bacshandball.hu

Kecskeméti győzelem a rangadón – hétvégi eredmények

Győzelemmel rajtolt a KTE, nagy csatában maradt alul a Mizse KC, hősies küzdelemben mentett pontot a KNKSE az NB I/B-ben, idegenben nyert a Bajai KSE, hazai győzelem a megyei rangadón az NB II-ben, megizzadt a listavezető a megyei bajnokságban – ezek címszavakban a hétvége eseményei.

Pénteken este lépett pályára a KTE-Piroska szörp a férfi NB I/B-ben, akik rögtön rangadóval kezdték a tavaszi szezont, hiszen közvetlen riválisukat, a harmadik helyen álló Hatvan gárdáját látták vendégül. A találkozó eleje kiegyenlített játékot hozott, negyedóra után aztán tempót váltottak a hazaiak és négy góllal elléptek ellenfelüktől. A félidő hajrája viszont a hevesieknek sikerült jobban, így döntetlennel fordultak a csapatok. Szünet után sem hagyott alább a hatvaniak lendülete, három gyors góllal kerültek előnybe. Ezután a KTE percei következtek, és egy 8-1-es roham után már náluk volt az előny. A vendégek mindent egy lapra feltéve kockáztattak és 7 a 6 ellen támadva igyekeztek faragni a hátrányukon, ám a Hírös Harcosok ezt rendre üres kapus gólokkal büntették. A mérkőzés hajrájához érve már csak a különbség volt kérdéses, a vége 38-32 lett. A Mizse KC idegenben kezdte a tavaszi pontvadászatot, ők Békésre utaztak. Villámrajtot vettek a mizseiek, akik nyitott védekezéssel lepték meg vendéglátóikat. A meccs elején labdákat szerezve gyors gólokkal 4-0-ás előnybe kerültek Vancsicsék, sőt, a hazaiktól Ferenczit már az ötödik percben piros lappal kizárták, ám a lélektani előnnyel nem tudott élni a Mizse. Feljavult a békésiek támadójátéka, majd a félidő közepén egy kettős emberelőnyt kihasználva előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. A szünetben kettővel mentek a hazaiak, akik szűk előnyüket a második etapban is tartani tudták. Nagy küzdelem jellemezte a játékrészt, az utolsó percekhez egy gólos hazai előnnyel érkeztek a felek. Egy értékesített békési hétméteres után kapus nélkül támadva próbált pontot szerezni a Mizse KC, ám a támadást nem sikerült góllal zárni, a hazaiak pedig bevették az üres kaput, kialakítva így a három gólos győzelmüket. A női NB I/B-ben a múlt héten idegenben nyerni tudó GBB ZRT Kecskeméti NKSE a tabella harmadik fokán álló Kispestet fogadta. A vasárnap esti találkozót a hazaiak kezdték jobban, a 14. percben már 10-5-re vezettek, a félidő második felében azonban érthetetlen módon lefagyott a csapat, tíz percig képtelenek voltak a kapuba találni, ezalatt viszont a fővárosiak hétszer is eredményesek voltak, így a szünetben két gólos volt a vendégek előnye. A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, Palotásék szívós munkával igyekezték lefaragni a hátrányukat, mely az 58. percben sikerült is. Az utolsó percben mindkét csapat támadhatott a győzelemért, de gól már nem született, így igazságosnak mondható döntetlen született.

A férfi NB II dél-nyugati csoportjában mindhárom érdekelt csapatunk idegenben lépett pályára. Némi meglepetésre a Kiskőrös KSK erejéből csak egy döntetlenre futotta a sereghajtó Pécs II. otthonában, a Bajai KSE viszont magabiztosan nyert a Satelit SE ellen. A bajaiaknál jól mutatkozott be a tavaszra kölcsönbe érkező, kecskeméti nevelésű Lipótzy Máté, aki kilenc góllal terhelte meg a somogyiak hálóját. Rangadó vívott Siklóson a Kalocsai KC, a találkozó előtt ugyanis mind a hazaiaknak, mind a Kolics-tanítványoknak 14 pontjuk volt. Jól játszott a KKC az első félidőben, a kezdeti tapogatózás után megnyugtató, öt gólos előnyt harcoltak ki a szünetre. Fordulás után tovább nőtt a vendégek előnye, 18-11-es vezetésüknél azonban valami megtört a játékukban. A hazai kapusteljesítmény feljavult és egy öt gólos rohanással visszajött a meccsbe a Siklós. Bár ezután még rendezni tudta sorait a KKC, egy újabb hazai ötös széria után már döntetlen állt a táblán. A meccs hajrája is a hazaiaknak sikerült jobban, akik végül otthon tartották a pontokat. A déli csoportban a KIKI Sport csak tíz percig tudta tartani a lépést a Dabas U23 csapatával szemben, akik innentől kezdve fokozatosan léptek el vendéglátóiktól. A félidőben néggyel vezettek a dabasiak, akik lendülete a második félidőben sem hagyott alább és végül kilenc góllal bizonyultak jobbnak. A dél-keleti csoportban Kiskunmajsai KC – Bácsalmási PVSE megyei rangadóval indult a tavasz. A hazaiak lehengerlő játékkal rukkoltak elő, már az első félidőben két számjegyű különbséget alakítva ki, és lendületük a második játékrészben sem hagyott alább, 39-22 lett a vége. A nők déli csoportjában egyre nehezebb helyzetben van a KNKSE U22 csapata, bár ősszel nyetni tudtak az Inárcs-Örkény ellen hazai pályán, most nem sikerült pontokat szerezniük, a hazaiak 29-22-es győzelemmel vágtak vissza az őszi vereségért. Átgázolt a listavezető Algyő a Bácsalmási PVSE-n a dél-keleti csoportban, akik már az első harminc perc után tizenöttel vezettek, a vége pedig 41-19 lett.

A megyei női bajnokságban egy őszről elhalasztott mérkőzést rendeztek, ahol a tavalyi bronzmérkőzés résztvevői mérkőztek meg. A Kiskunmajsai KC – Kiskőrösi NKSZSE találkozó végig kiegyenlített játékot hozott, a hazaiak a második félidő közepén tudtak meglépni, a kőrösiek erejéből pedig a végére csak a szépítésre futotta. A férfi bajnokságban a listavezető Soltvadkert a Gézengúz UKC-t fogadta. A kalocsai fiatalok ugyan megnehezítették a hazaiak dolgát, de a meglepetés elmaradt, az STE az első félidőben megszerzett négygólos előnyét a második játékrészben is tartani tudta és megszerezte a győzelemért járó pontokat. A második Kiskunhalas könnyed győzelmet aratott a Csávoly ellen hazai pályán. Szintén magabiztosan, ám idegenben nyert a Tiszakécske a és a Kecskeméti FS DSE II. A félegyházi házi derbin egy gólos hazai győzelem született.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

KTE-Piroska szörp – Hatvani KSZSE 38 – 32

Optimum Solar-Békési FKC – Mizse KC 29 – 26

NB I/B női felnőtt-Kelet

GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Kispest NKK 30 – 30

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Pécsi VSE II. -KE-SE – Kiskőrösi KS Kft 29 – 29

Satelit SE Somogytarnóca – Bajai KSE 25 – 32

MK Pelikán-Siklós KC – Kalocsai KC 28 – 26

NB II férfi felnőtt-Dél

KIKI SKFT – Dabasi KC VSE U23 27 – 36

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

Kiskunmajsai KC – Bácsalmási PVSE 39 – 22

NB II női felnőtt-Dél

Inárcs-Örkény KC – GBB ZRT Kecskemét U22 29 – 22

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Levendula Hotel FKSE-Algyő – Bácsalmási PVSE 41 – 19

Bács-Kiskun megyei női

Kiskunmajsai KC – Kiskőrösi NKSZSE 28 – 27

Bács-Kiskun megyei férfi

Kiskunhalas UKSC – D-V SE Csávoly 29 – 17

Tiszaalpári SE – Kecskeméti FS DSE II. 25 – 41

Kecel KC – Balogh Tészta TVSE 26 – 39

Félegyházi KSC – P P Kiskunfélegyházi HTK 23 – 22

STE-BS PLASTIC – Gézengúz UKC 23 – 19

fotó: felegyhazikozlony.eu

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
április 2024
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« márc   máj »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum