bacshandball.hu

Játékkal búcsúztatták a szezont a játékvezetők

2019. június 29-én hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezte meg a Csongrád Megyei Kézilabda Szövetség azt a barátságos tornát, ahol három megye (Bács-Kiskun, Békés és Csongrád) játékvezetői mérhették össze tudásukat – ezúttal a játékban. A szegedi találkozón a csongrádiak két, míg a békési és a Bács megyei sporik egy-egy csapattal képviseltették magukat.

A kuparendszerű lebonyolítású torna első mérkőzésén a két Csongrád megyei alakulat mérte össze erejét. A 2×20 perces összecsapás első részében fej-fej mellett haladtak a csapatok, de aztán a „B” jelű gárda fokozatosan átvette a játék irányítását és végül magabiztos, 24-17-es győzelmet aratott.

A Bács-Kiskun – Békés találkozó elejét a viharsarkiak kapták el jobban, hat percnyi játék után már 5-1 volt az állás a javukra. A mieinknek azonban sikerült váltani és a félidőre egyre csökkent a hátrány (13-14). A térfélcsere után előbb az egyenlítés sikerült, majd a vezetést is átvettük, de a fiatal békési csapat nem hagyta magát. Végig döntetlen körüli eredménnyel telt a második félidő, az utolsó másfél perchez is X-szel érkeztünk. A hajrá sajnos ellenfelünké lett, míg a mieink két ziccert is hibáztak, addig ők kihasználták a helyzeteiket, így a végén 27-25-re a Békés megyeiek nyertek és jutottak a döntőbe.

A bronzmérkőzésen az „A” jelű csongrádi csapattal mérkőztek meg játékvezetőink. A két mérkőzés közötti rövid szünet, valamint a hatalmas hőség rányomta bélyegét a játékra. Bár sikerült az elején meglépnünk, a némileg pihentebb hazaiak vissza tudtak jönni meccsbe és a fordulásnál csak két gól volt az előnyünk (11-9). Inkább a küzdelemről, mint a szép játékról szólt a második játékrész. A félidő derekánál a csongrádiak egyenlíteni tudtak, szerencsére a vezetést és a lélektani előnyt nem tudták megszerezni. A mieink nagyot küzdve végül behúzták a meccset, a 22-20-as végeredmény azt jelenti hogy csapatunk a harmadik helyen zárt.

A döntő is nagy csatát hozott. A békésiek viszonylag hamar négy gólos előnyt szereztek, amit egészen a második félidő közepéig tartottak is. Ekkor kezdett kapaszkodni a vendéglátó alakulat, ám erejükből csak arra futotta, hogy minimálisra csökkentsék a különbséget, 27-26-ra Békés megye nyerte az összecsapást és ezzel a tornát is.

Az I. Dél-Alföldi Játékvezetői Torna végeredménye:

  1. Békés megye
  2. Csongrád megye „B”
  3. Bács-Kiskun megye
  4. Csongrád megye „A”

A Bács-Kiskun megyei csapat tagjai: Belusz Bálint, Csorba Nándor, Herceg Udo, Horváth Zoltán, Járdi Ádám, Kapás Krisztián, Parádi Róbert, Piller Tamás, Sándor György, Simó András, Tomkovics Ákos, Török Kristóf

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
március 2023
hKscpsv
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« febr   ápr »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Magazin rendelés
Archívum