bacshandball.hu

Idegenben tartotta otthon a pontokat a Kiskőrös – hétvégi eredmények

Minden fronton elkezdődött a tavaszi szezon. A férfi NB I/B-ben a KTE és a Mizse KC is nyert, kikapott azonban a nőknél a KNKSE. NB II-es csapataink közül csak a Baja tudott nyerni, a megyei férfi bajnokságban pedig zsinórban másodszor nyert a KHTK. A nőknél a felsőházba jutásért folyó küzdelem fontos állomásán a pályaválasztó Kiskőrös nyert a Miklós KC otthonában.

Rögtön rangadóval indult a férfi NB I/B keleti csoportja, hiszen a tabella második helyén álló KTE-Piroska szörp a listavezető FTC-Diagnosticum U22 csapatát látta vendégül. Az első percek puhatolózás után a kecskemétiek kapcsolatak magasabb fokozatba és egy 6-1-es szériával kerültek megnyugató előnybe a félidő közepére. Az öt-hat gólos különbség ezután állandósult a felek között, a szünetben 19-12-t mutatott az eredményjelző. A játék képe a fordulás után sem változott, a Fradi fiataljai nem tudtak közelebb kerülni, de meglépni sem engedték a hazaiakat. A végére maradt a hét gólos differencia, ami a végjátékban még fontos lehet, mert az őszi, fővárosi összecsapáson az FTC nyert hattal, így pontazonosság esetén a KTE-nek áll majd a zászló. Feszült meccsen tartotta otthon a pontokat a Mizse KC, ellenfelük a még pont nélküli Nyíregyháza volt. Bő negyedórányi játék után már néggyel vezetett a Mizse, ezt az előnyüket a félidő végéig tartani tudták. A második félidő közepén aztán zárkózni kezdtek a nyírségiek, egy gólra feljöttek, de volt válasza a hazai alakulatnak, így a meccs hajrájához három gólos előnnyel érkeztek az Avar-tanítványok. A feszültséget jól jellemzi, hogy az utolsó másodpercekben mindkét oldalon villant a piros lap és emellett még egy másik páros kiállítás is lett egy kisebb dulakodás után, végül ha nehezen is, de egy góllal behúzta a meccset a Mizse. A nőknél a Kecskeméti NKSE mindössze tizenöt percig tudta tartani magát a listavezető Vasas otthonában. Ekkor 6-4 volt a vendégek javára, ezután viszont egy érthetetlen és mély hullámvölgy jött a kecskemétieknél, míg a fővárosiak kilencszer is eredményesek voltak, a KNKSE képtelen volt a kapuban találni. A félidei hét gólos előnyét öt perc alatt tízre növelte a Vasas és ez a különbség maradt a végére is.

A férfi NB II dél-nyugati csoportjában mind a négy megyebeli csapatunk idegenben lépett pályára. A dobogóra is esélyes Kalocsai KC fájó vereséget szenvedett  Nagyatádon. A meccs az első félidőben ment el, ekkor a Rinyamenti KC héttel tudott meglépni és bár a második félidő eggyel a Kalocsa nyerte, a végeredmény is hat gólos vereség lett. Szintén hét gólos hátrányban volt a szünetben a Kiskőrös KSK Dunaújvárosban, ők azonban a második játékrészben sem tudtak váltani, 32-16 lett a vége a DAC javára. A Mecseknádasd esélyesként fogadta a Kiskunhalasi UKSC-t és nem is cáfoltak rá a papírformára, nagyon simán tartották otthon a pontokat. A megyei csapatok becsületét a Bajai KSE mentette meg, ők Siklóson tudtak nyerni. Már a huszadik percben tízzel mantek a Sugó-partiak, a végre pedig tizenöttel lőttek többet ellenfelüknél. A déli csoportban a KIKI Sport hazai pályán ikszel a Tököllel és szintén nem bírtak egymással a felek a dél-keleti csoportban a Kiskunmajsai KC – Köröstarcsai KSK összecsapáson. A nők dél-keleti csoportjában a múlt héten bravúrgyőzelmet arató Bácsalmási PVSE ezúttal nem tudott nyerni, Szarvason maradtak alul. Szintén vereséget szenvedett a Kecskeméti NKSE U22, ők a Csorvás otthonából távoztak pont nélkül.

A megyei férfi bajnokságban második győzelmét aratta KHTK fiatal csapata, ezúttal a Csávolyt múlták felül idegenben. Vendégként tudott nyerni a Tiszakécske és a Gézengúz is, előbbi a Bácsalmást, utóbbi a Kecelt múlta felül. A KIKI Sport második csapata sem tudta otthon tartani a pontokat a Kecskeméti FS DSE csapatával szemben, a KTE juniorjai pedig a vártnál szorosabb meccsen nyertek a Soltvadkert ellen. Nem, nincs elírás cikkünk címében, ugyanis a megyei női bajnokságban szereplő kiskőrösi hölgyek pályaválasztóként játszhattak, azonban a vírushelyzet miatt pályaválasztói jogot cseréltek, így Kunszentmiklóson múlták felül a Miklós KC-t. Némi meglepetésre a Mizse KC nem bírt vendégként a Kiskunmajsával, döntetlen született a találkozón. Továbbra is száz százalékos a Nemesnádudvar, ezúttal a Kiskunhalast lépték le, míg a Kalocsa Soltvadkerten tudott nyerni.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

KTE-Piroska szörp – FTC-Diagnosticum U22 36 – 29
Mizse KC – Nyíregyházi SN KFT 28 – 27

NB I/B női felnőtt-Kelet

Vasas SC – GBB ZRT Kecskeméti NKSE 31 – 21

NB II férfi-Dél-nyugat

Dunaújvárosi AC – Kiskőrösi KS Kft 32 – 16
Rinyamenti KC SE – Kalocsai KC 31 – 25
MK Pelikán-Siklós KC – Bajai KSE 20 – 35
Expressz Zálog Mnádasd – Kiskunhalas UKSC 41 – 26

NB II férfi-Dél

KIKI SKFT – VSK Tököl 27 – 27

NB II férfi-Dél-kelet

Kiskunmajsai KC – Köröstarcsai KSK 24 – 24

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Csorvási SK – Kecskeméti NKSE U22 34 – 28
Szarvasi NKK – Bácsalmási PVSE 37 – 32

Bács-Kiskun megyei férfi I. osztály

Kecel KC – Gézengúz UKC 23 – 26
Bácsalmási PVSE – Balogh Tészta TVSE 23 – 27
D-V SE Csávoly – KHTK 29 – 30
Kecskeméti TE U22 – STE-Bs Plastic 25 – 20
KIKI SKFT 2 – Kecskeméti FS DSE 24 – 34

Bács-Kiskun megyei női I. osztály

STE-Bs Plastic – Kalocsai KC 17 – 25
Kiskőrösi NKSZSE – Miklós KC 28 – 25
Kiskunmajsai KC – Mizse KC 22 – 22
Nemesnádudvari NKSZE – Kiskunhalas UKSC 38 – 21

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
szeptember 2023
hKscpsv
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
« aug   okt »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum