bacshandball.hu

Megvan a Halas első győzelme – hétvégi eredmények

Nagyon fontos pontokat hozott el Kövesdről a KTE, kiélezett meccsen nyert a Mizse KC, súlyos vereségbe szaladt a KNKSE az NB I/B-ben, megszerezte első győzelmét a Kiskunhalas, bajai siker a megyei rangadón az NB II-ben, idegenben nyert a Kalocsa a megyei női bajnokság felsőházában – ezek az elmúlt hétvége főbb eseményei címszavakban.

Pénteken este Mezőkövesden lépett pályára a férfi NB I/B-ben szereplő KTE-Piroska szörp. Az immár nyíltan is kimondva a bajnoki címre törő Hírös Harcosok ellentmondást nem tűrően kezdték a találkozót. Az első két vendégtalálatra még volt válasza a borsodi csapatnak, aztán a KTE elkezdte növelni előnyt és a félidőre már kecskeméti szempontból megnyugtató hét gólos differencia alakult ki a felek között. A vendégek lendülete a folytatásban sem hagyott alább, a második játékrész közepén már kétszámjegyű volt a különbség. A találkozó végén a kecskeméti fiatalok is lehetőséghez jutottak és talán az ő rutintalaságuknak köszönhető, hogy végül a kövesdiek tisztes vereségre tudták menteni a meccset. Győzelmével immár a KTE-Piroska szörp nemcsak a vesztett, de a szerzett pontok tekintetében is vezeti a tabellát és egyre közelebb kerül a hőn áhított aranyérem. Nagy hőfokú, kiélezett meccsen fogadta a Vecsést a Mizse KC. A hazaiaknak a középmezőnyhöz csatlakozás, a vendégeknek a kiesés elleni menekülés miatt lett volna égető szükségük a pontokra. Bár mizsei találattal indult a találkozó, a nyolcadik percben már kettővel a vecsésiek mentek. Ekkor aztán állva hagyta ellenfelét az MKC, zsinórban hetet vágtak, míg a Pest megyeiek közel negyed órán át nem tudták bevenni a kaput, így az első félidő végére nyolc gólos volt a mizsei előny. A második játékrészben nagyot változott a játék képe, a hazaiak az öltözőben ragatak és több, mint tizenegy percet kellett várni az első góljukra. A baj csak az volt, hogy ezidő alatt a Vecsés lőtt hetet és ezzel visszajöttek a meccsbe. A 43. percben már egál volt, de végül a Mizse magára talált és a hajrához már az ő háromgólos előnyükkel ért a meccs. A végjátékot sem engedte ki a kezéből Avar György csapata, így – ha hullámzó teljesítménnyel is – otthon tartották a pontokat. A nőknél a GBB ZRT Kecskeméti NKSE Hajdúnánásra utazott. A még mindig nem teljes keretével játszó kecskeméti csapat húsz percig tudta magát tartani, innentől aztán a nánásiak akarata érvényesült. A fordulásnál már néggyel vezettek a hazaiak, akik aztán a második félidőben végképp felőrölték a kecskemétieket.

A férfi NB II dél-nyugati csoportjában megyei rangadót rendeztek, a Bajai KSE a Kiskőrösi KS Kft csapatát látta vendégül. Ilyenkor fájó igazán, hogy nem lehetnek nézők a mérkőzéseken, mert egy kiváló iramú, izgalamas csatát hozott a két gárda összecsapása. Húsz percig fej fej mellett haladtak a felek, ekkor aztán a bajaiak léptek meg három góllal és ezt az előnyüket a félidőig tartották is. Fordulás után is kiegyenlített volt a játék, a Baja nem tudott meglógni, a Kőrös pedig nem volt képes zárkózni, így a három gól környéki különbség maradt a félidő közepéig. Elég volt azonban két technikai hiba a kiskőrösiektől, amit a Baja kíméletlenül kihasznált, ezzel a hajrához érve hat volt a hazaiak előnye. Nem adta fel a meccset Kiskőrös, egy 6-1-es szériával egyre zárkóztak, a végjáték azonban a hazaiaknak sikerült jobban, így bajai győzelemmel zárult a rangadó. Megszerezte végre első győzelmét a Kiskunhalas UKSC is. A tartalékos kerettel érkező Satelit SE az első félidőben még tudta magát tartani, a második játékrészben aztán beindult a halasi henger és a végén csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a különbség a két alakulat között. Az utolsó másodpercben szerzett góljával a vendégcsapat elkerült a közte tizet, de a halasi győzelem így is imponáló magabiztosságú volt. Nem úszta meg tíz alatt a békéscsabai „Belvár” a Kiskunmajsai KC vendégeként. Bár a találkozó első húsz perce kiegyenlített játékot hozott, a mindössze két cserével érzező viharsarkiak erejéből ezen a napon ennyire tellet. A félidőben már öt volt a majsai előny, a fordulás után pedig egy ötös sorozattal viszonylag gyorsan sikerült a meccs érdemi részét elrendezniük a hazai Tigriseknek.

A megyei férfi bajnokságban a „csikócsapatok” találkozóján a Gézengúz UKC nagyon könnyedén múlta felül a KHTK-t. Szoros meccsnek ígérkezett, de sima hazai győzelmt hozott a Soltvadkert – Tiszakécske örökrangadó, míg a forduló harmadik meccsén óriási küzdelemben egyel múlta felül a Kecskeméti FS DSE a Bácsalmást. Anőknél elkezdődött a rájátszás, a felsőház első találkozóján az alapszakaszt az élen záró Nemesnádudvar hazai pályán botlott, bár talán helyesebb úgy fogalmazni, hogy a Kalocsai KC idegenben nyert. A Mizse KC – Miklós KC összecsapáson sokáig a hazaiaknak állt a zászló, a kunszentmiklósiak azonban nagyot hajráztak, de pontot nem sikerült szerezniük. Az alsóházban mind a Kiskunmajsa, mind a Kiskőrös jelezte, hogy igényt tart az ötödik helyre: előbbi a Soltvadkertet, utóbbi a Halast győzte le simán.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

Mezőkövesdi KC – KTE-Piroska szörp 27 – 31
Mizse KC – Vecsési SE 26 – 24

NB I/B női felnőtt-Kelet

Hajdúnánás SK – GBB ZRT Kecskeméti NKSE 33 – 20

NB II férfi-Dél-nyugat

Kiskunhalas UKSC – Satelit SE 36 – 27
Bajai KSE – Kiskőrösi KS Kft 36 – 33

NB II férfi-Dél-kelet

Kiskunmajsai KC – Békéscsabai BDSK 44 – 34

Bács-Kiskun megyei férfi I. osztály

STE-Bs Plastic – Balogh Tészta TVSE 31 – 20
Gézengúz UKC – KHTK 36 – 17
Kecskeméti FS DSE – Bácsalmási PVSE 28 – 27

Bács-Kiskun megyei női I. osztály-Felsőház

Nemesnádudvari NKSZE – Kalocsai KC 30 – 35
Mizse KC – Miklós KC 20 – 19

Bács-Kiskun megyei női I. osztály-Alsóház

Kiskunmajsai KC – STE-Bs Plastic 30 – 15
Kiskőrösi NKSZSE – Kiskunhalas UKSC 28 – 20

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
április 2024
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« márc   máj »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum