bacshandball.hu

Hazai siker a megyei csúcstalálkozón – hétvégi eredmények

Idegenben győzött a KTE, nem sikerült pontszerzés a Mizse KC-nek és a KNKSE-nek sem az NB I/B-ben, csak a kalocsai férfi és a bácsalmási női csapat tudott nyerni az NB II-ben, nagyszerű mérkőzésén őrizte meg hibátlan mérlegét a Nemesnádudvar – címszavakban ezek a hétvége történései.

Mindkét eddigi idegenbeli fellépésén alulmaradt a KTE-Piroska szörp, most Debrecenben igyekeztek a rossz átkot megtörni. A férfi NB I/B ötödik fordulójában a DEAC elleni összecsapás elején azonban nem úgy indult, hogy ez sikerülni fog, a találkozó kezdtetén ugyanis a hazaiak – többször az üres kaput bevéve –  négy gólos előnyre tettek szert. Innen kezdte meg a felzárkózást a kecskeméti csapat és a szünetre sikerült is ledolgozni a hátrányukat. A fordulás után aztán a maguk javára fordították a mérkőzést, nem kis részben a kapuba visszatérő Podoba János kiváló teljesítményének köszönhetően. Túl gyorsan dőlt el pontok sorsa Mezőkövesden, ahol a Mizse KC vendégszerepelt. A találkozó első perceiben még ugyan felváltva estek a gólok, 3 -3 után azonban teljesen leblokkolt a mizsei csapat. Nyolc percig képtelenek voltak bevenni a hazai kaput, a kövesdiek pedig átgázoltak rajtuk, zsinórban hatszor voltak eredményesek, így negyedóra alatt magabiztos előnyt kovácsoltak. Sajnos a Mizse KC játékában ezen a meccsen nem volt benne a feltámadás esélye, a különbségből nemhogy faragni nem tudtak, de a második félidő közepre már tíz  volt közte, ami a végéig meg is maradt. Álmosan kezdett a GBB ZRT Kecskeméti NKSE is a nőknél, ők a Kispest otthonában léptek pályára. Kilenc percet (és egy időkérést) követően sikerült először gólt szerezniük a kecskemétieknek, és bár a félidő közepén 6-6-nál még volt egyenlő is az állás, a játékrész végére már ismét a hazaiaknál volt az előny.  Térfélcsere után sem találta meg a játékát a KNKSE, volt idő, amikor tíz gólos hátrányba is kerültek. Ezt ugyan sikerült némileg kozmetikázni, de a pontok így is Kispesten maradtak.

A férfi NB II dél-nyugati csoportjában az eddig pont nélkül szerénykedő Kiskunhalas UKSC a listavezetőhöz utazott és sajnos igazolódott a papírforma: a nagykanizsai Tungsram SE nagyarányú győzelmet aratott. Közvetlen riválisát, a dunaföldvári Holler UnFC-t látta vendégül a Bajai KSE. Ötven percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó tíz perchez 20-20-as állással érkeztek, a hajrát végül a vendégek bírták jobban és négy góllal diadalmaskodtak. Tartalékos kerettel utazott a Kiskőrös KSK a Mecseknádasd elleni találkozóra, ennek fényében a vereség ténye nem meglepő, mértéke viszont annál fájóbb: a hazaiak huszoneggyel több gólt szerezve nyerték a meccset. A következő fordulóban épp a Mecseknádasddal vív majd rangadót a Kalocsai KC legénységére, így edzőjük, Kolics János a Satelit FC elleni mérkőzésen kulcsembereit pihentetve a fiataloknak szavazott bizalmat. Félő volt, hogy a játékosok félvállról veszik az „országos egyes”-nek titulált találkozót, szerencsére nem így törént. A fiatalok éltek a bizalommal és bő tíz perc után hat gólos előnyt szereztek. Elsősorban Bock Milán villogot: a KKC első félidőben szerzett góljainak közel felét vállalta. Szünetben 19-11 állt az eredményjelzőn, a második játékrész derekán pedig már kétszámjegyű volt a különbség, a végére pedig tizenegyet tett közé a Kalocsa. A déli csoportban a KIKI SKFT Üllőre utazott, ahol nem tudták felvenni a lépést a sokszor a durvaság határáig keményen védekező ellenfelükkel. A Pest megyei csapat játékosai nyolc kétperces kiállítást és egy piros lapot is kaptak, de ezen a meccsen ez bizonyult nyerő stratégiának. A dél-keleti csoportban a Kiskunajsai KC nem tudta megállítani a Törökszentmiklósi Székács KE menetelését, becsüelttel küzdve tartották ugyan a lépést ellenfelükkel, a végén azonban öt gólos vendégsiker született. A nők dél-keleti csoportjában a Bácsalmási PVSE a Mezőtúrt látta vendégül. Kihagyott vendéghelyzetekkel indult a találkozó, az első gólra több, mint három percet kellett várni. 4-4-es állásig felváltva estek a találatok, ekkor Rothplug Sanela kapcsolta be a hazai rakétákat. A bácsalmásiak légiósa az egész meccset tekintve nem kevesebb, mint tizenhét (!) alkalommal zörgette meg az ellenfél hálóját, vezérletével a szünetre öt gólos előnyt csikartak ki az almásiak. A második játékrész kiegyenlített játékot hozott, a PVSE tartotta előnyét és a végén 36-30-ra nyert. Jól kezdte a Hódmezővásárhely elleni összecsapását a Kecskeméti NKSE U22, hiszen bő húsz perc után néggyel vezettek. Ekkor lépést váltottak a vendégek és zsinórban szerzett öt góljukkal átvették a vezetést. A második félidő elején aztán egy újabb ötös vendégroham végképp eldöntötte a pontok sorsát a nagyobb sebességgel kézilabdázó vásárhelyiek javára.

A megyei férfi bajnokság mérkőzései a hazai csapatok győzelmét hozták, egyedüli meglepetésként talán a KIKI Sport második számú csapatának nagyarányú győzelme számít a Tiszakécske ellen. Hozta a „kötelezőt” a Vadkert és a két kecskeméti csapat, a Kecel pedig az első félidő végére döntésre vitte a dolgot a csávollyal szemben. A női bajnokság csúcsrangadóján pénteken este a tabella első két helyezettje találkozott. A Nemesnádudvari NKSZE – Mizse KC mérkőzés résztvevői a pályán is bizonyították, hogy nem a véletlen műve a helyezésük. Nagyszerű játékot láthatott a közönség, olyan mérkőzést, ami magasabb osztályban is megállná a helyét. A végig szoros meccset aztán jobb hajrával nyerte meg két góllal a Nemesnádudvar, akik így továbbra is hibátlan mérleggel állnak az első helyen. A Mizse KC maradt a második, bár pontszámban beérte őket a Kalocsa, akik a Kiskőrös ellen tudtak nyerni idegenben. A forduló harmadik mérkőzésén a Kiskunmajsa hazai pályán győzött a Kiskunhalas ellen, így ők is megszerezték első pontjaikat.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

Mezőkövesdi KC – Mizse KC 35 – 25

DEAC NK KFT – KTE-Piroska szörp 19 – 25

NB I/B női felnőtt-Kelet

Kispest NKK-Vajk – GBB ZRT Kecskeméti NKSE 28 – 22

NB II férfi-Dél-nyugat

Bajai KSE – Holler UnFC 21 – 25

Tungsram SE-Nagykanizsa – Kiskunhalas UKSC 40 – 23

Kalocsai Kézilabda Club – Satelit FC Somogytarnóca 37 – 26

Expressz Zálog Mecseknádasd – Kiskőrösi KS Kft 38 – 17

NB II férfi-Dél

Üllői VKSK – KIKI SKFT 32 – 26

NB II férfi-Dél-kelet

Kiskunmajsai KC – Törökszentmiklósi Székács KE 29 – 34

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Bácsalmási PVSE – Mezőtúri AFC – Syngenta 36 – 30

Kecskeméti NKSE U22 – Hódmezővásárhelyi LKC 31 – 39

Bács-Kiskun megyei férfi I. osztály

KIKI SKFT 2 – Balogh Tészta TVSE 29 – 15

STE-Bs Plastic – P P Kiskunfélegyházi HTK 35 – 28

Kecskeméti TE U22 – Bácsalmási PVSE 37 – 20

Kecel KC – D-V SE Csávoly 36 – 28

Euroscale Kecskemét – Tiszaalpári SE 30 – 17

Bács-Kiskun megyei női I. osztály

Nemesnádudvari NKSZE – Mizse KC 35 – 33

Kiskunmajsai KC – Kiskunhalas UKSC 21 – 17

Kiskőrösi NKSZSE – Kalocsai KC 26 – 29

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
április 2024
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« márc   máj »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum