bacshandball.hu

Hősies küzdelemben mentett pontot a KIKI – hétvégi eredmények

Javított a Kecskeméti TE, a fővárosban hagyta a pontokat a Mizse KC, nyert helyzetből bukott a Kecskeméti NKSE az NB I/B-ben, idegenben győzött a Baja és a Kalocsa, nagy csatában diadalmaskodott a Kiskunmajsa az NB II-ben, a Félegyházi KSC nyerte a városi rangadót a megyei férfi bajnokságban – címszavakban a hétvége eseményei.

Pénteken este lépett pályára a KTE-Piroska szörp a férfi NB I/B keleti csoportjában, ellenfelük a Nyíregyháza volt. Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, harminc perc után mindkét alakulat 11 gólig jutott. Fordulás után az „öltözőben ragadt” a KTE, a nyírségiek villámgyorsan három gólos előnybe kerültek. Ocsovai Zsolt edző időkérése azonban felrázta a hazaiakat, akik egy hetes szériával megfordították a mérkőzés állását és előnyüket a zárójelzésig tartani is tudták. A Mizse KC a Ferencváros U21-es csapatánál vendégeskedett. Már a harmadik percben kettős emberhátrányba kerültek a mizseiek, a fiatal vendéglátók pedig ezt kegyetlenül ki is használták és a hetedik percben már hattal vezettek. A vendégek ugyan próbálkoztak a zárkózással, de csak háromra tudták megközelíteni a zöld-fehéreket, a félidőben 20-17 volt az állás. A második játékrész elejét felpörgette a Mizse KC és a 38. percben egyenlíteni is tudtak, de ezután ismét a Fradi percei következtek és egy 5-0-ás szériával megnyugtató előnyt szereztek, melyet aztán a találkozó végéig meg is őriztek. A nőknél a Kecskeméti NKSE a Kispest otthonában lépett pályára. Az első félidőben a kecskemétiek akarata érvényesült, fordulásnál néggyel vezettek. A második félidő elején is a vendégek domináltak, ám a Kispest nem adta fel, szívós munkával visszajöttek a meccsbe, mi több, az utolsó percekben fordítani is tudtak és megnyerték a mérkőzést.

A férfi NB II dél-nyugati csoportjában a nyáron jelentős erősítésen átesett Satelit SE kis híján meglepte a bajnokaspiráns Kalocsai KC-t. Tíz percnyi játék után 5-1 állt a táblán, innen kezdte meg a zárkózást a KKC. A 21-ik percben sikerült egyenlíteniük, a félidő hajrája azonban ismét a hazaiaké volt és két gólos előnnyel fordulhattak. A második játékrészben aztán kiütköztek a somogyiakon a fáradtság jelei, ezt kihasználva a Kalocsa fokozatosan átvette a játék irányítását. A találkozó hajrájához már három gólos vendégelőnnyel érkeztek a csapatok, melyből egy a végére is megmaradt. Viszonylag simán nyert a Pécsi VSE otthonában a Bajai KSE, akik már az első félidőben hat gólos előnybe kerültek és bár a második etap némileg kiegyenlítettebb játékot hozott, a vendéggyőzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben. Meglehetősen simán kapott ki a Kiskőrös KSK a Mecseknádasd otthonában. A baranyaiak már az első félidőben öttel mentek, a fordulás után pedig teljesen szétesett a kőrösiek játéka és kiütéses, tizenhárom gólos vereség lett a vége. A déli csoportban a KIKI Sport hatalmas meccset játszott a dobogóra ácsingózó Dunaharaszti ellen. Bő tíz perc után már néggyel ment a KIKI, de a vendégek vissza tudtak jönni és a félidő végére egalizáltak. A második játékrész első részében felváltva estek a gólok, majd a félidő derekán a hazaiak kisebb hullámvölgybe kerültek és a Dunaharaszti három góllal meglépett. Egy perccel a vége előtt is még kettővel a vendégek vezettek, de a KIKI Sport hősies játékkal végül pontot tudott menteni. Szintén nagy meccset hozott a dél-keleti csoportban a Kiskunmajsai KC – Békéscsaba DKSE összecsapás. Az ifjúsági első osztályban is vitézkedő csabaiak viszonylag gyorsan négy gólos előnybe kerültek, de a Majsa nem adta fel és fokozatosan zárkózva a félidő végére már egy gólos előnybe kerültek. A második játékrész közepén már három volt a hazai előny, ekkor azonban a majsaiak legjobbját, az addig hét találatig jutó Matanovity Olivért a játékvezetők piros lappal kizárták. A sárga-kék zavarodottságát kihasználva a vendégek próbáltak kapaszkodni, de aztán a majsaiak rendezték soraikat és ha némi szerencsével is, de otthon tartották az igen fontos pontokat. Szintén békéscsabai ellenféllel nézett szembe a Bácsalmási PVSE, ők a BDSK vendégeként léptek pályára. A bácskaiak az első félidőben jól tartották magukat, a második félidőre azonban elfogyott az erő és a viharsarkiak simán nyertek. A nők déli csoportjában a Kecskeméti NKSE U22-es csapata vasárnap este fogadta az Inárcs-Örkény KC gárdáját. Az imponáló fölényben játszó kecskemétiek mindkét félidőt öttel nyerték, így összesítésben közte tízes győzelemmel hagyhatták el a játékteret. Nagyon simán kapott ki a dél-keleti csoportban vitézkedő Bácsalmási PVSE, ellenfelük a tavaly még egy osztállyal magasabban játszó Algyő volt, 19 – 37 lett a vége.

A megyei férfi bajnokságban félegyházi rangadót rendeztek. A tavaly az NB II bronzérmét szerző KHTK a klubot új alapokra helyezve, egy osztályt visszalépve, a fiatalokkal épít új csapatot. A Félegyházi KSC a rutint képviselte az összecsapáson és ez a rutin diadalmaskodott is. Tiszakécskén kapott ki a tavalyi bronzérmes Kecel, míg a Kiskunhalas, a Soltvadkert és a címvédő  Euroscale Kecskemét II. magabiztosan nyert. A nőknél nagyot ment a Nemesnádudvar, ugyan a szünetben még hat gólos hátrányban voltak, a második játékrészben hengereltek és végül elvitték a pontokat Soltvadkertről. A Kalocsa simán nyert Tiszakécskén, míg a Kiskunhalas a Mizse KC, a Miklós KC pedig a Kiskőrös ellen nyert hazai pályán.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

KTE-Piroska szörp – Nyíregyházi SN KFT 27 – 24

FTC U21-Diagnosticum – Mizse KC 37 – 33

NB I/B női felnőtt-Kelet

Kispest NKK – Kecskeméti NKSE 31 – 29

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Pécsi VSE-KE-SE – Bajai KSE 29 – 35

Satelit Se Somogytarnóca – Kalocsai KC 25 – 26

Dél Takarék Mecseknádasd – Kiskőrösi KS Kft 35 -22

NB II férfi felnőtt-Dél

KIKI SKFT – Dunaharaszti MTK 27 – 27

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

Békéscsabai BDSK – Bácsalmási PVSE 31 – 25

Kiskunmajsai KC – Békéscsaba DKSE 26 – 25

NB II női felnőtt-Dél

Kecskeméti NKSE U22 – Inárcs-Örkény KC 35 – 25

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Bácsalmási PVSE – Levendula Hotel FKSE-Algyő 19 – 37

Bács-Kiskun megyei férfi

D-V SE Csávoly – Kiskunhalas UKSC 24 – 37

P P Kiskunfélegyházi HTK – Félegyházi KSC 23 – 34

Balogh Tészta TVSE – Kecel KC 29 – 24

Gézengúz UKC – Soltvadkerti TE 20 – 31

Kecskeméti FS DSE II. – Tiszaalpári SE 40 – 22

Bács-Kiskun megyei női

Balogh Tészta TVSE – Kalocsai KC 28 – 39

Soltvadkerti TE – Nemesnádudvari NKSZE 29 – 31

Kiskunhalas UKSC – Mizse KC 21 – 15

Miklós KC – Kiskőrösi NKSZSE 26 – 19

 

fotó: kesport.hu

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
április 2024
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« márc   máj »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum