bacshandball.hu

Nádudvari győzelem a rangadón – hétvégi eredmények

A vírushelyzet miatt több mérkőzést is elhalasztották a hétvégi kézilabda bajnoki fordulóból, de a lejátszott mérkőzéseken több szép eredmény is született. További őrzi tavaszi veretlenségét a Baja, javítani tudott a Kalocsai KC, nagy csatában maradt alul Kiskunmajsa,  otthon botlott a Bácsalmás az NB II-ben, a megyei bajnokság csúcsmérkőzésén a Nemesnádudvar hatalmas meccsen múlta felül a kalocsai hölgyeket.

Az NBI/B-s csapataink közül csak a Mizse KC lépett pályára a hétvégén,  ők a Hatvan otthonában vendégszerepeltek. A kiesés elkerüléséért folytatott küzdelem egyik fontos állomása volt ez a mérkőzés, ahol a vendég mizseieknek égető szükségük lett volna a pontokra. A hazaiak is hasonló cipőben járnak, így nem meglepő, hogy végig kiegyensúlyozott, nagy küzdelem folyt a pályán. Az egész mérkőzésen a hazaiak vezettek – jobbára egy két góllal – de a mizsei csapat mindig csak az eredmény után futott, egyenlíteni sem tudtak így a végén a Hatvan otthon tartotta a pontokat.
Az NB II dél-nyugati csoportjában megyei rangadót játszottak: a Bajai KSE a Kiskunhalasi UKSC-t fogadta. A meccs esélyesei egyértelműen a hazaiak voltak, akik erre nem is cáfoltak rá. Végig magabiztosan vezetve nagy arányú győzelmet arattak, folytatva ezzel nagyszerű tavaszi menetelésüket. Szokatlan időpontban, csütörtökön este lépett pályára a Kalocsai KC, ők a Siklóst fogadták. A mérkőzés első félideje kiegyenlített játékot hozott, a második etapban aztán a Kolics-tanítványok felőrölték a fáradni látszó baranyai alakulatot. Győzelmével a Kalocsa kilábalni látszik az elmúlt fordulók hullámvölgyéből. Továbbra is botladozik azonban a Kiskőrös KSK, ezúttal pályaválasztóként maradtak alul a Satelit SE-vel szemben. A déli csoportban a KIKI Sport Székesfehérváron szenvedett nagyon-nagyon sima vereséget. A dél-keleti régióban a Kiskunmajsai KC Békéscsabára látogatott ahol a DKSE csapatával küzdöttek meg a pontokért. A két gárda egymással mindig kiélezett, szoros meccset játszik és általában nüansznyi különbségek döntenek. Most sem volt ez másképp, a mérleg nyelve azonban most a hazaiak felé billent, akik kettővel nyerni tudtak. A nők dél-keleti csoportjában a Bácsalmási PVSE nem tudta megismételni múlt heti bravúrját, otthon kaptak ki öttel a Gyomaendrődtől.
A megyei férfi bajnokságban a négy közé kerülésért folytatott küzdelem egyik fontos mérkőzésén a KIKI Sport kettes számú csapata nagy küzdelemben hozta el a a pontokat Kalocsáról. Tartalékosan is nyerni tudott idegenben a Kecel,  a KTE U22 papírforma győzelmet aratott Tiszakécskén, míg a szomszédvári rangadón a Bácsalmás-Csávoly mérkőzésen három gólos hazai győzelem született. A női bajnokság szuperrangadójáról,  Nemesnádudvar-Kalocsa összecsapásról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Végig nagyszerű iramot diktáltak a csapatok, változatos, fordulatos mérkőzésen a nádudvari lányok jobb hajrájuknak köszönhetően otthon tartották a pontokat. Simán győzött otthon a Mizse KC a Kiskőrös ellen, és a meglehetősen tartalékos, mindössze hét játékossal kiálló Kiskunmajsa is magabiztosan múlta felül a Soltvadkertet.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

Hatvani KSZSE – Mizse KC 31 – 29

NB II férfi Dél-nyugat

Kalocsai KC – MK Pelikán-Siklós KC 32 – 26
Bajai KSE – Kiskunhalas UKSC 32 – 18
Kiskőrösi KS Kft – Satelit SE 26 – 29

NB II férfi Dél

ALBA-MÁV-ELŐRE – KIKI SKFT 38 – 17

NB II férfi Dél-kelet

Békéscsaba DKSE – Kiskunmajsai KC 25 – 23

NB II női Dél-kelet

Bácsalmási PVSE – Gyomaendrődi NKSE 25 – 30

Bács-Kiskun megyei férfi I. osztály

Gézengúz UKC – KIKI SKFT 2 23 – 25
Tiszaalpári SE – Kecel KC 23 – 26
Balogh Tészta TVSE – Kecskeméti TE U22 22 – 38
Bácsalmási PVSE – D-V SE Csávoly 25 – 22

Bács-Kiskun megyei női I. osztály

Mizse KC – Kiskőrösi NKSZSE 36 – 20
Kiskunmajsai KC – STE-Bs Plastic 31 – 15
Nemesnádudvari NKSZE – Kalocsai KC 35 – 33

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
április 2024
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« márc   máj »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum