bacshandball.hu

Idegenben nyert a KTE és a Mizse KC – hétvégi eredmények

A Mizse KC a listavezetőt, a Kecskeméti TE a másodikat verte idegenben, Orosházán hagyta pontokat a Kecskeméti NKSE az NB I/B-ben, megszerezték első győzelmüket a bácsalmási hölgyek, sima hazai siker a megyei derbin az NB II-ben, a megyei férfi és női bajnokság rangadóján sem bírtak egymással a felek – címszavakban a hétvége eseményei.

Hatvanban lépett pályára vasárnap délután a Mizse KC a férfi NB I/B ötödik fordulójában. A forduló előtt a vendéglátók hibátlan mérleggel vezették a tabellát és a mérkőzés elején úgy tűnt, ez így is marad. Villámrajtot vettek ugyanis az újoncok, alig tíz perc után már öttel vezettek. Jakab László időkérése felrázta a Mizsét, zsinórban lőtt három góllal visszajöttek a meccsbe, de aztán egy hullámvölgy után visszaállt az ötös különbség. A mizsei mester kénytelen volt már az első félidő derekán kikérni második idejét, és ismét jól tette: a szünetben már csak eggyel mentek a hatvaniak. Fordulás után aztán gyorsan egalizált a Mizse, majd a játékrész közepén egy 5-1-es széria után már az előny is náluk volt, amit a lefújásig tartani is tudtak. A KTE-Piroska szörp az Elek Gyula Arénában vendégeskedett a Fradi U21-es csapatánál. A Hírös Harcosok motiváltan kezdték a mérkőzést és rögtön előnybe is kerültek, melyet a szünetig négyre hizlaltak. Fordulás után aztán teljesen állva hagyták a zöld-fehéreket, a 45. percben már tíz volt közte. A végén a kecskeméti fiatalok is lehetőséget kaptak, de a KTE magabiztos győzelme így sem forgott veszélyben egy pillanatig sem. Továbbra is döcög a Kecskeméti NKSE szekere a női NB I/B-ben. Orosházi vendégjátékukon az első félidőben főként támadásban sok pontatlansággal játszottak, így a hazaiak három gólos előnnyel fordulhattak. A második játékrészben ugyan felcsillant a remény, sikerült egyre zárkózni a a KNKSE-nek, de aztán ismét jöttek a bosszantó hibák, melyet az Orosháza ki is használt és végül öttel nyert.

A férfi NB II dél-nyugati csoportjában nehéz meccs várt a Kalocsai KC csapatára, akik a Rinyamenti KC-t látták vendégül. Az első félidő igazi flúgos futam volt, előbb a KKC produkált egy ötös szériát, majd ugyanezt tették a nagyatádiak is, akik így egy gólos előnyre tettek szert 30 percnyi játék után. A második félidőt motiváltabban kezdték a hazaiak, a vendégek a játékrész közepéig tudták tartani a lépést, innentől a Kalocsa folyamatosan növelte előnyét és végül simán, nyolccal nyert. A csoport megyei rangadóján a Bajai KSE villámrajtot vett a Kiskőrös KSK ellen: a tizenkettedik percben 9-2 állt az eredményjelzőn és a félidőben is öt volt a hazaiak előnye. A második játékrész ugyanúgy kezdődött, mint az első, így a 38. percben már tízzel vezetett a Baja és végül 31-17-re nyert. A déli csoportban a KIKI Sport a viszonylag erős kerete ellenére is gyengélkedő Abonyt fogadta. Az első etap kiegyenlített küzdelmet hozott, a pihenőre egy gólos hazai előnnyel mehettek a felek. Fordulás után Stevanovic vette hátára a csapatot és góljaival megnyugtató előnyt szerzett a KIKI, melyet a zárójelzésig meg is tartottak. A dél-nyugati csoportban mindkét Bács-Kiskun megyei csapat hazai pályán kapott ki. A Bácsalmási PVSE a Köröstarcsa ellen maradt alul meglehetősen simán, míg a Kiskunmajsai KC-t a listavezető Makó fektette két vállra. A nők déli csoportjában a Kecskeméti NKSE U22-es csapata a Vecsés otthonába látogatott. A hazaiak már az első félidőben eldöntötték a pontok sorsát, hiszen hat gólos előnnyel vonulhattak szünetre. Fordulás után némileg kiegyenlítettebb lett a játék, de a kecskeméti fiatalok nem tudtak felzárkózni ellenfelükhöz, így hét gólos vereség lett a vége. A dél-keleti csoportban a Bácsalmási PVSE hölgyei megszerezték idei első győzelmüket. Ellenfelük a Szeghalom volt a szombat délután rendezett találkozón. A meccs első tíz percében fej-fej mellett haladt a két csapat, de ezután a bácsalmásiak zsinórban vágtak hetet viszontválasz nélkül, mellyel tetemes előnyt szereztek. Fordulás után is állandósult a hazaiak hét gólos előnye, a vendégek erejére a hajrában csak az eredmény kozmetikázására futotta.

A megyei férfi bajnokság rangadóján a Kiskunhalasi UKSC a Kecskeméti FS DSE I. gárdáját fogadta. A halasiak rengeteg hibával játszottak az első félidőben, ennek köszönhetően a kecskeméti csapat vezetett öttel a szünetben. A második játékrészre mind támadásban, mind védekezésben feljavult a Halas, a meccs hajrájához már három gólos hazai előnnyel érkeztek a felek, de a vendégek nem adták fel és a végén igazságosnak mondható döntetlen született. A Soltvadkert esélyeshez méltóan verte tízzel a Tiszaalpárt, míg a forduló többi mérkőzésén vendéggyőzelmek születtek. A Csávoly a KHTK-t, a Gézengúz a Félegyházi KSC-t, míg a Kecskeméti FS DSE II. a tartalékos Kecelt múlta felül. A női mezőny rangadóján a Mizse KC – Miklós KC mérkőzés végig parázs csatát hozott, a végén mindkét csapat 23 találatig jutott, így megosztoztak a pontokon. Könnyedén győzött a Kiskunhalas és a Kalocsa is, és a Nemesnádudvar is otthon tartotta a pontokat a Kiskunmajsával szemben.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

Hatvani KSZSE – Mizse KC 28 – 31

FTC U21-Diagnosticum – KTE-Piroska szörp 31 – 38

NB I/B női felnőtt-Kelet

Oxxo Energy Orosházi Női Kézilabda Club – Kecskeméti NKSE 30 – 25

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Kalocsai KC – Rinyamenti KC 39 – 31

Bajai KSE – Kiskőrösi KS Kft 31 – 17

NB II férfi felnőtt-Dél

KIKI SKFT – Abonyi KC 24 – 19

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

Bácsalmási PVSE – Köröstarcsai KSK 17 – 41

Kiskunmajsai KC – Makói KC 26 – 35

NB II női felnőtt-Dél

Vecsési SE – Kecskeméti NKSE U22 28 – 21

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Bácsalmási PVSE – Szeghalmi NKC 32 – 27

Bács-Kiskun megyei férfi

Kiskunhalas UKSC – Kecskeméti FS DSE I. 26 – 26

STE-BS PLASTIC – Tiszaalpári SE 33 – 23

P P Kiskunfélegyházi HTK – D-V SE Csávoly 35 – 37

Kecel KC – Kecskeméti FS DSE II. 28 – 31

Félegyházi KSC – Gézengúz UKC 25 – 37

Bács-Kiskun megyei női

Mizse KC – Miklós KC 23 – 23

Kiskunhalas UKSC – Balogh Tészta TVSE 43 – 21

Nemesnádudvari NKSZE – Kiskunmajsai KC 32 – 26

Kiskőrösi NKSZSE – Kalocsai KC 18 – 32

Fotó: Kiskunhalasi UKSC – Facebook

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
április 2024
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« márc   máj »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum