KSE 31 – 21

Kiskunfélegyházi HTK – VSK Tököl 33 – 20

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

Kiskunmajsai KC – Mezőtúri AFC – Syngenta 22 – 27

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Szarvasi NKK – Bácsalmási PVSE 34 – 25

Bács-Kiskun megyei férfi

D-V SE Csávoly – Félegyházi KSC 31 – 27

Balogh Tészta TVSE – Kecel KC 23 – 37

Euroscale Kecskemét I. – Bácsalmási PVSE 19 – 24

Bács-Kiskun megyei női

Balogh Tészta TVSE – Miklós KC 21 – 30

Kiskunmajsai KC – Kecskeméti NKSE II. 23 – 26

Mizse KC – Bácsbokodi NKSE 25 – 26

Nemesnádudvari NKSZE – Kalocsai KC 27 – 34

 

fotó: majsa.info

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
április 2024
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« márc   máj »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum