bacshandball.hu

Élen a Mizse KC – hétvégi eredmények

Szombati győzelmének köszönhetően a tabella élére ugrott a Mizse KC, idegenben nyert a Kecskemtéti TE, a többi NB-s csapatunk közül azonban csak a Kalocsai KC tudott diadalmaskodni, a többiek pont nélkül hagyták el a pályát, míg a megyei férfi és női bajnokságban papírforma eredmények születtek.

A gyengélkedő Nyíregyházát látta vendégül a Mizse KC a férfi NB I/B hatodik fordulójában. A mérkőzés első félidejében fej-fej mellett haladtak a csapatok, forduláskor egy gólos volt a hazai előny. A második játékrész elejét megpróbálta felpörgetni a vendégcsapat, azonban a rohanás pontatlansággal és eladott labdákkal párosult, így a Mizse könnyű gólokkal tudott jelentősebb előnyt szerezni. A félidő derekán már hét is volt a különbség és bár a nyírségiek a hajrában próbáltak visszakapaszkodni, a végeredményt nem tudták érdemben befolyásolni. Győzelmével a Mizse KC átvette a vezetést, igaz, a második Cegléd egy meccsel kevesebbet játszott. A KTE-Piroska szörp a sereghajtó Balassagyarmat otthonában vendégesedett. A találkozó első negyedórájában még tudta tartani a lépést a nógrádi alakulat a Hírös Harcosokkal, ekkor aztán zsinórban lőtt négy góljával meglépett a kecskeméti csapat. A második félidő küzdelmes játékot hozott, de a gyarmatiak két gólnál közelebb nem tudtak kerülni, így a végén KTE neve mellé került a két pont, amely így fellépett a dobogó harmadik fokára. Súlyos vereséget szenvedett a Kecskeméti NKSE a PC Trade Szeged ellen a női NB I/B-ben. A vendégek kezdték aktívabban a találkozót, viszonylag gyorsan három gólos előnybe kerültek. A félidő hajrájában ugyan egyenlíteni tudott a kecskeméti csapat, de aztán egy rövidzárlat után elléptek a szegediek és négy góllal vezettek a szünetben. A második félidőben aztán állva hagyta a Szeged a hazaiakat, a 45. percben már tízzel mentek, többek között a tavaly még kecskeméti színekben szereplő Dobó Mónika parádés védéseinek köszönhetően. A végén kozmetikázott ugyan az eredményen a KNKSE, de így is héttel nyertek a vendégek.

A férfi NB II dél-nyugati csoportjában megyei derbit rendeztek. A Kiskőrösi KSK – Kalocsai KC összecsapás első játékrészében kiegyenlített játékot láthattak a nézők, az esélyesebb vendégek csak a játékrész második felében tudtak némi előnyt kicsikarni. A második félidőben aztán tempót váltott a Kalocsa és a végül 13 találatig jutó Rumi Ádám vezetésével fokozatosan őrölték fel ellenfelüket. A hajrához érkezve már kilenccel ment a KKC, amelyen ugyan valamicskét szépített a Kiskőrös, de a vége így is öt gólos vendégsiker lett. A listavezetőt látta vendégül a Bajai KSE a csoport rangadóján. A Nagykanizsa villámrajtot véve állva hagyta a hazaiakat, öt perc után 0-5 állt az eredményjelzőn és sajnos a bajai csapat a későbbiekben sem talált fogást ellenfelén. A 35. percben már tíz volt közte és bár a hajrában a bajaiak is produkáltak egy ötös szériát, a vereséget nem sikerült elkerülniük. A déli csoportban játszó KIKI Sport Üllőn vendégszerepelt. A hazaiak már az első félidőben négy gólos előnybe kerültek, melyet a némileg kiegyenlítettebb második félidőben is őriztek és a végén 30-25-re nyertek. A dél-keleti csoportban a jó rajt után hullámvölgybe került a Kiskunmajsai KC. Zsinórban negyedik vereségüket szenvedték el, ezúttal a Törökszentmiklósi Székács otthonában maradtak alul. Továbbra is várat magára a Bácsalmási PVSE első pontszerzése, most Mezőtúron veszítettek kettővel. A nők déli csoportjában a Kecskeméti NKSE U22 Cegléden kapott ki meglehetősen simán, a dél-keleti régióban szereplő Bácsalmási PVSE pedig Gyomaendrődön hagyta a pontokat.

A megyei férfi bajnokságban papírforma eredmények születtek. Nagyarányú győzelmet aratott a listavezető Kiskunhalas és a fiatalokból álló Gézengúz UKC. A vártnál nehezebben nyert a Csávoly otthonában a Tiszakécske, míg a két kecskeméti csapat hazai pályán tudott nyerni. A nőknél az éllovas Miklós KC kevés gólos meccsen múlta felül a Soltvadkertet, simán nyert a Kalocsa és a Mizse KC, míg a szomszédvárak csatájában a Kiskunhalas győzött Kiskunmajsán.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

Mizse KC – Nyíregyházi SN KFT 31 – 28

Balassagyarmati Kábel SE – KTE-Piroska szörp 27 – 29

NB I/B női felnőtt-Kelet

Kecskeméti NKSE – PC Trade Szeged 30 – 37

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Kiskőrösi KS Kft – Kalocsai KC 26 – 31

Bajai KSE – Nagykanizsai Izzó SE 24 – 31

NB II férfi felnőtt-Dél

Üllői VKSK – KIKI SKFT 30 – 25

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

Törökszentmiklósi Székács KE – Kiskunmajsai KC 36 – 32

Mezőtúri AFC – Syngenta- Bácsalmási PVSE 30 – 28

NB II női felnőtt-Dél

Ceglédi KCSE – Kecskeméti NKSE U22 42 – 33

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Gyomaendrődi NKSE – Bácsalmási PVSE 31 – 24

Bács-Kiskun megyei férfi

Gézengúz UKC – P P Kiskunfélegyházi HTK 35 – 25

D-V SE Csávoly – Balogh Tészta TVSE 25 – 27

Tiszaalpári SE – Kiskunhalas UKSC 19 – 42

Kecskeméti FS DSE I. – Kecel KC 32 – 24

Kecskeméti FS DSE II. – Félegyházi KSC 34 – 28

Bács-Kiskun megyei női

Balogh Tészta TVSE – Mizse KC 23 – 32

Kiskunmajsai KC – Kiskunhalas UKSC 19 – 23

Kalocsai KC – Nemesnádudvari NKSZE 41 – 32

Miklós KC – STE-BS PLASTIC 18 – 16

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
február 2024
hKscpsv
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   márc »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum