bacshandball.hu

Háromból három az NB I/B-ben – hétvégi eredmények

Az egyik szemünk nevet, a másik sír, mert míg az NB I/B-ben mindhárom megyebeli csapatunk győztesen hagyta el a játékteret a hétvégi bajnoki után, addig az NB II-ben csak a KIKI Sport tudott pontot szerezni. A megyei férfi bajnokságban továbbra is hibátlan a  Kiskunhalas, míg a nőknél a Miklós KC vezeti a tabellát 100 %-os eredeménnyel.

Döcögősen indult a szezon a KTE-Piroska szörp számára, az előző három fordulóban csak két pontot sikerült gyűjteniük. Péntek esti ellenfelük az Ózd volt, ahol előzetesen nagy csatára lehetett számítani. A nagy csata elmaradt, a kecskemétiek átgázoltak a borsodiakon. Az első perctől kezdve érezhető volt, hogy a KTE lényegesen motiváltabb ellenfelénél, bő húsz percnyi játék után már tíz volt közte a javukra, ebből kilenc lett a szünetre. A második félidő némileg kiegyenlítettebb játékot hozott, de Bíró Balázsék őrizték megnyugtató előnyüket és a végére is megmaradt a szünetbeli különbség. A Mizse KC a tavaly még első osztályú Ceglédet látta vendégül. A kezdeti tapogatózás után folyamatosan vette át a játék irányítását a hazai csapat és az első félidő derekára öt gólos fórt szereztek. Bár a vendégek próbáltak kapaszkodni, kettőnél közelebb nem tudtak kerülni. A második felidő elejét megnyomták a ceglédiek, két és fél perc alatt egalizáltak. A mizsei gárda nem omlott össze, előbb emberhátrányból vették vissza a vezetést, majd 7 méteresből lett két gólos az előny. A kapuban Zaklajda József ihletett formában védett, ennek köszönhetően a Mizse KC, ha csak egy góllal is, de megnyerte a találkozót. Két, nyert helyzetből elbukott mérkőzés után fogadta a Kecskeméti NKSE a szintén nulla pontos Gödi SE csapatát a női NB I/B-ben. A vasárnap esti találkozó első félidejében jobbára a vendégek akarata érvényesült, bár Pénzes Laura vitte a hátán a KNKSE-t, a félidőben a Göd volt két gólos előnyben. A második etapban aztán lényegesen feljavult a kecskemétiek játéka, mind védekezésben, mind támadásban. A negyvenedik percre egy ötös szériának köszöhetően megnyugtató előnybe kerültek, melyet a találkozó végéig tartani is tudtak.

Az NB II dél-nyugati csoportjában a Kiskőrös KSK a Nagykanizsát fogadta. A vendégek a találkozó elejétől fogva irányították a játékot, a szünetben öt gól volt az előnyük. Fordulás után aztán állva hagyta a Kanizsa a kőrösi csapatot, nyolc perc alatt vágtak négyet viszontválasz nélkül, ezzel gyakorlatilag el is döntötték a győztes kilétét. A hazaiak erejéből csak a szépítésre futotta, 21-29 lett a vége. Nehéz meccs várt a Kalocsai KC csapatára Mecseknádasdon. Gyors gólváltást követően a kalocsaiak léptek el négy góllal, azonban a félidő közepén jött egy hullámvölgy, melyet a baranyai alakulat kegyetlenül ki is használt és egy 5-0-ás sorozattal átvették a vezetést. Fordulás után is a nádasdi csapat volt eredményesebb, bő tíz perc után már hattal mentek, a találkozó hajrájához pedig már nyolc gólos előnnyel érkeztek, végül 33-24-re nyertek. Nagyatádon vesztette el veretlenségét a Bajai KSE. Végig kiegyenlített mérkőzésen mindkét félidőt egy góllal nyerte a Rinyamenti KC és tartotta otthon a pontokat. A déli csoportban a KIKI Sport elhullajtott egy pontot Dunaújvárosban. A DAC vendégeként ugyanis a szünetben még hattal mentek, a második játékrészben aztán a hazaiak fokozatosan jöttek fel és végül döntetlenre mentették a találkozót. Továbbra sem találja magát a dél-keleti csoportban szereplő Bácsalmási PVSE, akik szombaton az eddig szintén pont nélküli Törökszentmiklósi Székács otthonában vendégszerepeltek. A találkozót ugyan a Bácsalmás kezdte jobban, két gólos előnybe kerültek, de a vendéglátók viszonylag gyorsan ledolgozták hátrányukat. Bő tíz percig tudták tartani a lépést ellenfelükkel Bilinovicsék, ekkor a Székács percei következtek és egy 5-0-ás sorozattal elléptek. A szünetben négy volt a hazaiak előnye. A második félidőben próbált kapaszkodni a PVSE, a 48. percben kettőre közelítették meg a Szloska-legénységet, de ekkor ismét jött egy mélypont és egy újabb ötös sorozattal a Székács eldöntötte a meccset. A Kiskunmajsai KC Békéscsabán vendégeskedett, ahol szoros meccsen alulmaradtak a „Belvár” ellen. A nők dél-keleti csoportjában a Bácsalmási PVSE szintén Békéscsabára utazott és kapott ki meglehetősen simán az ENKSE ifistáitól. A déli csoportban a Kecskeméti NKSE U22 már szerdán lejátszotta aktuális bajnokiját, ők az érdi fiatalokkal szemben maradtak alul.

A megyei férfi bajnokságban a Kiskunhalas UKSC őrzi hibátlan mérlegét, szombaton a meglehetően tartalékosan felálló bajnoki címvédőt lépték le hazai környezetben. Kemény védekezés és mindkét oldalon kiváló kapusteljesítmény jellemezte a Soltvadkert – Kecskeméti FS DSE I. mérkőzést, emiatt viszonylag kevés gól született. A végén a kecskemétiek örülhettek, 16-14-re nyertek ugyanis. Papírforma győzelmet aratott a Tiszakécske a KHTK ellen, a Félegyházi KSC hattal varte a Csávolyt, míg némi meglepetésre a fiatalokból álló Gézengúz UKC legyőzte a Kecel KC-t. A női bajnokság a tavalyihoz hasonlóan idén is igen kiegyenlített. A forduló rangadóján a Miklós KC egy utolsó percben lőtt hétméteressel tudta legyőzni a Kiskunhalast. Múlt heti bravúrgyőzelme után most a másik aráct mutatta Soltvadkert, hazai pályán maradtak alul a Mizse KC-val szemben. A Nemesnádudvar nyert Tiszakécskén, míg a Kiskunmajsa – Kiskőrös mérkőzést a hazaiak kérésre februárra halszották.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

KTE-Piroska szörp – ÓAM-Ózdi KC 27 – 18

Mizse KC – Ceglédi KKSE 25 – 24

NB I/B női felnőtt-Kelet

Kecskeméti NKSE – Gödi Sportegyesület 36 -31

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Kiskőrösi KS Kft – Nagykanizsai Izzó SE 21 – 29

Rinyamenti KC – Bajai KSE 33 – 31

Dél Takarék Mecseknádasd – Kalocsai KC 33 – 24

NB II férfi felnőtt-Dél

Dunaújvárosi AC – KIKI SKFT 22 – 22

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

Törökszentmiklósi Székács KE – Bácsalmási PVSE 36 – 28

Békéscsabai BDSK – Kiskunmajsai KC 37 – 34

NB II női felnőtt-Dél

Érd U22 – Kecskeméti NKSE U22 29 – 23

NB II női felnőtt-Dél-kelet

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE U22 – Bácsalmási PVSE 32 – 17

Bács-Kiskun megyei férfi

Kiskunhalas UKSC -Kecskeméti FS DSE II. 26 – 12

D-V SE Csávoly – Félegyházi KSC 30 – 36

Balogh Tészta TVSE – P P Kiskunfélegyházi HTK 31 – 18

Gézengúz UKC – Kecel KC 25 – 21

STE-BS PLASTIC -Kecskeméti FS DSE I. 14 – 16

Bács-Kiskun megyei női

STE-BS PLASTIC – Mizse KC 15 – 23

Balogh Tészta TVSE – Nemesnádudvari NKSZE 28 – 36

Miklós KC – Kiskunhalas UKSC 27 – 26

fotó: kesport.hu

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
április 2024
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« márc   máj »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum