bacshandball.hu

KÉZIrat – 9. rész – Kézilabda tematikus kiadványok

Április elején indult sorozatunk lassan a végére ér. Az elmúlt időszakban számos az olvasóink számára eddig ismeretlen vagy elfeledett emléket, dokumentumot tettünk közkincsé. A mai részben a múlt kézilabdás tartalmú magazinjait gyűjtöttük össze, köztük természetesen Magyar Kézilabda Szövetség által elkészített Kézi(i)ratok kiadványt is, mely az Átlövő magazin mellékleteként vált ismertté.

Bár sokat beszélnek manapság a nyomtatott sajtó válságáról, a hírlapüzletek polcai dugig vannak a legkülönbözőbb témájú sajtótermékekkel. Érvényes ez a polcok sportszekciójára is. De ha kicsit figyelmesebben pásztázzuk e részlegeket, egyvalami biztosan feltűnik: hiányoznak, vagy csak elvétve találni a kizárólag népszerű labdás csapatsportok (kézilabda, kosárlabda, vízilabda, röplabda) eseményeivel, összefüggéseivel a maguk mélységében foglalkozó, nagyközönségnek szóló színes, havi és/vagy heti magazinokat.

A legelső és leghosszabb időt a Magyar Kézilabda Szövetség 1956-ban indult általában, havonta megjelenő Kézilabdázás magazinja élte meg. A nyolcvanas években a Kézilabda Kaleidoszkóp éves megjelenéssel krónikás könyvként jelentette meg a sportág történéseit, tabelláit, telefonkönyvét. A kilencvenes évek végén volt ugyan egy szépreményű kezdeményezés, az Átlövő című újság azonban hamar ki is múlt. Majd hosszú szünetet követően, 2007 februárjában színre lépett a női szakágat preferáló, színes Time Out magazin – ám négy szám után, 2008 tavaszán be is fejezte tündöklését. Később 2015-ben a WAX havi rendszerességgel megjelenő kézilabda-magazin közel egy évet élt meg.

Kézi(i)ratok (kattintson a képre)

 

Kézilabdázás magazin (kattintson a képre)

 

Kézilabda Kaleidoszkóp

 

Átlövő magazin (kattintson a képre)

 

Time Out

 

Wax magazin

 

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
február 2024
hKscpsv
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   márc »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum