bacshandball.hu

Egy gól döntött a megyei derbin – hétvégi eredmények

Sokáig vezetett, mégis kikapott a Kecskeméti NKSE, fontos győzelmet aratott a Kiskőrös és a Bácsalmás, a Soltvadkert nyerte a megyei férfi bajnokság rangadóját, a nőknél a Kiskunmajsa megszerezte első győzelmét – címszavakban a hétvége történései.

A sajnos már szokásosnak mondható forgatókönyv alapján játszott Hajdúnánáson a Kecskeméti NKSE a női NB I/B-ben. Ahogy az elmúlt fordulókban többször is, most is sokáig vezettek a kecskemétiek, de a végén kiénekelték a sajtot a szájukból. Pedig vendég szempontból nem is kezdődhetett volna jobban a szombat esti találkozó, hiszen másfél perc alatt három gólt szerzett a KNKSE, de a félidő közepére egalizáltak a hajdúságiak, mi több, a 20. perc környékén már ők vezettek kettővel. A játékrész hajráját aztán megnyomták a kecskemétiek, Pénzes Laura zsinórban négy gólt vágott és ezzel kényelmes előnyt harcolt ki csapatának. Előnyét a második játékrész közepéig tudta tartani a KNKSE. Ekkor a hazai kapuban Kiss Bernadett lehúzta a rolót és a Nánás egy 6-1-es rohammal átvette a vezetést és előnyüket a zárójelzésig tartani is tudták. Vereségével a Kecskeméti NKSE továbbra is kiesőhelyen áll, jól fog jönni a hétvégi szünet a sorok rendezésére.

A férfi NB II-ben mindössze egyetlen megyei érdekeltségű mérkőzést rendeztek, a dél-nyugati csoportban a 11. fordulóból előrehozott mérkőzésen a Kiskőrös KSK a Satelit SE vendége volt. Harangozó Gergőék végre azt a játékot hozták, amit tudnak és mindkét félidőben ellenfelüknél hárommal többet lőve simán, 30-24-es győzelemmel hozták a meccset. A nőknél a dél-keleti csoportban a Bácsalmási PVSE a sereghajtó Mezőtúrt fogadta. Rosszul indult a találkozó, az első hazai gólra négy percet kellett várni, csakhogy a vendégek eddigre már négyszer is beköszöntek. A kezdeti zavarodottságán átlendülve a félidő közepére egyenlített ugyan a PVSE, de a vezetést nem sikerült átvenni, a szünetben eggyel a vendégek mentek. Fordulás után az első gól még a Mezőtúré volt, ezután viszont Késmárki Kata percei következtek: a hazaiak kapusa ziccereket és hétméterest is védett, bravúrjainak is köszönhetően a Bácsalmás egy négy gólos szériával átvette a vezetést. Az így megszerzett előnyüket a hazaiak tartani tudták, bár a hajrában egy gólra is fel tudott jönni a Mezőtúr, a vége 31-28-as hazai siker lett. A dél csoportban a Kecskeméti NKSE U22 az eddig hibátlan mérleggel álló Euronovex USE csapatát fogadta. Mindössze negyed óráig tudták tartani a lépést a kecskeméti fiatalok, ekkor az ENUSE előbb egy 5-1-es sorozatot produkált, majd az első félidő hajrájában egy újabb négyes szériával magabiztos előnyt szereztek a szünetre. Nem tudott közelebb kerülni a KNKSE a folytatásban sem, a második félidő közepéig felváltva estek ugyanis a gólok. Ekkor egy öt perces hazai gólcsend következett, amit a vendégek kihasználtak és tetemes előnyt szereztek, melyet aztán a végéig meg is tartottak.

Több rangadót is rendeztek a megyei férfi bajnokságban, de ezek közül is kiemelkedik a listavezető és a második összecsapása. A Kiskunhalas – Soltvadkert mérkőzés első félideje meglehetősen hektikus képet mutatott, előbb a vadkertiek, aztán a halasiak produkáltak egy 5-0-ás rohanást, a félidőben így döntetlen volt az állás. A folytatásban a vendégek állva hagyták a Halast, a 45. percben már öttel vezettek. A hazaiak azonban egy újabb ötös szériával visszajöttek a meccsbe és a hajrára egállal fordultak a felek. A végjátékban az STE koncentrált jobban, egymás után kétszer is betaláltak viszontválasz nélkül. Bár az utolsó percben kettős emberhátrányba került a Vadkert, a halasiak erejéből csak a szépítésre futotta, az egyenlítésre nem, így egy gólos vendégsiker született. A forduló előtt azonos pontszámmal állt a tabella harmadik és negyedik helyén a Balogh Tészta TVSE és a Gézengúz UKC. Egymás elleni összecsapásuk első félideje kiélezett játékot és sok gólt hozott, a szünetig mindkét alakulat tizenhatszor vette be a másik kaput. Fordulás után a kalocsai fiatalok ragadták magukhoz a kezdeményezést és léptek el hárommal. A kécskeiek nem adták fel, tapadtak ellenfelükre és végül egy utolsó percben értékesített hétméteressel egy pontot otthon tartottak. Mindkét kecskeméti csapat Kiskunfélegyházán játszott. Az egyes számú alakulat  Félegyházi KSC vendégeként vett villámrajtot, még öt perc sem telt el a találkozóból és 0-5 állt az eredményjelzőn. Megnyugtató előnyüket a 20. percig tartották a vendégek, innentől azonban az FKSC minden kecskeméti gólra kettővel válaszolt, így a szünetben már csak egy volt a hátrányuk. Fordulás után is kiegyenlített játékot láthattak a szurkolók, némi kecskeméti fölénnyel. Öt perccel a vége előtt hárommal vezettek a megyeszékhelyiek, ekkor begyújtotta a rakétákat a félegyházi csapat és két perc alatt a maguk javára fordították a meccset. Egy felesleges szabálytalanság és az érte járó piros lap miatt azonban a végére emberhátrányba kerültek a hazaiak, így a Kecskemét döntetlenre tudta menteni a meccset. A kettes számú kecskeméti alakulat a KHTK vendégeként már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát. A szünetbeli nyolc gólos különbséget a második félidőben csak kozmetikázni tudta a fiatal hazai csapat, 27 -34 lett a vége. A forduló ötödik meccsén a Kecel magabiztosan verte a Tiszaalpárt.

Nem csak a férfi, de a halasi női csapat is rangadót játszott szombaton, ellenfelük a Kalocsai KC volt. Negyed óráig partiban voltak a felek, tizenöt perc után 6-6 volt az állás. A félidő második részében aztán hullámvölgybe került a Kalocsa, a szünetig mindössze egy gólt szereztek, mialatt a Halas hatszor is betalált. Fordulás után tartotta előnyét az UKSC, az ötvenedik percben aztán nagy hajrába kezdett a KKC, kettőre zárkóztak, az egyenlítésre viszont nem maradt idejük. Megszerezte első győzelmét az előző szezon bronzérmese: a Kiskunmajsai KC Lajosmizsén tudott nyerni. A találkozó első szakaszában fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 20. perctől aztán fokozatosan lépett el a Majsa. Térfélcsere után tovább növelte előnyét a vendégcsapat, a játékrész közepén már kilenccel vezettek és ezt az előnyüket a megtartották a végéig. Jól tartotta magát a Tiszakécske Soltvadkerten. A hazaiak csak az első félidő végén tudtak két gólos előnyt szerezni, igaz, ezt a folytatásban tartani is tudták. A meccs hajrájára érezhetően elfáradt a vendégcsapat, így a végén öttel nyert az STE. Szokásához híven sok gólos meccset játszott a Nemesnádudvar, akik az első pillanattól fogva jelezték, hogy ezen a találkozón a vendég Kiskőrösnek nem teremhet babér. Alig tizenhárom percet kellett várni, hogy tíz gólos legyen a felek közötti különbség, ami a félidőre tizenötre nőtt. A második félidőre némileg visszavettek a hazaiak, de nagyarányú győzelmük így sem forgott veszélyben.

Eredmények:

NB I/B női felnőtt-Kelet

Hajdúnánás SK – Kecskeméti NKSE 30 – 26

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Satelit Se Somogytarnóca – Kiskőrösi KS Kft 24 – 30

NB II női felnőtt-Dél

Kecskeméti NKSE U22 – EURONOVEX USE 25 – 33

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Bácsalmási PVSE – Mezőtúri AFC – Syngenta 31 – 28

Bács-Kiskun megyei férfi

Kiskunhalas UKSC – STE-BS PLASTIC 20 – 21

Kecel KC – Tiszaalpári SE 42 – 30

Balogh Tészta TVSE – Gézengúz UKC 28 – 28

Félegyházi KSC – Kecskeméti FS DSE I. 34 – 34

P P Kiskunfélegyházi HTK – Kecskeméti FS DSE II. 27 – 34

Bács-Kiskun megyei női

Kiskunhalas UKSC – Kalocsai KC 22 – 19

Nemesnádudvari NKSZE – Kiskőrösi NKSZSE 44 – 28

Mizse KC – Kiskunmajsai KC 15 – 24

STE-BS PLASTIC – Balogh Tészta TVSE 29 – 24

fotó: felegyhazikozlony.eu

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
augusztus 2022
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« júl   szept »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Magazin rendelés
Archívum