bacshandball.hu

Lezárult az alapfokú játékvezetői tanfolyam

2023. januárjában indult el a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség alapfokú játékvezetői tanfolyama. A tanfolyam 25 fő jelentkezésével indult el, amely 2023. március 18-án Tiszakécskén rendezett elméleti és fizikai vizsgával zárult. Az elmúlt évek során számos változást eszközöltünk annak érdekében, hogy a jelentkezettek minél nagyobb számban tegyenek sikeres vizsgát. Ezt követően pedig közreműködőként a megyében rendezett utánpótlás és felnőtt bajnoki versenyrendszerekbe minél több mérkőzéssel fejlődhessenek. A vizsgáig összesen 21 fő hallgató teljesítette a vizsgán való részvétel alapkövetelményeit. A március 18-i vizsganapon pedig összesen 17-en tettek sikeres komplex (elméleti, videós és fizikai) vizsgát!

Az elmúlt évek során teljesen új alapokra helyezte a Játékvezetői bizottságunk az alapfokú játékvezetői képzést, amelyek az alábbi pontok köré csoportosíthatóak:

  • Nagyon széles oktatói gárdával találkoztak az elmúlt 3 hónap során a jelentkezők, aminek köszönhetően nagyon sok impulzus érte őket. A teljesség igényével itt is szeretnénk megköszönni a tanfolyam oktatóinak, hogy elfogadták meghívásunkat: Bonifert Ferenc, Kabók József, Herczeg Béla, Klucsó Jenő, B. Pech Katalin, Apró Ferenc, Horváth Viktor, Tomkovics Ákos, Horváth Zoltán!
  • Az előadások jelenléti és online alkalmakkal vegyesen kerültek megrendezésre. A jelenléti alkalmakat számos helyen szerveztük meg, így Kiskunhalason, Kalocsán, Solton és Kecskeméten is voltak előadások. Köszönjük a sportegyesületeknek, hogy a helyszínek vonatkozásában segítségünkre voltak!
  • A képzés vonatkozásában már az elejétől kezdve területi elven kis csoportokat alakítunk ki. Itt az előadások mellett Klucsó Jenő, Horváth Viktor és Horváth Zoltán mentorok segítették a hallgatókat a felmerülő kérdésekben és fizikai felkészülésben.
  • Számos lehetőséget kínáltunk arra, hogy már az elején kipróbálják magukat játékvezetés közben is a tanfolyam résztvevői, így voltak akik már alacsonyabb korosztályú bajnoki mérkőzésen működtek közre a tanfolyam ideje alatt.
  • Összesen 10 próbavizsgán próbálhatták ki magukat a tanfolyam résztvevői, amivel vizsgarutinhoz juthattak a tanfolyam kezdeti szakaszától kezdve.

Gratulálunk a végzett játékvezetőknek!

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
február 2024
hKscpsv
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   márc »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum