bacshandball.hu

Egy veretlen csapat maradt a megyében – hétvégi eredmények

Csonka fordulót rendeztek a kézilabda bajnokságokban, mert a férfi NB-s mezőnyben nem rendeztek mérkőzéseket. A hölgyek azonban pályára léptek, emellett a megyei bajnokságban mindkét nem csapatai megmérkőztek egymással.

A Balmazújvároshoz látogatott a Kecskeméti NKSE a női NB I/B hatodik fordulójában. A mérkőzés első tíz perce után 4 -4 -et mutatott az eredményjelző. Itt megrázta magát a kecskeméti csapat és eldöntötte a meccset, ugyanis tizenhat dobott góljára mindössze kétszer tudtak válaszolni a a hazaiak a félidő végéig. A második játékrészben mindenki pályára léphetett a vendégeknél és mindenki élt is a lehetőséggel. A vége kiütés, 37-20-as KNKSE győzelem lett.

Az NB II-ben a női Dél-kelet csoportban a Bácsalmási PVSE ismét gólgazdag meccset játszott, ezúttal a Csorvás otthonában. A találkozó esélyeseinek a hazaiak számítottak, akik ennek megfelelően az első félidő végére öt gólos előnyt szereztek, a második etapban pedig tovább tudták növelni előnyüket és végül kilenc góllal nyertek. A férfi mezőnyben a délnyugati csoportban egy előrehozott mérkőzést rendeztek. A Kiskőrös KSK a Rinyamenti KC vendégeként lépett pályára. A kőrösiek erejéből sajnos csak tisztes helytállásra futotta, 16-13-as félidő után a nagyatádiak 33-27-re nyertek.

A megyei férfi bajnokság rangadóján a Soltvadkert a Tiszakécskét fogadta. Az első negyedórában fej-fej mellett haladtak a csapatok, ezután egy kécskei rövidzárlat után négy góllal meglépett az STE. A vendégek ugyan időlegesen vissza tudtak kapaszkodni egy gólra, a szünetre azonban már három volt a hazaiak előnye. A folytatásban a Vadkert tartotta szűk előnyét, egészen a 40. percig. Ekkor a végül kilenc gólig jutó Piller Tamás parádéja következett: zsinórban négyszer talált az ellenfél hálójába viszontválasz nélkül, el is döntve ezzel a pontok sorsát. A további mérkőzéseken a tabella elején álló csapatok esélyeshez méltóan nyertek. A listavezető Bácsalmás hazai pályán őrizte meg veretlenségét a Félegyházi KSC ellen, az Euroscale Kecskemét II. és a Kecel pedig nagyarányú győzelemmel biztosította be helyét az élbolyban.

A nőknél vasárnap rendezték a forduló rangadóját: a találkozó előtt hibátlan mérleggel álló Kiskunmajsa a harmadik Kiskőröshöz látogatott. Az első percek tapogatózása után a vendégek vették át a játék irányítását. Az első félidő derekára tetemesek tűnő, öt gólos előnyt szereztek, a 20. percben 8-13 állt a táblán. Nem adta fel a hazai csapat és a szünetig egy 6-1-es szériát produkálva egalizálni tudott. A kiskőrösi lendület a második félidőben is megmaradt, fokozatosan léptek el a vendégektől, a 45. percben már öt góllal is vezettek. A Kiskőrös végül az egyaránt kilenc gólt jegyző Márki Éva és Torgyik Rita vezetésével 28 – 25 -re nyert, a Majsa pedig ezzel elvesztette veretlenségét. Nevető harmadikként a Kalocsai KC vette át a vezetést a tabellán, miután hozták a kötelezőt a Tiszakécske ellen. Szorosan tapad az élmezőnyhöz a KNKSE II., a Nemesnádudvar és a Bácsbokod is. Mindhárom csapat győzött a hétvégén, így jelenleg a női mezőny első hat helyezettjét mindössze három pont választja el egymástól úgy, hogy a hatodik Bokod egy meccsel kevesebbet játszott. Pillanatnyilag lehetetlen megjósolni, hogy melyik négy együttes jut a májusi négyes  döntőbe.

Eredmények:

NB I/B női felnőtt-Kelet

NKK Balmazújváros – Kecskeméti NKSE 20 – 37

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Rinyamenti Kézilabda Club – Kiskőrösi KS Kft 33 – 27

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Csorvási SK – Bácsalmási PVSE 40 – 31

Bács-Kiskun megyei férfi

Bácsalmási PVSE – Félegyházi KSC 33 – 24

Tiszaalpári SE – Kecel KC 29 – 48

STE-BS PLASTIC – Balogh Tészta TVSE 26 – 19

Euroscale Kecskemét II. – D-V SE Csávoly 39 – 19

Bács-Kiskun megyei női

Bácsbokodi NKSE – Miklós KC 29 – 23

Nemesnádudvari NKSZE – STE-BS PLASTIC 29 – 23

Kalocsai KC – Balogh Tészta TVSE 31 – 19

Mizse KC – Kecskeméti NKSE II. 26 – 29

Kiskőrösi NKSZSE – Kiskunmajsai KC 28 – 25

 

fotó: kalocsaikc.hu
Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
április 2024
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« márc   máj »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum