bacshandball.hu

Hazai győzelem a szomszédvárak csatáján – hétvégi eredmények

Hétvégén elindult a bajnoki szezon az NB-s bajnokságokban. Megyebeli csapataink felemás mérleggel zárták az első fordulót.

Pénteken a férfi NB I/B-ben szereplő Kecskeméti TE fogadta a tavaly még első osztályú Orosházát. Végig kiélezett mérkőzésen, óriási csatában végül a rutin diadalmaskodott és a vendégek vihették haza a pontokat. A Mizse KC szombaton lépett pályára Balassagyarmaton, ahol már az első félidőben eldőlt minden. A két volt válogatottal felálló nógrádi alakulat könyörtelenül kihasználta a lajosmizsei hibákat. A vendégeknek a  második félidőben sem sikerült közelebb férkőzniük ellenfelükhöz, így a végeredmény 11 gólos hazai győzelem lett.

A Kecskeméti NKSE NB I/B-s női csapata is idegenbe utazott, Orosházán léptek pályára vasárnap. Az első félidőben kétgólos előnyt szereztek a kecskeméti lányok, amit tovább tudtak növelni, hiszen a második játékrész derekán már hat gól is volt a vendégek előnye. Ekkor azonban kétszer is kettős hátrányba került a KNKSE, amivel éltek is a hazaiak és végül pontot tudtak menteni.

Az NB II-ben a férfiak dél-keleti csoportjában a Kiskunmajsa a Csongrádot fogadta. A „Tigrisek csatájában” a hazaiak tetszetős tamadásokkal szórakoztatták a szép számmal kilátogató publikumot. Bár már 4 góllal is tudtak vezetni, egyre másra jöttek a hibák, melyet a rutinos vendégek rendre ki is használtak. A második félidőben gyorsan ledolgozta hátrányát a Csongrád és remek beállós jatékuknak köszönhetően a vezetést is átvették. A második félidő 15. percétől azonban valami megtört, ebben az etapban a hazaiak mindössze 1 gólt tudtak begyötörni a vendég 6 mellett így vereségbe szaladtak a Majsai Tigrisek.

A Dél csoportban rendezvény miatt „idegenbe” kényszerült a Kiskunfélegyházi HTK, így Kiskundorozsmán fogadták a Pénzügyőrt. Az első félidő sok hazai hibával kezdődött és már 5 góllal is vezettek a vendégek. A 20. percet követően egy időkéréssel sikerült rendezni a sorokat, és félidőre már X volt. A folytatásban egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól, és az 50. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Végén a hosszabb kispad döntött egy végig izgalmas remek találkozón. Ugyanebben a csoportban szerepel a friss feljutó KIKI SKFT, akik Izsákon fogadták vasárnap a Tököl gárdáját. A végig szoros mérkőzésen az első félidő után még a vendégek vezettek, ám a fiatalokra építő hazaiak a második félidő elején megfordították a mérkőzést és a 15 gólig jutó Krec vezetésével nem engedték ki a győzelmet a kezükből.

Dél-nyugaton szomszédvári csatával indult a szezon: a Kiskőrös a Kiskunhalast fogadta. Az első negyedórát mindkét oldalon sok technikai hiba jellemezte aztán a játékrész közepétől a hazaiak átvették a játék irányítását és hat gólos előnyre tettek szert. A második etapban próbált kapaszkodni a Halas, de nem tudtak megbirkózni a hazaiak masszív védelmével, akik meg tudták őrizni a végére is a szünetig kiharcolt előnyüket. Ugyanebben a csoportban szinte lehengerelte ellenfelét a Kalocsai KC. Már 9:0 állt az eredményjelzőn amikor a 12. percben megszületett az első vendég találat. Ezen felbuzdulva gólgyártasba kezdtek és 11:8-ra zárkóztak fel. Iramot váltottak Szvétekék és 16:9-re húztak félidőre. A második játékrészben szerepet kaptak a fiatalok is és a 25. percre a hazai publikumot is megdolgoztattak, amikor „rászámolhattak” a vendégekre. A végén maradt a 10 gólos különbség. A Bajai KSE rögtön egy nehéz meccsel indította a szezont, az egyik bajnokaspiráns Rinyamenti KC-t  fogadták hazai pályán. Az első félidő küzdelmes játékot hozott, mindkét gárda tizenhárom gólig jutott. A második félidőben aztán elléptek a nagyatádiak, 5-6 góllal is vezetni tudtak. A bajai csapat későn nyitott hajrát, így csak az eredmény kozmetikázására futotta erejükből.

A női NB II dél-keleti csoportjába kapott besorolást a friss feljutó Bácsalmási PVSE, akik idegenben, Gyulán kezdték meg a küzdelmeket. Az első félidő nem a védekezésről szólt, a 20 hazai találatra 18 bácsalmási gól érkezett. A második félidőben aztán „kijött a rutin”, a hazaiak védekezése is feljavult, így a bácskai hölgyek 37:27 arányban alulmaradtak.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

Kecskeméti TE-Piroska szörp – Orosházi FKSE-LINAMAR 20 – 22 (10 – 11)

Balassagyarmati Kábel SE – Mizse KC 35 – 24 (21 – 13)

NB I/B női felnőtt-Kelet

Oxxo Energy Orosházi NKC – Kecskeméti NKSE 28 – 28 (14 – 16)

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Bajai KSE – Rinyamenti Kézilabda Club 27 – 29 (13 – 13)

Kalocsai Kézilabda Club – Satelit FC Somogytarnóca 31 – 21 (16 – 9)

Kiskőrösi KS Kft – Kiskunhalas UKSC 27 – 21 (14 – 8)

NB II férfi felnőtt-Dél

Kiskunfélegyházi HTK – Pénzügyőr SE 28 – 27 (15 – 15)

KIKI SKFT – VSK Tököl  28 – 25 (13 – 14)

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

Kiskunmajsai KC – Tigrisek Csongrádi KSE 30 – 37 (18 – 16)

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Gyulasport NKFT – Bácsalmási PVSE 37 – 27 (20 – 18)

 

Fotó: kesport.hu

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
április 2024
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« márc   máj »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum