bacshandball.hu

Halasi győzelem a megyei rangadón – hétvégi eredmények

Győzelemmel kezdte a tavaszt a kecskeméti női alakulat, fontos meccset húzott be a Bácsalmási PVSE, kiskunhalasi győzelem a megyei rangadón, idegenben nyert a listavezető Soltvadkert – ezek címszavakban a hétvége eseményei.

A női másod- és harmadosztály, valamint a megyei férfi bajnokság küzdelmeivel indult a 2019-2020-as bajnoki év tavaszi szezonja. A női NB I/B-ben a GBB ZRT Kecskeméti NKSE vasárnap délelőtt lépett pályára a Balmazújváros vendégeként. A találkozó elejétől fogva a kecskemétiek akarata érvényesült, a jó védekezés mellé kiváló kapusteljesítmény is párosult, és bár a támadásban akadtak hibák, a félidőben öt gólos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. A második félidőben a támadójáték is feljavult és a végül kilenc találatig jutó Palotás Fanni vezetésével magabiztos, tíz gólos vendégsiker született. Az NB II dél-keleti csoportjában fontos meccs várt a Bácsalmási PVSE hölgyeire, akik a Szarvas gárdáját fogadták. A találkozó első gólját a vendégek szerezték, de mint később kiderült, ekkor vezettek utoljára. Nagy Marianna és a szülés után visszatérő Rothpflug Sanela góljainak és Késmárki Kata védéseinek köszönhetően negyedóra alatt öt gólos előnyt harcoltak ki az almásiak, melyet a szünetig további eggyel toldottak meg. Fordulás után jobbára felváltva estek a gólok, a hazaiak tartották előnyüket, ám a félidő közepén egy kisebb bácsalmási hullámvölgyet kihasználva háromra zárkóztak a békésiek. A vendégek erejéből azonban többre nem futotta, és ugyan az eredmény kissé csalóka, összességében elmondható, hogy a hazai győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben. A déli csoportban a GBB ZRT Kecskeméti NKSE U22 csapata már szerdán este lejátszotta első mérkőzését, ők az ÓKSI-Rév csapatát fogadták. Sajnos nem sikerült itthon tartani a pontokat, az óbudai fiatalok magabiztosan, 32-22-re győztek.

A megyei férfi bajnokság rangadóján a tabella második helyén álló Kiskunhalas UKSC a forduló előtt az ötödik helyen álló Tiszakécske otthonába látogatott. Az első 15 percben felváltva estek a találatok, ekkor viszont a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést és zsinórban lőtt három góljukkal elléptek riválisuktól. A halasiak a félidő hajrájában egalizálni tudtak ugyan, de az utolsó gólt a Kécske szerezte, akik így egy gólos előnnyel mehettek a pihenőre. Fordulás után faképnél hagyta a hazaiakat az UKSC, öt perc alatt öt gólt lőttek viszontválasz nélkül és bár a kécskeiek nagyot küzdöttek, innentől csak megközelíteni tudták a vendégeket, utolérni nem, így a találkozó végén a halasiak örülhettek a megszerzett két pontnak. A listavezető Soltvadkert is idegenben lépett pályára, ők a Csávoly vendégeként játszottak. Némi meglepetésre a félidőben a hazaiak vezettek, de a fordulás után megrázta magát az egyébként tartalékos felállásban játszó vadkerti alakulat és egy hatos szériával magabiztos előnybe kerültek, melyet aztán a zárójelzésig tartottak is. A KHTK – Kecel mérkőzés a papírformának megfelelően vendéggyőzelmet hozott, míg a Gézengúz UKC – Tiszaalpár mérkőzésen – melyet már egy héttel korábban lejátszottak – fölényes hazai győzelem született. A forduló ötödik mérkőzését a két kecskeméti csapat részvételével később rendezik.

Eredmények:

NB I/B női felnőtt-Kelet

NKK Balmazújváros – GBB ZRT Kecskeméti NKSE 18-28

NB II női felnőtt-Dél

GBB ZRT Kecskeméti NKSE U22 – ÓKSI-Rév 22-32

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Bácsalmási PVSE – Szarvasi NKK 23-21

Bács-Kiskun megyei férfi

D-V SE Csávoly – STE-BS PLASTIC 18-24

Balogh Tészta TVSE – Kiskunhalas UKSC 23-26

P P Kiskunfélegyházi HTK – Kecel KC 22-29

Gézengúz UKC – Tiszaalpári SE 40-16

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
augusztus 2022
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« júl   szept »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Magazin rendelés
Archívum