bacshandball.hu

I. Dávodi Kézilabda Torna

A nagy kézilabdás hagyományokkal rendelkező Dávodon július utolsó hétvégéjén hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az I. Dávodi Kézilabda Tornát. Az általános iskola mögött megbújó bitumenpálya sok szép emléket őriz a régmúltból. Meghatározta a torna hangulatát az, hogy a dávodi kézilabda nagy alakjai ismét összeálltak, 2012 óta először. A mintegy 100 nézőnek remek szombati kikapcsolódásban lehetett részük. 

Ebben az évben volt Zórity Mátyás tanár úr búcsú mérkőzése, akinek a nevét nem kell bemutatni délen senkinek. Edzője volt a 90-es években az NB II csapatnak, és a dávodi kézilabda egybeforrt nevével. A tornán immár 55 éve állhatott a dávodi csapat edzőjeként. Rengeteg sportoló nevelkedett a kezei alatt, mely közül kiemelkedik Németh Attila. A korábbi NBI-es gólkirály és válogatott játékos jelenleg is számos szállal kötődik a kézilabdához és a rendezők hívására ő is részt vett a dávodi csapat góljainak termelésében. 

A torna rendezésében nagy szerepet vállalt Nagy Tamás, aki a település polgármesterével Hirtenberg Jánossal közösen szeretné ezt a kupát hagyománnyá emelni, és a dávodi kézilabda múltra alapozva évenként még a felkészülés előtt összehívni a csapatokat egy baráti megmérettetésre. Minden kezdet nehéz a polgármester elmondása szerint, de nem csak üres ígérgetek a folytatásáról szőtt álmok, hiszen a jövő évben a falunappal egy időben kerül megrendezésre a II. Dávodi Kézilabda Tornát.   

A baráti esemény egy jó hangulatú záró ebéd követett, ahol ismét előkerültek a régi emlékek!  

Torna végeredménye: 

  1. helyezés: Bácsalmás
  2. helyezés: Csávoly
  3. helyezés: Dávod
  4. helyezés: Baja

Díjazottak: 

  • Gólkirály: Komár Roland 
  • Legjobb Játékos: Németh Attila 
  • Legjobb kapus: Balogh László 

 

 

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
szeptember 2023
hKscpsv
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
« aug   okt »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum