bacshandball.hu

Nem bírt egymással a Kiskunhalas és a Kiskőrös – hétvégi eredmények

Felemás mérleg az Orosháza ellen és magabiztos mizsei siker a NB I/B-ben, igazságos döntetlen az NB II-es megyei rangadón, idegenben nyert a Kalocsa és a Kiskunfélegyháza, ponttal tért haza a Baja és a Kiskunmajsa, majdnem meglepte a listavezetőt a Bácsalmás, papírforma hazai siker a megyei bajnokág előrehozott meccsén – címszavakban az első tavaszi forduló.

A nehéz helyzetben lévő Mizse KC magabiztos győzelemmel indította a tavaszt a férfi NB I/B keleti csoportjában. A Balassagyarmat elleni meccs első negyedórája kiegyenlített játékot hozott, de a játékrész közepén a Mizse egy négy gólos szériával meg tudott lépni. A hazaiak lendületét az sem törte meg, hogy a csapatkapitány Benkét a játékvezetők azonnali piros lappal kizárták, a szünetre három gólos hazai előnnyel vonultak a csapatok. A második játékrész elején ugyan rövid időre visszajött a meccsbe a Gyarmat, de a végül nyolc gólt vágó Bán Attila vezetésével a félidő közepére hatot tett közé a Mizse, melyet a találkozó végéig meg is őriztek.

Egyaránt az Orosházával találkozott a kecskeméti férfi és női NB I/B-s csapat. A Kecskeméti TE-Piroska szörp idegenben lépett pályára. Bár szinte végig partiban voltak a Hírös Harcosok, a rutin diadalmaskodott a végjátékban és Orosházán maradtak a pontok. A női csapat, azaz a  Kecskeméti NKSE hazai pályán játszott és autósportos hasonlattal élve rajt-cél győzelmet aratott. A kapuban Dobó Mónika, a mezőnyben a tíz találatig jutó Pénzes Laura brillírozott, vezérletükkel már a félidőben megnyugtató előnyt harcolt ki a KNKSE. A második játékrészben mindenki játéklehetőséget kapott a hazaiaknál, akik végül kilenc gólos győzelmet arattak.

A férfi NB II dél-nyugati csoportjának megyei rangadóján a Kiskunhalas UKSC és a Kiskőrösi KSK mérkőzött meg egymással. Az ősszel pontot sem szerző hazaiak villámrajtot vettek, a meccs elején zsinórban ötször vették be a kőrösi kaput. Az első vendég találatra több, mint nyolc percet kellett várni, de ezután elkezdett zárkózni a Kiskőrös és a félidő derekára egyenlítettek, mi több, a fordulásnál már náluk volt az előny. A második játékrészben inkább a küzdelem és a keménység dominált. A küzdelmet jól mutatja, hogy hol egyik, hol másik csapat szerzett előnyt, két gólosnál nagyobb differencia viszont nem alakult ki. A keménységet pedig az illusztrálja, hogy a játékvezetők egy híján hússzor adtak két perces kiállítást és háromszor a piros lap is villant. A meccs végül igazságosnak mondható döntetlennel zárult. Papírforma győzelmet aratott a Kalocsai KC a Satelit FC otthonában. A találkozó kicsit döcögősen indult, szűk negyedóráig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor azonban Szvétek Balázs vezetésével lépést váltott a KKC és egy 10-1-es rohammal állva hagyta ellenfelét. A szünetbeli hat gólos előnyt a második etapban tovább növelték a kalocsaiak, akik a végén – csakúgy mint ősszel – tíz góllal nyertek. A tavalyi bronzérmeshez látogatott a Bajai KSE és némi meglepetésre pontot is szerzett Nagyatádon. A találkozó végig kiegyenlített volt, a szünetben 12 – 12 állt az eredményjelzőn, a végeredmény 23 – 23 lett.

Szintén egy pontot szerzett a dél-keleti csoportban szereplő Kiskunmajsai KC a Csongrád vendégeként, bár talán az, hogy egy pontot vesztett, találóbb lenne. Úgy kezdődött a találkozó, ahogyan azt a kék-sárgák eltervezték: bár az első gólt a csongrádiak szerezték hetesből, a Majsa gyorsan átvette a vezetést, majd szép fokozatosan növelte előnyét. Minden hazai gólra kettővel válaszoltak, így húsz percnyi játék után hat volt a vendégek előnye és ez a különbség maradt a szünetre is.  Fordulás után sem változott a játék képe, a Kiskunmajsa tartotta magabiztos előnyét – egészen a 45. percig. Ekkor, 18 – 25-ös állásnál valami megtört a vendégcsapatnál, sorozatban maradtak ki a ziccerek, a Csongrád pedig vérszemet kapott és zárkózni kezdett. A majsaiak az utolsó negyedórában mindössze kétszer tudták megzörgetni a hazai hálót, így tulajdonképpen örülhetnek, hogy a hatvan perc azelőtt telt le, mielőtt a hazaiak átvehették volna a vezetést is.

A déli csoportban a Kiskunfélegyházi HTK a Pénzügyőr otthonába látogatott. Az első félidő szoros csatát hozott enyhe hazai fölénnyel, bár két gólnál sosem volt nagyobb a differencia. Nem telt el tíz perc a második félidőből, amikor szerkezetet váltott a KHTK. Ennek meg is lett az eredménye: négy perc alatt hat gólt szereztek viszontválasz nélkül, majd nem sokkal később egy újabb, ezúttal öt gólos szériával biztosították be győzelmüket. A KIKI Sport Tökölre utazott az első tavaszi fordulóban. Az izsáki csapat ugyan jól tartotta magát, a szünetben még két gólos előnyben volt, a végjáték azonban a hazaiaknak sikerült jobban, akik ha szűken is, de megnyerték a meccset.

A női NB II dél-keleti csoportjában negyven percig úgy tűnt, hogy a Bácsalmási PVSE meglepi az őszt hibátlan mérleggel záró Gyula csapatát. A csapathoz a télen csatlakozó, a találkozón összesen 14 gólt szerző Nagy Marianna vezérletével a hazaiak domináltak az első játékrészben. A félidő hajrájában négy góllal is mentek a bácsalmásiak, a szünetre csak kettő maradt az előnyből. A második játékrészben a rutinos vendégek fokozatosan őrölték fel a PVSE lendületét, negyven percnyi játék után előbb egyenlítettek, majd a 43. percben a vezetést is megszerezték, amit a zárójelzésig aztán nem is adtak ki a kezükből.

A megyei férfi bajnokság is kezdetét vette egy előrehozott mérkőzéssel, ahol az Euroscale Kecskemét II. esélyeshez illő magabiztossággal múlta felül a Tiszaalpárt.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

Orosházi FKSE-LINAMAR – Kecskeméti TE-Piroska szörp 31 – 26

Mizse KC – Balassagyarmati Kábel SE 28 – 22

NB I/B női felnőtt-Kelet

Kecskeméti NKSE – Oxxo Energy Orosházi NKC 24 – 15

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Kiskunhalas UKSC – Kiskőrösi KS Kft 26 – 26 

Satelit FC Somogytarnóca – Kalocsai Kézilabda Club 23 – 33

Rinyamenti Kézilabda Club – Bajai KSE 23 – 23

NB II férfi felnőtt-Dél-Kelet

Tigrisek Csongrádi KSE – Kiskunmajsai KC 27 – 27

NB II férfi felnőtt-Dél

VSK Tököl – KIKI SKFT 27 – 26 

Pénzügyőr SE – Kiskunfélegyházi HTK 25 – 33

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Bácsalmási PVSE – Gyulasport NKFT 30 – 33

Bács-Kiskun megyei férfi

Euroscale Kecskemét II. – Tiszaalpári SE 36 – 26

 

Fotó: kesport.hu
Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
április 2024
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« márc   máj »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum