bacshandball.hu

Kecskeméti győzelem az „El Clásico”-n – hétvégi eredmények

Hazai győzelem a megyei rangadón, nem bírt az éllovassal a KNKSE az NB I/B-ben, sima meccsen nyert idegenben a Baja, otthon tartotta a pontokat a KIKI Sport az NB II-ben, a megyei női bajnokságban a Kalocsa nyerte a csúcsrangadót – ezek címszavakban a hétvége eseményei.

A szezon legjobban várt mérkőzését rendezték szombaton este a férfi NB I/B-ben, amikor KTE-Piroska szörp a Mizse KC gárdáját fogadta. A megyei rangadó végre igazi téttel bírt, hiszen a hazaiak az élről várták az összecsapást, míg a vendégsereg csak egyetlen ponttal volt lemaradva. Mindössze hét percig tudta tartani a lépést a Mizse, ekkor a Hírös Harcosok egy négy gólos szériával léptek el. Ugyan a félidő közepén kettőre tudtak zárkózni Bujdosóék, a szünetben ismét négy volt a hazai előny.  Fordulás után sem változott sokat a játék képe, a KTE tovább növelte előnyét, bő negyven percnyi játék után már héttel mentek. A végére sem maradt izgalom, a kecskemétiek 36-30-ra nyertek. A nőknél a GBB ZRT Kecskeméti NKSE a listavezető egri Eszterházy SC-t látta vendégül. Negyedóráig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ezután a vendégek vették át a játék irányítását és kerültek két gólos előnybe a szünetre. Fordulás után aztán az egriek lépést váltottak, fokozatosan növelték előnyüket, végül a találkozó hajrájában zsinórban lőtt öt góljukkal kiütéses győzelmet arattak.

A férfi NB II dél-nyugati csoportjában a Kalocsai KC-ra nehéz feladat várt a Holler UFC otthonában. Kolics János tanítványai az elmúlt két mérkőzésüket hazai pályán vesztették el, így égetően fontos volt a javítás. Végig szoros mérkőzésen egyik csapat sem tudott két gólnál nagyobb előnyt szerezni, végül a hajrából a KKC jött ki szerencsésebben és egy gólos győzelmet arattak. A második félidőben parádézott a Bajai KSE Csurgón. A félidőben még döntetlent mutatott az eredményjelző, fordulás után azonban mind támadásban, mind védekezésben feljavult a bácskai alakulat és a végén két számjegyű különbséggel nyert. Fájóan sima vereséget szenvedett a Kiskőrös KSK a Hőgyész otthonában, itt is a második félidő döntött, ugyanis a kőrösiek ebben az etapban mindössze ötször tudták bevenni a hazai kaput, így pedig nem lehet mérkőzést nyerni. A déli csoportban a KIKI Sport a PLER ifjúsági csapatát fogadta. Elsősorban a 16 találatig jutó Marjanovic Nemanja vezetésével simát tartották otthon a győzelemért járó pontokat. A dél-keleti csoportban a Kunszentmárton esélyt sem hagyott a hazai pályán játszó Bácsalmási PVSE-nek, már a szünetben 10 volt közte, a vége pedig megsemmisítő, 23 gólos verés lett. Nagy meccset játszott a Kiskunmajsai KC a Kondoros ellen. A kezdeti tapogatózás után a hazaiak kerültek két gólos előnybe, ám a második negyedórában hullámvölgybe kerültek a kék-sárgák, mindössze egy hétméterest értékesítettek, mialatt a vendégek ötször is betaláltak. Fordulás után a Kondoros kapta el jobban a fonalat, ötre növelték előnyüket, és bár a majsaiak küzdöttek, a kihagyott ziccerek megbosszulták magukat és vendéggyőzelem született. A nők déli csoportjában a Kecskeméti NKSE U22-es csapata szerdán Tökölön játszott. Az első játékrész után még a kecskemétiek vezettek, a második félidőben aztán elfogyott a lendület és a tököliek a maguk javára fordították a meccset. Bravúrgyőzelmet aratott a dél-keleti csoportban a Bácsalmási PVSE, a Gyula csapatát sikerült küzdelmes meccsen némi szerencsével felülmúlniuk, így stabilizálták helyüket a középmezőnyben.

A megyei férfi bajnokságban papírforma eredmények születtek, bár a Tiszaalpár alaposan megszorongatta a Tiszakécskét. A Kiskunhalas és a két kecskeméti csapat is több, mint tízet tett közé, de az éllovas Soltvadkert is simán verte a KHTK-t. A női bajnokságban a zárófordulót rendezték, melynek csúcsrangadóján a Kalocsa nagy csatában múlta felül a Miklós KC, így a kalocsai hölgyek telelhetnek a tabella élén. Öt darab hétméterest is elhibázott a Mizse KC Nemesnádudvaron, így végül itt a hazaiak győztek, míg a Kiskőrös és a Kiskunmajsa simán nyert hazai pályán.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

KTE-Piroska szörp – Mizse KC 36 – 30

NB I/B női felnőtt-Kelet

GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Eszterházy SC 25 – 36

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Holler UFC – Kalocsai KC 29 – 30

Csurgói Kézilabda Klub U23 – Bajai KSE 25 – 35

Hőgyészi SC – Kiskőrösi KS Kft 25 – 14

NB II férfi felnőtt-Dél

KIKI SKFT – PLER-Budapest 38 – 32

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

Bácsalmási PVSE – Katona Transsped Kunszentmárton KSK 25 – 48

Kiskunmajsai KC – Kondorosi KK 30 – 32

NB II női felnőtt-Dél

VSK Tököl – GBB ZRT Kecskemét U22 30 – 25

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Bácsalmási PVSE – CORNER-GYULASPORT NKFT. 27 – 26

Bács-Kiskun megyei férfi

Kiskunhalas UKSC – Félegyházi KSC 36 – 22

Tiszaalpári SE – Balogh Tészta TVSE 22 – 26

STE-BS PLASTIC – P P Kiskunfélegyházi HTK 25 – 17

Kecskeméti FS DSE I. – D-V SE Csávoly 46 – 22

Kecskeméti FS DSE II. – Gézengúz UKC 36 – 20

Bács-Kiskun megyei női

Kiskunmajsai KC – Balogh Tészta TVSE 37 – 15

Nemesnádudvari NKSZE – Mizse KC 26 – 24

Kiskőrösi NKSZSE – STE-BS PLASTIC 31 – 22

Kalocsai KC – Miklós KC 25 – 23

fotó: kesport.hu

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
február 2024
hKscpsv
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   márc »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum