bacshandball.hu

Idegenben nyert a Mizse KC – hétvégi eredmények

Vecsésen tudott nyerni a Mizse KC, Algyőn betlizett a Kecskeméti TE az NB I/B-ben, győzött a Kalocsa és a Baja, szoros meccsen maradt alul a KIKI Sport és a Kiskőrös, nagy pofonba szaladt a Bácsalmás és a Kiskunmajsa az NB II-ben, bajnokot és bajnokesélyest vert a Soltvadkert a megyei férfi és női bajnokságban – címszavakban a hétvége eseményei.

Pénteken este lépett pályára a tavaly még az első osztályban szereplő Vecsés otthonában a Mizse KC a férfi NB I/B harmadik fordulójában. Az első tíz percben váltakozva estek a gólok, ezután a vendégek fokozatosan átvették a játék irányítását és egy 7-2-es szériával megnyugtató előnyt szereztek. A félidőben négy volt a mizsei előny. Fordulás után is két-három gólon tartotta ellenfelét a Mizse, ám a meccs hajrájában jött egy mélypont, a Vecsés kihasználva ellenfelük hibáit zárkózni kezdett és az utolsó percben már döntetlent mutatott az eredményjelző. Az utolsó támadás a vendégeké volt, Benke Viktor keze pedig nem remegett meg a kulcsszituációban és másodpercekkel a vége előtt sikerült bevinnie a győztes találatot. A KTE-Piroska szörp Algyőn vendégeskedett. Az első játékrész a kecskemétiek szája íze szerint alakult. Negyedórányi játék után a KTE fokozatosan ellépett és három gólos előnybe került, melyet a szünetig tartottak is. A pihenő az Algyőnek tett jót, két és fél perc alatt egalizáltak. Hiába volt Ocsovai Zsolt időkérése, az algyői henger tovább gurult és egy 6-1-es szériával gyakorlatilag a negyvenedik percre eldöntötték a pontok sorsát. A vége 29-22 lett.

A végeredmény csalóka, ugyanis egy pillanatig sem forgott veszélyben a Kalocsai KC hazai győzelme a férfi NB II dél-nyugati csoportjában. Az első félidőben Szvétek Balázs és Rumi Ádám vezetésével nyolc gólos előnyt szereztek, mi több, a 37. percben már tízet számolhatott a mindig lelkes kalocsai publikum. A második félidő közepén aztán a biztos előny tudatában kiengedtek a KKC játékosai, a Pécs pedig elkezdett zárkózni, de csak két gólra tudták megközelíteni a hazaiakat. A Rinyamenti KC-t fogadta a Kiskőrös KSK. Az első félidő közepéig kéz-a-kézben haladtak a csapatok, ekkor viszont a nagyatádiak lépést váltottak és négy góllal elhúztak. A második játékrész eleje a kőrösieké volt, egy hatos széria után már náluk volt az előny. Az utolsó öt perchez is két gólos kiskőrösi előnnyel érkeztek a felek, de Horváth András tanítványai innentől nem tudtak a kapuba találni, míg a vendégek háromszor is, így kiénekelték a sajtot a hazaiak szájából. A Bajai KSE a Mecseknádasdot fogadta vasárnap délután. A bajaiak az első félidő végére megnyugtató, öt gólos előnybe kerültek, melyet az 52. percig tartani is tudtak. A hajrában aztán zárkózni kezdett a baranyai alakulat, egy négyes szériával ugyan szorossá tudták tenni az állást, a pontok azonban Baján maradtak. Szoros meccsen maradt alul a KIKI Sport Tökölön. A találkozón hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, de két gólnál nagyobb előnyt egyik gárda sem tudott kiharcolni. A végjáték aztán a hazaiaknak sikerült jobban és egy góllal nyerni tudtak. A dél-keleti csoportban mindkét megyei együttesünk nagyarányú vereséget szenvedett: a Bácsalmási PVSE Makón, a Kiskunmajsai KC pedig Szegeden kapitulált.

A megyei férfi bajnokságban esélyeshez méltó magabiztossággal nyert a Kiskunhalas és a Kecskeméti FS DSE I., míg a Kecel sokgólos meccsen múlta felül a Csávolyt. A vasárnapi találkozókon a Tiszakécske szoros küzdelemben vitte el a pontokat Félegyházáról, míg a Soltvadkert a tavalyi bajnokot győzte le és őrzi ezzel hibátlan mérlegét. A női bajnokságban a soltvadkerti hölgyek bravúrgyőzelmet arattak a bajnoki címre is esélyesnek tartott Kiskunhalas otthonában. Meglepően simán nyert a Kalocsa a Kiskunmajsa ellen, a Kiskőrös a várakozásoknak megfelelően legyőzte a Tiszakécskét, míg a Nemesnádudvar – Miklós KC mérkőzésen vendéggyőzelem született.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

Vecsési SE – Mizse KC 28 – 29

ContiTech FKSE-Algyő – KTE-Piroska szörp 29 – 22

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Kalocsai KC – Pécsi VSE-KE-SE 39 – 37

Kiskőrösi KS Kft – Rinyamenti KC 26 – 27

Bajai KSE – Dél Takarék Mecseknádasd 28 – 26

NB II férfi felnőtt-Dél

VSK Tököl – KIKI SKFT 28 – 27

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

Makói KC – Bácsalmási PVSE 46 – 27

Pick Szeged U23 – Kiskunmajsai KC 36 – 19

Bács-Kiskun megyei férfi

Kiskunhalas UKSC – Gézengúz UKC 36 – 20

Kecel KC – D-V SE Csávoly 43- 35

Tiszaalpári SE – Kecskeméti FS DSE I. 21 – 44

Félegyházi KSC – Balogh Tészta TVSE 23 – 25

STE-BS PLASTIC – Kecskeméti FS DSE II. 22 – 17

Bács-Kiskun megyei női

Kiskőrösi NKSZSE – Balogh Tészta TVSE

Kalocsai KC – Kiskunmajsai KC 30 – 19

Kiskunhalas UKSC – STE-BS PLASTIC 17 – 20

Nemesnádudvari NKSZE – Miklós KC 28 – 30

 

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
április 2024
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« márc   máj »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum