bacshandball.hu

Idegenben szerezte meg első gőzelmét a KTE és a KNKSE is – hétvégi eredmények

A negyedik fordulót rendezték a férfi NB I/B-ben. A Kecskeméti TE-Piroska szörp számára nem indult jól a bajnoki szezon, hiszen az Ózd elleni vendégjáték előtt még nem sikerült a pontszerzés. Most viszont összejött: ha szűken is, egy góllal, de nyert a kecskeméti csapat, amely ezzel elmozdult a tabella végéről. Nem sikerült a győzelem viszont a hazai pályán szereplő Mizse KC csapatának. A szegedi fiatalokkal is megerősített Algyő az első negyedóra végére öt gólos előnybe került, melyet a szünetig meg is őriztek. A második félidő elején feltámadni látszott a mizsei remény, egy gólra szűkült a különbség, ám ekkor sebességet váltott az Algyő és a végén hét gólos győzelmet aratott.

A hölgyek a harmadik fordulójában az eddig egy döntetlennel és egy vereséggel álló Kecskeméti NKSE régi riválisához látogatott Szegedre. Szinte az egész mérkőzésen felváltva vezettek a csapatok, két-három gólnál nagyobb különbséget egyik gárda sem tudott kialakítani. Az utolsó öt percre is döntetlennel fordultak a felek, ám a hajrában a vendégek koncentráltak jobban és megérdemelten hozták el a pontokat.

A férfi NB II délnyugati csoportjában megyei rangadót rendeztek, a Kiskunhalas UKSC a Kalocsai KC csapatát fogadta. Ugyan a papírforma vendéggyőzelmet ígért, ám a halasiak ezzel mit sem törődve a mérkőzés elején két gólos előnyre tettek szert, melyet a Kalocsa csak a tizedik percben tudott egalizálni.  Húsz percnyi játék után is döntetlent mutatott az eredményjelző és ebben nem kis szerepe volt a halasi kapuban ekkor parádézó Ifkovicsnak. A vendégek időt kértek, rendezték soraikat és a félidő végéig három gólos előnyt szereztek. A második játékrészben aztán már a KKC akarata érvényesült, a halasiak nem találtak rést a jól záró hatosfalukon, míg támadásban előbb Vidók, majd Katona góljaival egyre inkább elléptek vendéglátóiktól. A végig kiváló hangulatú találkozót végül nyolc gólos különbséggel nyerte a Kalocsa.  A csoport két másik megyei szereplője idegenbe utazott és sajnos egyik alakulatnak sem sikerült a pontszerzés, a Kiskőrös simán, tízzel kapott ki a Hőgyésztől, a Bajai KSE pedig csak egy góllal, de alulmaradt a Mecseknádasddal szemben.

A déli csoportban a Kiskunfélegyházi HTK  az újonc Tempo KSE csapatával mérkőzött meg. A vendégek kezdték jobban a találkozót, de hamar magára talált a KHTK és a félidőre négy gólos előnyre tett szert. A második félidő derekán egy hazai rövidzárlat után ugyan kettőre zárkóztak a fővárosiak, de ennél közelebb nem kerültek. A kapuban Fekete lehúzta a rolót és végül 27-22-re nyert a Félegyháza. Az ugyanebben a csoportban szereplő KIKI SKFT hazai pályán szaladt csúnya pofonba a Dunaharaszti ellen, ezzel a vereséggel a KIKI sorozatban harmadszor hagyta el vesztesen a játékteret.

A délkeleti csoportban érdekelt Kiskunmajsai KC a két évvel ezelőtti ezüstérmes Köröstarcsához látogatott. Jól kezdett a Majsa, bő negyedórányi játék után már hat gól volt az előnyük. Sajnos ezt már a szünetre sikerült eltékozolniuk, 12 – 12 -vel fordultak a felek. A második játékrészben sebességet váltott a hazai csapat, negyedóra alatt tíz gólt lőttek, amire a majsaiak csak néggyel tudtak válaszolni és ezzel el is döntötték a találkozót.

A női NB II délkeleti csoportjában a Bácsalmási PVSE közel volt az újabb pontszerzéshez, de egy góllal alulmaradtak Mezőtúron.

A megyei női bajnokság első mérkőzését már csütörtökön lejátszották Bácsbokodon, ahol a KNKSE második számú csapata vendégeskedett. Előbb a vendégek, majd egy gyors gólváltást követően a hazaiak hoztak egy 5-0-ás szériát, végül kettővel hozta a félidőt a kecskeméti csapat. A második játékrészben inkább a küzdelem dominált, végül igazságosnak mondható döntetlen született. Szintén nagy csatát hozott a Kiskunmajsa és a Miklós KC összecsapása. A hazaiak harcoltak ki három gólos előnyt a tizedik perc végére, de aztán a játékrész második felében csak kétszer találtak kapuba. Ezt a vendégek kíméletlenül ki is használták, így a szünetben már nekik volt három gólos előnyük. A második etap is kunszentmiklósi góllal indult, de ezután lépést váltott a Majsa és zsinórban négyszer is betalálva egalizáltak. Innentől felváltva vezettek a csapatok, öt perccel a vége előtt is döntetlenre álltak, végül Varga Zsanett két fontos góljára csak egyel tudtak válaszolni a vendégek, így 22 – 21-re a Kiskunmajsa nyert. A forduló rangadóján a Kalocsa a Soltvadkertet fogadta. Villámrajtot vettek a hazaiak, az első vadkerti gólra 12 percet kellett várni, eddigre azonban a Kalocsa már hatszor is beköszönt. Ez a kezdés gyakorlatilag el is döntötte a két pont sorsát, a félidei hat gólos előnyét a találkozó végéig őrizni tudta a Kalocsa. Kilencven gólt hozott a Mizse KC nemesnádudvari fellépése, míg a Kiskőrös magabiztosan nyert a Tiszakécske ellen. A férfiak mezőnyében az előzetesen esélyesebbnek vélt csapatok nyertek és mindössze a Csávoly nyert tíz gólnál kevesebbel.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

Mizse KC – ContiTech FKSE-Algyő 22 – 29

Ózdi Kézilabda Club – Kecskeméti TE-Piroska szörp 25 – 26

NB I/B női felnőtt-Kelet

PC Trade Szeged KKSE – Kecskeméti NKSE 31 – 34

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Kiskunhalas UKSC – Kalocsai Kézilabda Club 23 – 31

Hőgyészi SC – Kiskőrösi KS Kft 36 – 26

Dél Takarék Mecseknádasd – Bajai KSE 25 – 24

NB II férfi felnőtt-Dél

Kiskunfélegyházi HTK – Tempo KSE 29 – 22

KIKI SKFT – Dunaharaszti MTK 27 – 37

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

Köröstarcsai KSK – Kiskunmajsai KC 31 – 25

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Mezőtúri AFC – Syngenta – Bácsalmási PVSE 31 – 30

Bács-Kiskun megyei férfi

Bácsalmási PVSE – Balogh Tészta TVSE 28 – 17

Tiszaalpári SE – D-V SE Csávoly 22 – 29

Félegyházi KSC – Kecel KC 11 – 39

Euroscale Kecskemét I. – STE-BS PLASTIC 34 – 21

Bács-Kiskun megyei női

Bácsbokodi NKSE – Kecskeméti NKSE II. 20 – 20

Kiskőrösi NKSZSE – Balogh Tészta TVSE 30 – 23

Kalocsai KC – STE-BS PLASTIC 26 – 20

Nemesnádudvari NKSZE – Mizse KC 49 – 41

Kiskunmajsai KC – Miklós KC 22 – 21

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
augusztus 2022
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« júl   szept »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Magazin rendelés
Archívum