bacshandball.hu

Otthon maradtak a pontok mindkét megyei rangadón – hétvégi eredmények

Remek, rangadóhoz illő meccsen győzte le a KTE a Mizse KC-t, ismét egy góllal maradt alul a KNKSE az NB I/B-ben, kőrösi győzelem a szomszédvárak csatáján, Nagyatádról rabolt pontot a Baja az NB II-ben, három idegenbeli győzelem a megyei férfi bajnokságban és az alapszakasz utolsó meccsén a Kalocsa nyert a nőknél – címszavakban ezek a hétvége főbb eseményei.

A férfi NBI/B keleti csoportjának megyei rangadóján szokásos időpontjában, pénteken este fogadta a KTE-Piroska szörp a Mizse KC csapatát. A tabella alapján a hazaiak számítottak esélyesebbnek, ám a két együttes legutóbbi találkozóján a Ligakupában a mizseiek megtréfálták a Hírös harcosokat. Hazai góllal kezdődött a találkozó, de a kecskemétiek nem tudtak meglépni, a mizseiek Vancsics vezetésével folyamatosan tapadtak vendéglátójukra.  A KTE csak a félidő hajrájában tudott kicsit nagyobb előnyre szert tenni,  forduláskor néggyel vezettek. Gyors gólváltással kezdődött a második félidő, azután egy hosszabb gólcsend után ismét egy kecskeméti találat következett. Gyakorlatilag állandósult a 4-5 gólos különbség a két csapat között. Mindkét alakulat szívósan küzdött, jó meccset játszottak, de a vendégek nem tudták megszorítani a kecskemétieket, 36-31 lett a vége. A nőknél a GBB ZRT Kecskeméti NKSE a Kispestet fogadta. A végig kiegyenlített mérkőzés elején a kecskemétiek vezettek, a fővárosi csapat a félidő közepén tudott egyenlíteni ésaztén  vezetést is átvették.  Kétgólosnál nagyobb előnyt azonban nem tudtak szerezni,  a félidőben is csak egy volt közte a vendégek javára. A játék képe a második félidőben némileg megváltozott: kisebb hullámvölgybe került a hazai csapat, így a vendégek egy ötös szériával tudtak meglépni. A kecskemétiek azonban nem adták fel,  hosszú hajrát nyitva az utolsó 10 percben megkezdték a zárkózást és öt perc alatt sikerült is egyenlíteni. Az utolsó percre döntetlennel fordultak a felek,  ám a kispestiek fél perccel a vége előtt betaláltak, az utolsó kecskeméti akció pedig nem vezetett sikerre, így zsinórban harmadszor is egy góllal maradt alul hazai pályán a kecskeméti csapat.

Az NB II dél-nyugati csoportjában is megyei rangadót rendeztek, ahol a Kiskőrösi KSK a Kiskunhalas UKSC-t fogadta. Villámrajtot  vettek a hazaiak, az első halasi találatra nyolc percig kellett várni,  ezalatt a kiskőrösiek ötször is beköszöntek. Nem nagyon találta a játékát a tartalékos Halas, ennek köszönhetően a hazaiakk folyamatosan növelték előnyüket és a félidei zárójelzéskor már tíz volt közte. Fordulás után némileg összeszedettebben játszott a vendégcsapat, kevesebb hibát vétettek, ennek köszönhetően meg is kezdték a zárkózást. Nem sokkal a vége előtt már csak négy volt a hátrányuk, a Kiskőrös azonban a végjátékra nem engedett ki és végül magabiztosan tartotta otthon a pontokat. A Rinyamenti KC hazai pályán mindenkire veszélyes, így nem várt könnyű mérkőzés a Bajai KSE csapatára. A találkozó végig kiegyenlített játékot hozott, és ahogy a szünetben, úgy a találkozó végén is ugyanannyi gól szerepelt mindkét csapat neve mellett. Fontos győzelmet aratott a Kalocsai KC. Az elmúlt hetekben kisebb hullámvölgyben lévő Kolics-tanítványok kiváló hajrával múlták felül a Mecseknádasdot, és ez a győzelem még sokat érhet a dobogóért folytatott küzdelemben. Harminchat gól lőtt, mégsem tudott nyerni a Kiskunmajsai KC a délkeleti csoportban.  A tavaly még egy osztályon magasabban játszó Algyő otthonában derekasan küzdöttek a majsai tigrisek, ám hiába volt kiváló a támadójáték, ha a védekezésbe rendre hiba csúszott. A 77 gólt hozó mérkőzést végül az algyőiek nyerték 41-36 arányban. Kis híján meglepetést okozott a női dél-keleti csoportban a  Kecskeméti NKSE U22 csapata. A tabellán pillanatnyilag második helyen álló Hódmezővásárhely otthonában játszottak és kevésen múlott a pontszerzés: mindössze egy góllal maradtak alul a kecskeméti fiatalok. Kiváló első félidő produkált Mezőtúron a Bácsalmási PVSE: harminc percnyi játék után öt gólos előnyük volt. A második játékrészben nagyon kapaszkodott a hazai csapat, de egy apró gól azért maradt a végére is,  így az almási hölgyek újabb igen fontos idegenbeli sikert arattak, mellyel stabilizálták a helyüket a középmezőnyben.

A megyei férfi bajnokság mindhárom mérkőzésén vendégsiker született. A Soltvadkert szoros meccsen győzte le a hősiesen küzdő KHTK-t a két kecskeméti csapat pedig viszonylag simán húzta be a pontokat. Lezárult az alapszakasz a megyei női bajnokságban, az utolsó mérkőzésen a Kalocsai KC esélyeshez méltó könnyedséggel múlta felül a Kiskunhalast.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

KTE-Piroska szörp – Mizse KC 36 – 31

NB I/B női felnőtt-Kelet

GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Kispest NKK-Vajk 26 – 27

NB II férfi-Dél-nyugat

Rinyamenti KC SE – Bajai KSE 30 – 30
Kiskőrösi KS Kft – Kiskunhalas UKSC 29 – 24
Kalocsai KC – Expressz Zálog Mnádasd 26 – 24

NB II férfi-Dél-kelet

QSM Algyő – Kiskunmajsai KC 41 – 36

NB II női-Dél-kelet

Mezőtúri AFC – Syngenta – Bácsalmási PVSE 31 – 32
Hódmezővásárhelyi LKC – Kecskeméti NKSE U22 24 – 23

Bács-Kiskun megyei férfi I. osztály

KHTK – STE-Bs Plastic 26 – 30
Tiszaalpári SE – Kecskeméti FS DSE 19 – 38
Bácsalmási PVSE – Kecskeméti TE U22 29 – 44

Bács-Kiskun megyei női I. osztály

Kalocsai KC – Kiskunhalas UKSC 36 – 22

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
február 2023
hKscpsv
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28      
« jan   márc »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Magazin rendelés
Archívum