bacshandball.hu

Élen a KTE-Piroska szörp – hétvégi eredmények

Magabiztosan nyert a KTE-Piroska szörp és ezzel a tabella élére állt, indulatoktól sem mentes meccsen maradt alul Algyőn a Mizse KC, hozta a kötelezőt a Kecskeméti NKSE az NB I/B-ben, bajai győzelem az NB II-es megyei rangadón, bravúrgyőzelmet aratott a KIKI Sport, dupla öröm Kiskunmajsán – címszavakban a hétvége eseményei.

A Balmazújvárost fogadta csütörtökön este a KTE-Piroska szörp a férfi NB I/B-ben. A Hírös Harcosok gyorsan három gólos előnybe kerültek, melyet 25 percig tartottak is, de a vendégek vissza tudtak jönni a meccsbe, egyenlítettek is, ám a félidőben ismét a KTE-nél volt az előny. Fordulás után az újvárosiak ugyan rövid ideig vezettek is, de a 7 a 6 elleni játékukba támadásban sok hiba csúszott, a kecskemétiek ezeket pedig rendre üres kapus gólokkal büntették. A hazaiak egy 6-0-ás rohanással tetemes előnybe kerültek és már a második félidő közepére eldöntötték a pontok sorsát. Algyőn vendégszerepelt a Mizse KC. A találkozón bő húsz percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor viszont porszem került a mizsei gépezetbe és egy négyes szériával megléptek a Csongrád megyeiek. A második félidő elején tovább tudta növelni előnyét az Algyő, a 37. percben már hattal vezettek. Nem adta fel a Mizse, szívós munkával kezdték meg a felzárkózást és 45 percnyi játék után ismét egyenlő volt az állás. A vezetést viszont nem sikerült átvenniük, az Algyő ismét elment kettővel és ezt az előnyüket aztán a végéig tartották is. A találkozó hőfokát jellemzi, hogy az utolsó percben elpattantak az idegek, egy dulakodást követően a hazai Mezeit és a vendég Vancsicsot is piros lappal zárták ki a játékvezetők. A nőknél a Kecskeméti NKSE a pont nélküli sereghajtó Tempo KSE-t látta vendégül. A fővárosi gárda alig tíz percig tudta tartani a lépést a hazaiakkal, innentől beindult a rég várt kecskeméti henger és a 25. percben már tízzel vezettek Malátiék. A játék képe a második félidőben sem változott, a KNKSE tartotta magabiztos előnyét, melyet a hajrában még növelni is tudott és végül tizenhat gólos győzelmet aratott.

A férfi NB II dél-nyugati csoportjának rangadóján megyei derbire került sor. A Kalocsai KC – Bajai KSE találkozó rangadóhoz méltóan nagy csatát hozott. Az első játékrész derekára a vendégek három gólos előnyt csikartak ki, de a Kalocsa vissza tudott zárkózni, a szünetben egy volt a Baja előnye. Térfélcsere után az egyenlítés is összejött a hazaiaknak, de Baja egy négy gólos szériával ismét el tudott lépni. A KKC későn nyitott hajrát, így a vendégek a végén megérdemelten vihették el a pontokat. Becsülettel küzdött, de alulmaradt Simontornyán a Kiskőrös KSK. A Holler UFC mindkét félidőt két góllal nyerte, a vége 35 – 31 lett. A déli csoportban szereplő KIKI Sport a tavaly még egy osztállyal feljebb szereplő Százhalombattát látta vendégül. A battaiak villámrajtot vettek, a nyolcadik percben 1-5 állt az eredményjelzőn. Innen kezdte meg a zárkózást az izsáki alakulat, a szünetre kettőre faragták a hátrányukat, a második félidő elején pedig egy 5-0-ás rohammal már a vezetést is átvették. Tíz perccel a meccs vége előtt már öt gól volt a hazai előny és ebből négy a zárójelzésig meg is maradt. Izgalmas meccset játszott a dél-keleti csoportban a Kiskunmajsai KC, vendégük a tavalyi ezüstérmes Köröstarcsa volt. Végig kéz a kézben haladtak a felek, két gólosnál nagyobb előnye egyik gárdának sem volt. A hajrá a hazaiaknak sikerült jobban, így egy gólos győzelmet arattak. Fájdalmasan simán kapott ki otthon a Bácsalmási PVSE. A Kondoros elleni összecsapásukon negyed óráig tudták tartani a lépést, ekkor egy bő tíz perces hazai gólcsend következett, amit a Békés megyeiek zsinórban lőtt hét góllal büntettek. A játék képe a második félidőben sem változott, így végül a vendégek tizenöttel nyertek. A nők déli csoportjában a Kecskeméti NKSE U22 csapata szerda este lépett pályára. A Gárdony-Pázmánd ifjúsági csapata elleni idegenbeli találkozón nem sok esélyük volt, a hazaiak már az első játékrészben nyolc gólos előnyt szereztek, melyet a fordulás után tovább növelve simán nyertek. Idegenben aratott igen fontos győzelmet a dél-keleti csoportban a Bácsalmási PVSE. A Csorvás elleni mérkőzésük első negyedórája kiegyenlített játékot hozott, ezután aztán lépést váltottak a bácsalmási hölgyek és egy ötös sorozattal megnyugtató előnyt szereztek. A második félidő elején ugyan kettőre zárkóztak a hazaiak, de ennél többre nem futotta erejükből, a PVSE őrizni tudta előnyét és végül két góllal nyert.

A megyei férfi bajnokság mérkőzésein a papírformának megfelelő eredmények születtek. A Gézengúz UKC küzdelmes meccsen múlta felül a hősiesen küzdő Csávolyt, a listavezető Soltvadkert nyolccal verte a Kecelt, a Kecskeméti FS DSE I. otthon tartotta a pontokat a KHTK-val szemben, míg a Félegyházi KSC és a Tiszakécske idegenben aratott fölényes győzelmet. A nőknél a forduló rangadóján a Kalocsa parázs csatában nyert eggyel a Mizse KC ellen, a Miklós KC és a Kiskunhalas idegenben nyert több, mint tízzel, a Kiskunmajsa pedig az STE elleni hazai győzelmével folytatta a zárkózást.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

KTE-Piroska szörp – Balmazújvárosi KK 33 – 26

ContiTech FKSE-Algyő – Mizse KC 30 – 28

NB I/B női felnőtt-Kelet

Kecskeméti NKSE – Tempo KSE 43 – 27

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Holler UFC – Kiskőrösi KS Kft 35 – 31

Kalocsai KC – Bajai KSE 30 – 32

NB II férfi felnőtt-Dél

KIKI SKFT – Százhalombattai KE 25 – 21

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

Kiskunmajsai KC – Köröstarcsai KSK 25 – 24

Bácsalmási PVSE – Kondorosi KK 25 – 40

NB II női felnőtt-Dél

Gárdony-Pázmánd NKK U22 – Kecskeméti NKSE U22 36 – 22

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Csorvási SK – Bácsalmási PVSE 25 – 27

Bács-Kiskun megyei férfi

STE-BS PLASTIC – Kecel KC 27 – 19

Tiszaalpári SE – Félegyházi KSC 21 – 39

Kecskeméti FS DSE I. – P P Kiskunfélegyházi HTK 44 – 22

Gézengúz UKC – D-V SE Csávoly 31 – 27

Kecskeméti FS DSE II. – Balogh Tészta TVSE 18 – 30

Bács-Kiskun megyei női

Kiskunmajsai KC – STE-BS PLASTIC 21 – 15

Kalocsai KC – Mizse KC 21 – 20

Balogh Tészta TVSE – Miklós KC 27 – 44

Kiskőrösi NKSZSE – Kiskunhalas UKSC 19 – 33

fotó: kesport.hu

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
augusztus 2022
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« júl   szept »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Magazin rendelés
Archívum