bacshandball.hu

Kezdődobás címmel indít programot az MKSZ

A „Kezdődobás” program az U8-U9 kisiskolás versenyek helyszínein a mérkőzések során, már idén tavasszal megjelenik fesztivál jelleggel a megyei kézilabda szövetségek szervezésében.

A fesztivál legfőbb célja, hogy a játékokon, játékos feladatokon keresztül minél több gyermek fedezhesse fel a sport élményét, és tanulja meg a játékok alapjait, hogy a későbbiekben a szabadidős vagy a versenyszerű sporttevékenységben is örömét lelje. A fesztivál további célja, hogy a részt vevő tanulók változatos környezetben, játékos formában gyakorolják a kézilabda sportág alapvető technikai és taktikai elemeit, lehetővé téve közben, hogy minden tanuló sikeresnek és kompetensnek érezhesse magát. A fesztivál során a pozitív játékélmény megszerzésére helyezzük a hangsúlyt.

A játéknapok lehetőséget biztosítanak azoknak a középiskolás fiataloknak is, akik kedvet éreznek magukban, hogy kipróbálják a kicsikkel való foglalkozás lehetőségeit (mérkőzések vezetése, játékok szervezése, vezetése). Erre a feladatra jelentkezni lehet a területileg illetékes megyei szövetségben vagy a sportszervezetekben. A feladatokban való részvétel az Iskolai Közösségi Szolgálatba is beszámítható.

A program kidolgozása szorosan csatlakozik az MKSZ-MDSZ között korábban megkötött együttműködésben foglaltakhoz, így a dokumentumban található gyakorlatok összeállítását és a korábbi Sulikézi Fesztiválokon történő bevezetést a két szervezet munkacsoportja végezte.

Az alábbi videóban összefoglaló látható a 2019 nyarán rendezett Sulikézi Fesztivál Kezdődobás programjából.

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
május 2021
hKscpsv
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31       
« ápr   jún »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Magazin rendelés
Archívum