bacshandball.hu

Elvesztette veretlenségét a KHTK – hétvégi eredmények

Örökrangadóval indult a kézilabda-hétvége, a Kecskeméti TE-Piroska szörp a megyei rivális Mizse KC csapatát fogadta az NB I/B ötödik fordulójában pénteken este a Messzi István Sportcsarnokban. Közel telt ház előtt a hazaiak kezdték jobban a meccset, már a mérkőzés elején három góllal léptek el, amit a félidő végére hétre növeltek. A második félidőben próbált kapaszkodnia a Mizse, három gólra fel is jöttek, de ekkor lépést váltott a KTE és végül 30 – 25 -re nyert. Nem sikerült a pontszerzés a Kecskeméti NKSE csapatának. A Szent István SE otthonába látogató kecskeméti hölgyek ugyan nagyot küzdöttek, négy gólos hátrányból is egyenlíteni tudtak, a végjátékból azonban a hazaiak jöttek ki jobban és egy góllal győztek.

A férfi NB II dél-keleti csoportjában a Kiskunmajsai KC a Makót fogadta. A találkozó előtt mindkét csapat két ponttal állt, így érthető volt, hogy feltüzelve futottak ki a felek a pályára. A találkozót a Majsa kezdte jobban, negyedórányi játék után már négy volt az előnyük. Nem adták fel a vendégek, húsz perc után egy gólra zárkóztak, ekkor azonban ütésért kizárták az egyik makói játékost, a majsaiak pedig  újra négyre növelték előnyüket. A második félidőben jött a lassan már szokásosnak mondható majsai mélypont. Bár másodszor is villant a piros lap a vendégeknél, úgy tűnt, ez a “Tigriseket” zavarta meg: a mérkőzés hajrájára döntetlen állással fordultak a felek. Ekkor előbb Matanovity, majd Csányi duplázott, így a végén egy gólos győzelemnek tapsolhatott a csarnokba igazi meccshangulatot varázsoló hazai publikum.

A déli csoportban szereplő Kiskunfélegyházi HTK váratlanul nagy pofonba szaladt Dunaharasztiban. A meccset ugyan a Félegyháza kezdte jobban, négy perc alatt lőtt három góljukra nem érkezett válasz, de csak eddig tartott a vendégek lendülete, tíz perc után már a hazaiaknál volt az előny. Bár ekkor időkéréssel is próbálta felrázni csapatát a félegyházi kispad, ebben az időszakban semmi sem jött be a KHTK-nak, a hazaiak pedig egy 7-1-es szériával gyakorlatilag ekkor eldöntötték a meccset. A 32. percen már tíz volt a vendéglátók előnye, amit a találkozó végéig meg is tudtak őrizni. Ugyanebben a csoportban a több kulcsemberét is nélkülöző KIKI SKFT Abonyba látogatott és öt gólos vereséget szenvedett.

A dél-nyugati csoportban a Kalocsai KC a Holler UFC-t fogadta. A vendégek bő húsz percig tartották magukat, ekkor azonban a végül 16 gólig jutó Szvétek vezetésével megrázta magát a Kalocsa, és öt gólos előnnyel mehettek a szünetre. A második etapban tovább fokozta a tempót a hazai csapat. A játékrész derekán már tízet számolhatott a lelkes hazai közönség a hitét és erejét vesztő dunaföldváriakra, a vége pedig 14 gólos kiütés lett. Szintén kiütés lett a Kiskunhalasi UKSC komlói vendégjátékán, csak sajnos fordított előjellel. A hazaiak már az első játékrész végére eldöntötték a meccset, végül tizenöttel nyertek. Vereségével a Halas továbbra is pont nélkül áll. Csak szűk negyedórán át tudta tartani a lépést a Bajai KSE a Hőgyésszel szemben. Az első félidő derekán a vendégek előbb zsinórban négy, a játékrész hajrájában pedig öt gól tudtak dobni bajai válasz nélkül. A fordulás után sem változott a játék képe, a 37. percben már tíz volt a Hőgyész előnye. A biztos vezetés tudatában a vendégek kicsit lazábbra vették a meccset, amit a Baja igyekezett is kihasználni: egy 9-1-es szériával sikerült egy gólra zárkózniuk. A lendületből azonban többre nem futotta, lépést váltottak a vendégek és végül nyolc góllal nyertek. Óriási csatát hozott a Kiskőrösi KSK – Siklós KC mérkőzés. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a szünetben 10-10-et mutatott az eredményjelző. A második játékrészben is inkább a küzdelem, mint a szép játék dominált. A brusztolásból a vendégek jöttek ki jobban, a zárójelzés előtt öt perccel már hárommal vezettek. A Kőrös ugyan próbált zárkózni, a vége azonban így is egy gólos vereség lett.

A női NB II dél-keleti csoportjában a Bácsalmási PVSE a Makót fogadta. A vendégek mindössze öt percig voltak partiban, ezután beindult a hazai henger. A félidőben már öttel mentek az almási lányok, aztán a második etap elején egy 6-0-ás szériával el is döntötték a pontok sorsát. Győzelmével a Bácsalmás a tabella hatodik helyén áll.

Bár a megyei bajnokságban a hétvégén szünet volt, egy előrehozott mérkőzést rendeztek a nőknél: pénteken a Kecskeméti NKSE második csapata a Kalocsát fogadta. Rangadóhoz méltó színvonalas mérkőzésen a kecskeméti fiatalok végig vezetve tartották otthon a pontokat.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

Kecskeméti TE-Piroska szörp – Mizse KC 30 – 25

NB I/B női felnőtt-Kelet

Szent István SE-OTP Bank – Kecskeméti NKSE 24 – 23

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Sport36-Komló U23 – Kiskunhalas UKSC 42 – 27

Kalocsai Kézilabda Club – MEZDEPO Holler UFC 41 – 27

Bajai KSE – Hőgyészi SC 27 – 35

Kiskőrösi KS Kft – MK Pelikán-Siklós KC 19 – 20

NB II férfi felnőtt-Dél

Dunaharaszti MTK – Kiskunfélegyházi HTK 31 – 21

Abonyi KC – KIKI SKFT 32 – 27

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

Kiskunmajsai KC – Makói KC 31 – 30

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Bácsalmási PVSE – Makói KC 27 – 16

Bács-Kiskun megyei női

Kecskeméti NKSE II. – Kalocsai KC 27 – 25

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
február 2023
hKscpsv
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28      
« jan   márc »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Magazin rendelés
Archívum