bacshandball.hu

Mindhárom meccsen hazai győzelem – hétvégi eredmények

Az alsóbb osztályú bajnokságokban szünet volt, mindössze három előrehozott női mérkőzést rendeztek a hosszú hétvégén. A KNKSE kikapott, a Bácsalmás győzni tudott, míg a megyei bajnokság listavezetője némi meglepetésre Kunszentmiklóson hagyta a pontokat.

A Kecskeméti NKSE NB I/B-s csapata ahhoz a Gödhöz látogatott, akik ugyan vezetik a bajnokságot, de nemrég a Magyar Kupában sikerült őket legyőzni. Az első félidőben hol a hazaiak, hol a vendégek vezettek, a szünetben 14 – 13 állt az eredményjelzőn. A második félidő elejét a gödiek kapták el jobban, bő negyven percnyi játék után három gólos előnyre tettek szert. A KNKSE szakmai stábja időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, sikerrel: a játékrész derekán ismét döntetlen volt az állás. Az utolsó tíz percre is x-szel fordultak a felek, de az egyre fáradó kecskemétiek több hibát is vétettek támadásban, a Göd pedig ezt kegyetlenül kihasználva 28-25-re nyert.

Ahogy a tabellára pillantva sejthető volt, igazi rangadót hozott a Bácsalmás – Szeged KKSE U22 mérkőzés az NB II dél-keleti csoportjában. A találkozó előtt azonos pontszámmal álltak a csapatok, ennek megfelelően végig fej-fej mellett haladt a két együttes. Egy gólos előnyt harcolt ki a Bácsalmás a szünetre, amit aztán a második etap elején háromra tudott hizlalni. Nem esetek össze azonban a vendégek és tíz perccel a vége előtt egalizálni tudtak. A hajrára aztán összekapta magát a PVSE, egy három – nullás szériával előnybe kerültek és ezt annak ellenére meg tudták tartani, hogy az utolsó két percet egy piros lapos kizárás miatt emberhátrányban kellett lehozniuk. Győzelmükkel a bácsalmásiak megerősítették helyüket a középmezőnyben.

Magas színvonalú, élvezetes játékot hozott a megyei női bajnokságban a Miklós KC – Kalocsai KC összecsapás. Bár a hazaiaknak a találkozó előtt mindössze két egység szerepelt a neve mellett, Kolics János, a vendégek mestere egy nyilatkozatában óva intett mindenkit arról, hogy félvállról vegye a mérkőzést. A kalocsai mesternek igaza is lett: a Miklós KC otthon tartotta a pontokat. Az első félidőben még tartotta a lépést a vendégcsapat, elsősorban Doszpod Adrienn és Alföldi Babett 6-6 találatának köszönhetően egy gólos előnnyel mehettek pihenni. A második játékrész első gólját is a Kalocsa szerezte, ekkor viszont Kapás Tekla vette hátára a hazai alakulatot és háromszor is beköszönve visszahozta a meccsbe a Miklós KC-t. A játékrész derekáig volt szoros az állás, ekkor a hazai hölgyek hat perc alatt hat gólt szereztek, miközben csak egyet kaptak, ezzel el is döntve a találkozót.

Eredmények:

NB I/B női felnőtt-Kelet

Gödi SE – Kecskeméti NKSE 28 – 25

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Bácsalmási PVSE – PC Trade Szeged KKSE U22 23 – 21

Bács-Kiskun megyei női

Miklós KC – Kalocsai KC 31 – 26

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
március 2023
hKscpsv
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« febr   ápr »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Magazin rendelés
Archívum