bacshandball.hu

Győzelemmel búcsúzott a Majsa és a Kalocsa – hétvégi eredmények

Minden osztályban véget értek a 2018-19-es szezon őszi küzdelmei. A zárófordulóban megyebeli csapataink közül csak a Kiskunmajsa és a Kalocsa tudott nyerni, a Kecskeméti NKSE erejéből pedig egy döntetlenre futotta. A megyei női bajnokság elmaradt mérkőzésének pótlásán hazai győzelem született.

A férfi NB I/B-ben a Kecskeméti TE Békésre utazott. A kemény, küzdelemes mérkőzésen inkább a hazaiak akarata érvényesült, de a Hírös városiak nem hagyták meglépni ellenfelüket. A meccs hajrájára is döntetlennel fordultak a felek, de a Békés ekkor négy góllal el tudott húzni, a KTE idejéből pedig már nem maradt elég az egyenlítésre, 30-29 lett a vége. Szintén a hazaiak akarata érvényesült a Mizse KC balmazújvárosi vendégjátékán, ám ezen a meccsen a vendégeknek nem sikerült tartaniuk a lépést ellenfelükkel. A szünetben már néggyel ment a Balmaz, a végére ezt megduplázták. Mivel a mizseiek közvetlen riválisa, az Ózd hazai pályán nyerni tudott, így Benke Viktorék sajnos a tabella végén állva töltik a telet. Öt gólos előnyt tékozolt el a Kecskeméti NKSE a női NB I/B-ben. A Kispest elleni találkozó elején ugyan kéz-a-kézben haladtak a csapatok, de bő negyedórányi játék után átvette az irányítást a KNKSE és a szünetre három gólos előnnyel vonulhattak a csapatok. A második játékrész elején sikerült tovább növelni az előnyt, ám 23-18-as előnynél váratlanul leblokkolt a Kecskemét, ezt kihasználva visszajött a meccsbe a Kispest, mi több, a félidő derekán a vezetést is átvették. Szerencsére rendezni tudta sorait a hazai gárda, így a végén igazságosnak mondható döntetlen született.

A férfi NB II dél-nyugati csoportjában rangadóval búcsúztatta az őszt a Kalocsai KC. A PEAC elleni hazai meccsükön Kolics János tanítványai a huszadik perc környékre tudtak stabil előnyt kialakítani, amit a második félidőben tovább sikerült növelni. A 35-29-es hazai siker azt jelenti, hogy a kalocsaiak látótávolságban maradtak az élmezőnyhöz képest. Nehéz helyzetben várja a tavaszt a Bajai KSE és a Kiskunhalasi UKSC is. Előbbiek Komlón, míg a Halas otthon, a Siklós ellen szenvedett meglehetősen sima vereséget. A dél-keleti csoportban a Kiskunmajsai KC a Túrkeve csapatát látta vendégül. A sárga-kékek az első félidő végére négy gólos előnyt harcoltak ki, amit a folytatásban is tartani tudtak. A Majsa győzelmével megerősítette helyét a középmezőnyben. Nagyon készült a Kiskunfélegyházi HTK a déli csoport rangadójára, hiszen a 100 %-os teljesítménnyel vezető Rév TSC otthonába látogattak. A hazaiak sajnos megőrizték hibátlan mérlegüket, ráadásul fájóan simán tudtak nyerni. Már a szünetben nyolc volt az előnyük ami a végére tízre nőtt. Veresége ellenére a KHTK a dobogó második fokán áll, de hátránya négy pont a listavezetővel szemben. A KIKI Sport sem tudott bravúrt bemutatni, a Pénzügyőrtől kaptak ki öttel, így maradtak a tabella nyolcadik helyén.

A megyei női bajnokság őszi küzdelmei is befejeződtek, hiszen lejátszották a negyedik fordulóból elmaradt Tiszakécske – Bácsbokod mérkőzést. A tabella alapján a Bokod tűnt esélyesebbnek, ám a remek formában lévő hazaiak ezt másképp gondolták. Már a találkozó elején stabil, 3-4 gólos előnyt harcoltak ki és bár a második félidő közepén a vendégeknek sikerült egy gólra zárkózniuk, a véghajrát a Kécske bírta jobban.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

Békés-Drén KC – Kecskeméti TE-Piroska szörp 30-29

Balmazújvárosi KK – Mizse KC 31-23

NB I/B női felnőtt-Kelet

Kecskeméti NKSE – Kispest NKK Endo + Service 30-30

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Kiskunhalas UKSC – MK Pelikán-Siklós KC 23-32

Kalocsai Kézilabda Club – PEAC 35-29

Sport36-Komló U23 – Bajai KSE 35-22

NB II férfi felnőtt-Dél

Rév TSC – Kiskunfélegyházi HTK 35-25

Pénzügyőr SE – KIKI SKFT 27-22

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

Kiskunmajsai KC – Túrkevei VSE 30-25

Bács-Kiskun megyei női

Balogh Tészta TVSE – Bácsbokodi NKSE 31-24

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
augusztus 2022
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« júl   szept »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Magazin rendelés
Archívum