bacshandball.hu

Gólszüret Hajóson – hétvégi eredmények

Őrzi tavaszi veretlenségét a KNKSE, megvan a KTE első idei győzelme, nem sikerült előznie a Mizse KC-nek, otthon tartotta a pontokat a KIKI az NB II-es megyei rangadón, csak megszorongatni tudta a Kiskunhalas a listavezetőt, az esélyesek nyertek a megyei férfi bajnokságban, megizzadt az éllovas a nőknél – címszavakban a hétvégi események.

Azt talán még korai mondani, hogy sorsdöntő, mindenesetre igen fontos meccsre utazott pénteken este a Kecskeméti TE-Piroska szörp Debrecenbe a férfi NB I/B harmadik tavaszi fordulójában. A Hírös Harcosok motiváltan kezdték a találkozót és már a szünetre tetemes előnyt harcoltak ki. A második félidő közepéig tartott a kecskeméti lendület, ekkortól kiütköztek a fáradtság jelei, a DEAC pedig kapaszkodni kezdett, de az egyenlítésre nem futotta erejükből. A remek tavaszi rajt után nagyon készült a Mizse KC az újabb sikerre, de ezúttal elmaradt a hőn áhított győzelem a Nyíregyháza ellen. A vasárnapi összecsapáson a vendégek kezdtek jobban, de eleinte még tartották a lépést a hazaiak. A félidő derekánál aztán zsinórban lőtt négy góljukkal megléptek a nyírségiek és előnyükből kettőt a fordulásra is megtartottak. A Mizse az “öltözőben ragadt”, így a második félidő elején hatra nőtt a két csapat közötti különbség és bár a hazaiak igyekeztek, kettőnél közelebb egyszer sem sikerült férkőzniük a vendégekhez, akik így elvitték a pontokat. A kiválóan rajtoló Kecskeméti NKSE ezúttal hazai pályán játszott, ellenfelük a Szeged KKSE volt a női NB I/B-ben. Jól kezdtek a hazaiak, szűk negyedóra után már négy góllal mentek, amit a szünetig még egyel megtoldottak. A 40. percben már hat volt az előny, a szegediek azonban rendezték soraikat és a hajrára egyre csökkentették a hátrányukat. A KNKSE végül ha a vártnál kicsit nehezebben is, de otthon tartotta a két pontot.

Inkább a küzdelemről, mint a szép játékról szól az NB II megyei rangadója a Dél csoportban. A KIKI SKFT – Kiskunfélegyházi HTK mérkőzésen ugyan a tabella alapján a vendégek számítottak esélyesnek, a pályán azonban ebből nem sok látszott. Az első játékrész közepén a vendégek bő tíz percig mindössze egy hétméterest értékesítettek, míg a KIKI ötször is betalált, így tetemes hazai előnnyel fordultak a csapatok. A hazaiak a második etapban is csináltak egy 4-0-ás szériát, amivel el is döntötték a meccset, a KHTK erejéből már csak az eredmény kozmetikázására futotta. A dél-nyugati csoportban a nehéz helyzetben lévő Kiskunhalas UKSC a listavezető PEAC-ot látta vendégül. Bár a hazaiak végig meccsben voltak és jól tartották magukat, a pécsiek mindkét félidőben kettővel többet lőttek, mint a Halas. Nagyatádra utazott a Kalocsai KC. A Rinyamenti KC elleni összecsapás első játékrésze kiegyenlített játékot hozott, de a félidő  hajrája a KKC-nak sikerült jobban. A második félidő elején állva hagyták a kalocsaiak ellenfelüket, egy ötös szériával tízre növelték a különbséget. A biztos előny tudatában kicsit alábbhagyott Szvétekék lendülete, a hazaiak elkezdtek zárkózni, de a vendéggyőzelem egy pillanatra sem forgott veszélyben. Már az első félidőben eldőlt a pontok sorsa a Kiskőrösi KSK mecseknádasdi fellépésén.  Sajnos a hazaiak fordultak öt gólos előnnyel, amit a sok hibával játszó kőrösiek a folytatásban sem tudtak ledolgozni, 24-18 lett a vége. Megint a hajrában bukott el a Kiskunmajsai KC. Pedig a Kondoros elleni idegenbeli mérkőzés elején a sárga-kék irányították a játékot folyamatosan egy-két góllal vezetve. A félidő hajrájában aztán a hazaiak magukra találtak és három gólos előnybe kerültek. A fordulás után kiegyenlített játék folyt a pályán, a Kondoros őrizte előnyét, ami a 49. percben már öt gól volt. Ekkor lépést váltott a Majsa, négy perc alatt hatszor köszöntek be viszontválasz nélkül, időlegesen megfordítva a mérkőzés állását. Sajnos azonban ez a lendület nem tartott ki a végéig. Az utolsó öt percben a hazaiaknak minden bejött, a Majsának szinte semmi, így Békés megyében maradtak a pontok. Az elsődlegesen kitűzött cél, a bentmaradás szempontjából igen fontos győzelmet aratott a Bácsalmási PVSE a női NB II dél-keleti csoportjában. A Mezőtúr elleni mérkőzés első 15 percében fej-fej mellett haladtak a felek, innentől aztán fokozatosan átvette a játék irányítását a Bácsalmás és a szünetre négy gólos előnyt harcolt ki. A folytatásban is tartotta előnyét a hazai csapat, akik egy huszáros hajrával tették nagyarányúvá a győzelmüket.

A megyei férfi bajnokságban az élmezőny csapatai győzelemmel zárták a hétvégét. A Bácsalmás otthon, az Euroscale Kecskemét I. idegenben nyert fölényesen. A kettes számú kecskeméti csapat is győztesen hagyta el a játékteret Soltvadkerten, emellett a Félegyházi KSC – Tiszakécske összecsapáson is vendéggyőzelem született. A megyei női bajnokság kiegyenlítettségét jól illusztrálja, hogy a listavezető igencsak nehezen győzte le a sereghajtót. A Kalocsai KC – Mizse KC találkozó félidejében még egy gólos vendég előnyt mutatott az eredményjelző és a második játékrészben is végig kéz a kézben haladtak a csapatok. A végjátékból aztán a KKC jött ki jobban, akik ha nehezen is, de otthon tartották a pontokat. A forduló rangadóját Kiskőrösön rendezték, ahol a Kecskeméti NKSE II. vendégeskedett. Egészen az utolsó öt percig szoros volt a meccs, ekkor azonban a vendégek megrázták magukat és bebiztosították győzelmüket. Nagy lépést tett a négyes döntőbe jutásért a Bácsbokodi NKSE, akik szombaton Soltvadkerten diadalmaskodtak. Könnyed győzelemmel őrizte meg harmadik helyét a Kiskunmajsa, a tartalékos Tiszakécskét múlták felül. A Miklós KC a Nemesnádudvarnál vendégeskedett. A Hajóson rendezett találkozón potyogtak a gólok, összesen nyolcvanhatszor zördült meg a háló, 39-47-es elosztásban. A vendégek győzelmükkel lőtávolba kerültek a négyes döntőért folyó csatában.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

DEAC NK KFT – Kecskeméti TE-Piroska szörp 26 – 28

Mizse KC – Nyíregyházi SN KFT 27 – 30

NB I/B női felnőtt-Kelet

Kecskeméti NKSE – PC Trade Szeged KKSE 33 – 31

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Kiskunhalas UKSC – PEAC 30 – 34

Rinyamenti Kézilabda Club – Kalocsai Kézilabda Club 26 – 29

Dél Takarék Mecseknádasd – Kiskőrösi KS Kft 24 – 18

NB II férfi felnőtt-Dél

KIKI SKFT – Kiskunfélegyházi HTK 22 – 18

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

Kondorosi KK – Kiskunmajsai KC 39 – 35

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Bácsalmási PVSE – Mezőtúri AFC – Syngenta 32 – 23

Bács-Kiskun megyei férfi

Félegyházi KSC – Balogh Tészta TVSE 24 – 36

STE-BS PLASTIC – Euroscale Kecskemét II. 29 – 34

Tiszaalpári SE – Euroscale Kecskemét I. 20 – 45

Bácsalmási PVSE – D-V SE Csávoly 41 – 20

Bács-Kiskun megyei női

STE-BS PLASTIC – Bácsbokodi NKSE 29 – 31

Nemesnádudvari NKSZE – Miklós KC 39 – 47

Kiskunmajsai KC – Balogh Tészta TVSE 42 – 25

Kalocsai KC – Mizse KC 24 – 23

Kiskőrösi NKSZSE – Kecskeméti NKSE II. 22 – 30

 

fotó: kesport.hu

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
augusztus 2022
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« júl   szept »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Magazin rendelés
Archívum