bacshandball.hu

Kalocsai győzelem a megyei szuperrangadón – hétvégi eredmények

A női serdülő válogatott is elhódította a V4 Kupát, pontot szerzett a Mizse KC a bajnokaspiráns ellen, könnyed majsai győzelem az NB II-ben, egyre jobban kuszálódó szálak a megyei női bajnokságban – ez címszavakban a hétvége megyei kézilabda összefoglalója.

Mindhárom mérkőzésén imponáló magabiztossággal győzött a magyar női serdülő válogatott a Kecskeméten rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén és nyerte meg a V4 Kupát. A péntektől vasárnapig tartó tornán Lengyelország szerezte meg az ezüstérmet, Szlovákia lett a harmadik, Csehország pedig a negyedik.

A férfi NB I/B-ben a Kecskeméti TE pénteken este Nyíregyházán játszott. A mérkőzés elején a Hírös Harcosok domináltak, ám az első félidő derekán hullámvölgybe kerültek, így előbb egyenlíteni, majd fordítani is tudott a nyírségi csapat. A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, a kecskemétiek mind támadásban, mind védekezésben önmaguk árnyékai voltak, így nem is volt kétséges a hazai győzelem. Meglepetést okozott viszont a Mizse KC, akik az tavaly még az első osztályban szereplő, és oda visszatérni igyekvő PLER csapatát látták vendégül. A találkozó elején ugyan a fővárosiak akarata érvényesült, huszonöt percnyi játék után már öt gól volt az előnyük, ám ekkor Vancsics János vette hátára csapatát és hat góljával még a szünet előtt fordítani tudtak a hazaiak. A lendület a folytatásra is megmaradt, a találkozó hajrájához négy gólos vezetéssel érkezett a Mizse. Nem adta fel a PLER, és bár a meccs a hazaiak kezében volt, egy kihagyott mizsei hétméteres után a végén egyenlíteni tudtak a vendégek. A női NB I/B-ben a Kecskeméti NKSE mélyen tudása alatt játszva kapott ki 11 góllal Nyíradonyban. A mérkőzésen végig domináló hazaiak győzelmükkel a kecskeméti csapat elő kerültek a tabellán.

A férfi NB II dél-nyugati csoportjában a Kiskőrös KSK azt a PEAC-ot fogadta, amely a találkozó előtt a dobogó második fokán állt. A pécsiek esélyeshez méltóan kezdték a találkozót, bő tíz perc alatt öt gólos előnyre tettek szert, melyet a huszadik percre hétre növeltek. Ekkor tempót váltott a Kőrös és a félidő végére két gólra faragta hátrányát. Fordulás után a Pécs zsinórban négyet vágva ismét tetemes előnybe került, amit aztán a lefújásig tartani is tudott. Szoros meccsen kapott ki a Bajai KSE az újonc Satelit FC-től. Húsz percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor viszont egy bajai rövidzárlat nyomán néggyel megléptek a tarnócaiak. Jól jött a szünet a Bajának, mert 37 perc után ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. Innentől felváltva vezettek a csapatok, másfél perccel a zárójelzés előtt még a hazaiak mentek eggyel, de a végjáték a vendégeknek sikerült jobban és fordítani tudtak. Sorozatban harmadszor kapott ki a Kalocsai KC, ezúttal a Siklós bizonyult jobbnak náluk nyolc góllal. A Kiskunmajsai KC volt a Felföldi István SE elleni mérkőzés esélyese a dél-keleti csoportban, az újkígyósi csapat ugyanis még nem szerzett pontot az idei szezonban. Ennek ellenére  feszülten kezdte a mérkőzést a Majsa, az első öt percben mindössze egy akciót sikerült lövéssel befejezniük. A vendégek ki is használták a „Tigrisek” zavarát, negyedórányi játék után 5-9 volt az állás. Mint kiderült, eddig tartott a viharsarki lendület. Rendezték soraikat a kék-sárgák és egy 8-0-ás sorozattal tíz perc alatt kényelmes előnyt szereztek. A félidőben már hét volt a javukra, a harmincnegyedik percben összejött a „közte tíz” is. A végére mindenki játéklehetőséget kapott, így a teljes csapat kivehette a részét a tizenhárom gólos győzelemből. A déli csoportban a Kiskunfélegyházi HTK a Dabas U23-as együttesét fogadta. Küzdelmes, brusztolós első félidőt követően három volt a KHTK előnye. A második etap elején jól kapta el a fonalat a hazai csapat és sikerült öttel meglépniük. Nem adta könnyen a bőrét a Dabas, a hajrához érkezve kettőre zárkóztak. Ekkor Selmeczi vette hátára a Félegyházát, góljaival visszaállt és a végére is megmaradt az öt gólos különbség. Nagy hőfokú meccset játszott a KIKI Sport és a Szolnok. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, de két gólosnál nagyobb differencia nem alakult ki egészen az utolsó percekig. A 24-21-es hazai győzelemben jelentős szerepe volt annak, hogy a szolnokiak ötször is hetest hibáztak. Irgalmatlanul nagy pofont kapott a női NB II dél-keleti csoportjában a Bácsalmási PVSE: Békéscsabán kaptak ki huszonnyolc góllal.

A megyei férfi bajnokság rangadóján az Euroscale Kecskemét II. a Kecel KC-t látta vendégül. A találkozó előtt a két csapat minden mutatója megegyezett, holtversenyben álltak a harmadik helyen. A mérkőzés elején felváltva estek a gólok, egészen a 20. percig. Ekkor megtorpantak a hazaiak, a Kecel pedig egy 8-1-es rohammal jelentős előnyt szerezett és ezzel gyakorlatilag már ekkor eldöntötték a meccset. A második játékrészben is inkább a vendégek akarata érvényesült, így megérdemelt győzelmet arattak. A kecskemétiek egyes számú alakulata a Tiszakécskét fogadta és győzte le fölényesen. Az élen álló Bácsalmás a sereghajtó Tiszaalpárnál vendégeskedett. A meccs első hat percében hatot vágott a listavezető viszontválasz nélkül és ez az előny aztán a szünetig ki is tartott. A második félidőben is a bácskaiak domináltak, akik miután már tízzel is vezettek, a végére kicsit kiengedtek, de győzelmük egy pillanatig sem forgott veszélyben. Küzdelmes, jó meccset játszott egymással a Soltvadkert és a Félegyházi KSC. Közel negyven percig döntetlen közeli volt az állás, ekkor a Félegyháza néhány percre kihagyott és ez elég volt a hazaiaknak, hogy öttel meglépjenek. Előnyük a lefújásig megmaradt, 32-28 lett a vége.

Fokozódik a dráma a megyei női bajnokságban. A forduló rangadóján a Kalocsa nyert és ezzel négy pontra növelte előnyét… a hetedik Soltvadkerttel szemben. Ebből is látszik, hogy hihetetlenül sűrű a mezőny, minden meccsnek óriási tétje van. A vasárnapi csúcstalálkozón a forduló előtt az élen álló Kiskunmajsa látogatott a második Kalocsa otthonába. Ellentmondást nem tűrően kezdett a hazai csapat, tíz perc után 6-1 állt a táblán. Húsz perc után kezdtek éledezni a majsai „Vadmacskák”, de ez csak arra volt elég, hogy a félidőre háromra faragják hátrányukat. A szünet után ismét a Kalocsa percei következtek, zsinórban négyet vágva gyakorlatilag már ekkor eldöntötték a pontok sorsát. A vendégek későn kezdtek el hajrázni, csak az eredmény kozmetikázására futotta erejükből. Szorosnak ígérkezett, sima meccs lett a Bácsbokod – Kiskőrös és a Nemesnádudvar – KNKSE II. találkozó is. Előbbin a hazaiak, utóbbin a vendégek zsebelték be magabiztosan a pontokat. Megszerezte első győzelmét a Tiszakécske, azt a Soltvadkertet múlták felül, akik ezzel a vereségükkel minimális lépéshátrányba kerültek az élmezőnyhöz képest. Egyre inkább formálódik a Mizse KC női csapata is, a múlt hét után ismét nyertek, ezúttal a Miklós KC-t fektették két vállra.

Eredmények

Olimpiai Reménységek Versenye – U17 női

Magyarország – Szlovákia 38-23

Magyarország – Csehország 38-24

Magyarország – Lengyelország 40-26

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

Nyíregyházi SN KFT – Kecskeméti TE-Piroska szörp 25-20

Mizse KC – PLER-Budapest 26-26

NB I/B női felnőtt-Kelet

Nyíradony VVTK – Kecskeméti NKSE 33-22

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Kiskőrösi KS Kft – PEAC 25-32

Bajai KSE – Satelit FC Somogytarnóca 30-31

MK Pelikán-Siklós KC – Kalocsai Kézilabda Club 38-30

NB II férfi felnőtt-Dél

Kiskunfélegyházi HTK – Dabasi KC VSE U23 30-25

KIKI SKFT – Szolnoki KCSE 24-21

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

Kiskunmajsai KC – Felföldi István SE 33-20

NB II női felnőtt-Dél-kelet

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE U21 – Bácsalmási PVSE 41-13

Bács-Kiskun megyei férfi

STE-BS PLASTIC – Félegyházi KSC 32-28

Tiszaalpári SE – Bácsalmási PVSE 33-37

Euroscale Kecskemét II. – Kecel KC 30-39

Euroscale Kecskemét I. – Balogh Tészta TVSE 37-19

Bács-Kiskun megyei női

Mizse KC – Miklós KC 39-34

Bácsbokodi NKSE – Kiskőrösi NKSZSE 34-25

Balogh Tészta TVSE – STE-BS PLASTIC 29-24

Nemesnádudvari NKSZE – Kecskeméti NKSE II. 23-38

Kalocsai KC – Kiskunmajsai KC 24-21

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
április 2024
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« márc   máj »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum