bacshandball.hu

Öt meccsen is tizenkét gólos különbség – hétvégi eredmények

Magyarország nyerte az Olimpiai Reménységek Versenyét, kecskeméti győzelmek az NB I/B-ben, vendégsiker az NB II megyei rangadóján, flúgos futam a megyei női bajnokságban – ezek a hétvége kézilabdás eseményeinek címszavai.

Péntektől vasárnapig tartott Kecskeméten a magyar, a lengyel, a cseh és a szlovák serdülő válogatott részvételével az Olimpiai Reménységek Versenye. A színvonalas mérkőzéseket hozó tornán a magyar csapat mindhárom mérkőzését megnyerve elhódította a V4 kupát. Csehország lett a második, Lengyelország a harmadik, míg Szlovákia a negyedik helyen végzett.

A férfi NB I/B-ben pénteken este a Kecskeméti TE-Piroska szörp a Törökszentmiklósi Székács gárdáját fogadta. A KTE már az első perctől kezdve tudatosította mindenkivel, hogy ezen az estén ki is szerzi meg a pontokat. Bő negyedórányi játék után már nyolc gólos volt a hazaiak előnye, a 26. percben a közte tíz is összejött. A második játékrészben aztán némileg visszavettek a Hírös Harcosok, a támadások befejezésébe több hiba is csúszott, de a magabiztos győzelem nem fogott veszélyben. A Mizse KC a bajnokesélyes Orosházához látogatott és az esélytelenek nyugalmával némileg meg is lepték vendéglátóikat. Tíz perc után hárommal ment a Mizse és ebből az előnyből egyet a szünetig sikerült is megtartani. Fordulás után tempót váltottak a zöld-sárgák és a feljavuló kapusteljesítményeknek köszönhetően előbb fordítottak, majd magabiztos előnyt is szereztek, melyet aztán a lefújásig tartani is tudtak. A női mezőnyben a Kecskeméti NKSE a pont nélkül álló Algyőt fogadta. Bár a kecskemétiek előzetesen nehéz mérkőzésre számítottak, a vártnál könnyebben sikerült nyerniük. A szünetbeli hat gólos előnyüket a végére megduplázták és 36-24-re győztek.

A férfi NB II dél-nyugati csoportjában megyei rangadót rendeztek vasárnap. A Bajai KSE – Kiskőrösi KSK találkozó tapogatózó játékkal indult, majd a vendégek vették át az irányítását és az első harminc perc után két gólos előnyre tettek szert. A második etapban is a küzdelem dominált, de a bajaiak nem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz, így a végén a Kiskőrös örülhetett a megszerzett pontoknak. Fájó vereséget szenvedett hazai pályán a Kalocsai KC. A Hőgyész elleni találkozó elején a vendégek diktálták a tempót, a 16. percben 2-8 állt az eredményjelzőn. Kolics János edző időkéréssel próbálta felrázni csapatát, sikerrel: egy 4-0-ás rohammal sikerült felzárkózniuk a hazaiaknak, akik a félidőre egy gólosra faragták a hátrányukat. A fordulás után összejött az egyenlítés, mi több, a 40. percben már kettővel a Kalocsa vezetett. A mérkőzés hajrájához döntetlennel érkeztek a felek, ekkor viszont vezérét vesztette a KKC, mert az addig 15 gólt szerző Szvétek Balázs a harmadik két perces kiállítása után piros lapot kapott, a Tolna megyeiek pedig ezt kegyetlenül kihasználva elvitték a pontokat. Továbbra is nyeretlen a Kiskunhalas UKSC, ezúttal a Satelit FC otthonában szaladtak tizenkét gólos vereségbe. A déli csoportban mindkét megyebeli együttesünk egy gólos győzelmet aratott. A Kiskunfélegyházi HTK Dunaújvárosban lépett pályára. A hazaiak kezdték jobban a meccset, 15 perc után már három volt az előnyük, de ezt nem tudták sokáig tartani, hat perccel később már egál volt az állás. A pihenőre is döntetlennel mentek a csapatok, majd a második játékrészben kéz a kézben haladtak. Egyik csapat sem tudott egy gólosnál nagyobb előnyt szerezni. A véghajrá aztán a félegyháziaknak sikerült jobban és 26-25-re nyerni tudtak. A KIKI Sport közvetlen riválisát látta vendégül szombaton, hiszen a találkozó előtt a Dabas U23-as csapata is négy ponttal állt. Az első játékrészben a hazaiak szereztek 3 gólos fórt, amiből egyet a végére is megtartottak, ezzel a KIKI biztosította helyét a középmezőnyben. A dél-keleti csoportban a Kiskunmajsai KC a tabella második helyén álló Békéscsaba DKSE otthonába látogatott. Sajnos a majsai Tigrisek nem tudták meglepni az esélyesebb hazai csapatot. Már a félidőre kialakul a tizenkét gólos különbség, amit a csabaiak gond nélkül tartottak a végéig. A női NB II dél-keleti csoportjában a Bácsalmási PVSE a Felföldi István SE csapatával mérkőzött meg vasárnap délelőtt. Az első negyedóra után még ugyan döntetlen volt az állás, ezután aztán lépést váltottak a hazaiak és zsinórban lőtt négy góllal magabiztos előnyt harcoltak ki a fordulásra. A második félidőben derekasan küzdött az újkígyósi alakulat, de a befejezésekbe rendere hiba csúszott, így háromnál közelebb nem tudtak kerülni vendéglátóikhoz. A vége 36-32 lett, és ezzel a győzelmével a Bácsalmás a megerősítette hatodik helyét a tabellán.

A megyei férfi bajnokság élmezőnye győzelemmel zárta a hétvégét. Az Euroscale Kecskemét I. hozta a kötelezőt a Csávoly vendégeként, míg a második számú kecskeméti csapat Tiszakécskéről lopta el a pontokat. A Kecel otthon verte a Soltvadkertet és a Félegyházi KSC – Tiszaalpár is hazai sikert hozott. A női bajnokságban a Kiskunmajsának egy döntetlen is elég volt, hogy átvegye a vezetést a tabellán. Őrült meccset játszott egymással a Nemesnádudvar és a Kiskőrös: 94 (!) találat esett az összecsapáson. A Soltvadkert a KNKSE ifistái ellen aratott győzelmével kezdte meg a felzárkózást, míg a Mizse KC idegenben szerezte meg első szezonbeli győzelmét.

Eredmények:

Olimpiai Reménységek Versenye – U17 férfi

Magyarország – Szlovákia 31-19

Magyarország – Csehország 25-23

Magyarország – Lengyelország 34-31

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

Kecskeméti TE-Piroska szörp – Törökszentmiklósi Székács KE 31-19

Orosházi FKSE-LINAMAR – Mizse KC 34-28

NB I/B női felnőtt-Kelet

Kecskeméti NKSE – Levendula Hotel FKSE-Algyő 36-24

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Kalocsai KC – Hőgyészi SC 25-27

Satelit FC Somogytarnóca – Kiskunhalas UKSC 35-23

Bajai KSE – Kiskőrösi KSK 26-29

NB II férfi felnőtt-Dél

KIKI SKFT – Dabasi KC VSE U23 30-29

Dunaújvárosi AC – Kiskunfélegyházi HTK 25-26

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

Békéscsaba DKSE – Kiskunmajsai KC 37-25

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Bácsalmási PVSE – Felföldi István SE 36-32

Bács-Kiskun megyei férfi

Félegyházi KSC – Tiszaalpári SE 42-31

D-V SE Csávoly – Euroscale Kecskemét I. 22-46

Kecel KC – STE-BS PLASTIC 32-26

Balogh Tészta TVSE – Euroscale Kecskemét II. 25-34

Bács-Kiskun megyei női

Balogh Tészta TVSE – Mizse KC 30-35

Nemesnádudvari NKSZE – Kiskőrösi NKSZSE 50-44

Kiskunmajsai KC – Bácsbokodi NKSE 29-29

STE-BS PLASTIC – Kecskeméti NKSE II. 24-22

 

fotó: kesport.hu
Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
február 2024
hKscpsv
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   márc »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum