bacshandball.hu

Elvitte a pontokat a Mizse KC Kalocsáról – hétvégi eredmények

Őszről elhalasztott mérkőzésekkel folytatódtak a megyei férfi és női bajnokság küzdelmei az elmúlt hétvégén. A nők rangadóin a Nemesnádudvar és a Mizse KC nyert, míg a férfiaknál mindhárom mérkőzésen hazai győzelem született.

Alsóházi derbivel folytatódtak a megyei férfi I. osztály küzdelmei, ahol a forduló előtt egyaránt pont nélkül álló Kiskunfélegyháza és a Tiszaalpár összecsapása volt az első találkozó. A vendég alpáriak kezdték jobban a meccset, öt perc után hárommal vezettek, de a félidő derekára utolérték őket a félyegyházi fiatalok, mi több, a szünetben már ők mentek kettővel. A fordulás után is a hazaiak domináltak, ám támadásaikba sok hiba csúszott, melyet a vendégek rendre góllal büntettek, így a hajrához döntetlennel érkeztek a felek. A végjáték aztán a KHTK-nak sikerült jobban és egy gólos győzelmükkel megszerezték első pontjaikat. A Soltvadkert – Csávoly találkozón a hazaiak vettek villámrajtot, hét percnyi játék után már hat gól volt az előnyük, melyet aztán a szünetig tízre növeltek. A második félidőben a hazaiak kicsit kiengedtek, de a D-V SE erejéből csak az eredmény kozmetikázására futotta, az STE magabiztosan tartotta otthon a pontokat. Honlapunkon és a Youtube csatornánkon is közvetítettük a Gézengúz UKC – Bácsalmási PVSE találkozót, ahol a kezdeti gólváltások után a kalocsai alakulat kapcsolt magasabb fokozatba és lépett el hárommal. Ekkor még vissza tudtak kapaszkosni a bácsalmásiak, de a játékrész második részében már jobbára a Gézengúzok akarata érvényesült és öt gólos előnyt harcoltak ki a szünetre. Fordulás után kiegyenlített játékot láthattunk és a hazaiak tartották az első félidőben összegyűjtött előnyüket, 32-27 lett a vége.

A nőknél a sorsolás szeszélye folytán a tabella első négy helyezett csapata egymással játszott, így két rangadót is hozott a forduló. A listavezető Nemesnádudvar a negyedik Kiskőrössel csapott össze. Teljesen kiegyenlített játékot hozott az első félidő, végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, így 20–19-es nádudvari vezetéssel vonultak pihenőre. A második játékrészben sem változott a játék képe, végig egyenrangú partnere volt a Kiskőrös a Nemesnádudvarnak. A kiskőrösieknél Torgyik Rita volt a fő gólgyáros, ő a lefújásig tizennégy találatot szerzett, a hazaiaknál Petrich Dorina volt az, aki ezúttal magára vállalta a gólfelelős szerepét, tíz találattal. A hajrában aztán felülkerekedett a nemesnádudvari hölgykoszorú és 38–35 arányban megnyerte a mérkőzést, tehát maradt továbbra is száz százalékos. A másik rangadón a második Mizse KC a dobogó harmadik fokán tanyázó Kalocsához látogatott. Mindkét oldalon kimaradt hétméteresekkel indult a találkozó, az első gólra három percet kellett várni, ekkor a vendégek szereztek vezetést. Ekkor még válaszolni tudott a Kalocsa és 3-3-ig felváltva estek a gólok. Ezután összeszedte védekezését a Mizse és egy 7-1-es szériát produkálva magabiztos előnyt szereztek, melyből négyet a szünetre is meg tudtak tartani. A második félidő elején felváltva estek a gólok, majd éledni látszottak a hazai remények, zsinórban lőtt három találatukkal jöttek vissza a meccsbe, a hajrára azonban ismét lépést váltott a Mizse és végül viszonylag simán nyerték meg a találkozót. Szorosan tapad az élbolyhoz a Miklós KC, ők a Kiskunmajsát látták vedégül. Az első félidőben végig kéz-a-kézben haladtak a felek, a hajrában viszont a hazaiak el tudtak lépni és négy gólos előnyt harcoltak ki a pihenőre. Fordulás után gyorsan hatra növelte előnyét a Miklós KC, így gyakorlatilag ekkora el is döntötték a győztes kilétét, végül nyolccal lőttek többet ellenfelüknél. Negy küzdelmet, de kevés gólt hozott az STE-Bs Plastic – Kiskunhalas UKSC összecsapás. Hektikus első félidőt produkáltak a felek, a találkozó elején a halasiak, a második negyedórában pedig a vadkertiek domináltak, így a félidőben egy gólos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. Fordulás után aztán a vendégek akarata érvényesült és néggyel nyerni tudtak.

Eredmények:

Bács-Kiskun megyei férfi I. osztály

KHTK – Tiszaalpári SE 23 – 22

STE-Bs Plastic – D-V SE Csávoly 30 – 24

Gézengúz UKC – Bácsalmási PVSE 32 – 27

Bács-Kiskun megyei női I. osztály

STE-Bs Plastic – Kiskunhalas UKSC 16 – 20

Kiskőrösi NKSZSE – Nemesnádudvari NKSZE 35 – 38

Miklós KC – Kiskunmajsai KC 31 – 23

Kalocsai KC – Mizse KC 21 – 27

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
szeptember 2023
hKscpsv
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
« aug   okt »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum