bacshandball.hu

Duplán verte a listavezetőt a Mizse KC – hétvégi eredmények

Nem bírtak a listavezetők a Mizse KC-vel, idegenben ikszelt a KTE, drámai meccsen kapott ki hazai pályán a Kecskeméti NKSE, ismét csak a Baja tudott nyerni az NB II-es férfi csapatok közül, a nőknél viszont a Bácsalmás otthon tudta tartani a pontokat – címszavakban ezek a hétvége eseményei.
A férfi NB I/B 13. fordulójában az otthon játszó csapatoknak nem sok babér termett, az öt mérkőzésen egyszer sem született hazai győzelem. Ez azért örömteli, mert megyebeli csapataink egyaránt vendégként léptek pályára. A KTE-Piroska szörp Ózdon vendégeskedett. A kecskemétiek meglehetősen nehéz sorozatban vannak, hiszen múlt héten a listavezetőt látták vendégül, míg most a dobogó közvetlen közelében tanyázó borsodiaknál vendégeskedtek. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, többnyire a hazaiak vezettek egy-két góllal. A szünetben 11 – 9 állt a táblán. Fordulás után viszonylag gyorsan egalizált a Kecskemét, sőt a félidő közepére háromgólos előnyt tudtak kicsikarni. A mérkőzés hajrájában is ilyen különbséggel érkeztek a felek, a végére azonban feltámadtak az ózdiak és egyenlíteni tudtak. A mérkőzés utolsó perceiben vagy mindkét csapat előtt ott volt a lehetőség a győztes találat bevitelére, azonban ez egyik oldalon sem járt sikerrel, így a végén igazságosnak mondható döntetlen született. Nagyon fontos győzelmet szerzett múlt héten a Mizse KC a Nyíregyháza ellen, a mostani fordulóban viszont közel sem ők számítottak a találkozó esélyesének, hiszen a listavezető Ferencváros otthonában léptek pályára. Avar György tanítványai azonban nem feltett kézzel léptek pályára, és bár az első félidő inkább a hazaiak szája íze szerint alakult, a zöld fehérek két gólnál jobban nem tudtak ellépni. A második játékrészben egyenlíteni tudtak a vendégek, majd a félidő közepétől már folyamatosan ők vezettek egy-két góllal és a hazaiaknak kellett az eredmény után rohanniuk. A Mizse azonban taktikusan őrizte előnyét és ha csak minimális különbséggel is, de el tudták lopni a két pontot a kilencedik kerületből. A nőknél a GBB ZRT Kecskeméti NKSE azt a Tempó KSE-t látta vendégül, amely a forduló előtt közvetlen riválisának számított. A mérkőzést a vendégcsapat kezdte jobban, alig tíz perc alatt négy gólos előnyt szereztek. A  hazaiak nem nem találtak fogást a Tempó hatosfalán, nagyon sok bosszantó technikai hibát vétettek, ennek köszönhetően az első játékrész végén hárommal mentek a fővárosiak. Fordulás után megrázta magát a hazai alakulat. Szívós munkával kezdték el ledolgozni hátrányukat, amely a félidő közepére sikerült is, mi több bő 10 perccel a meccs vége előtt már három gólos volt a hazaiak előnye. A hajrában aztán ismét előjöttek a technikai hibák, melyet a Tempó könyörtelenül kihasznált. Bár fél perccel a vége előtt kecskeméti időkérés után a hazaiak támadtak a győzelemért, egy elrontott lövés után a Tempónak még volt ideje egy villámgyors ellentámadásra és az utolsó másodpercben be tudták venni a kecskeméti kaput, így ezzel megnyerték a mérkőzést.
A férfi NB II dél-nyugati csoportjában mind a négy megyei csapatunk hazai pályán szerepelt, de csak a Baja tudta itthon tartani a pontokat. A Kiskőrös KSK a Hőgyész től kapott ki bántóan simán, a Kiskunhalas UKSC a Rinyamenti KC-val játszott szoros meccset, ám végül két góllal alulmaradtak. A Kalocsai KC némi meglepetésre nyolc góllal maradt alul otthon a Dunaújvárossal szemben. A Bajai KSE viszont  nagyon simán gázolt át a Satelit SE-n. Már az első félidőben tízet raktak közé a Sugó-partiak, és bár a második félidőben a hazaiak picit visszavettek, magabiztos sikerük egy pillanatig sem forgott veszélyben. A déli csoportban A KIKI Sport Szigetszentmiklóson maradt alul hárommal, míg  a délkeleti csoportban a Kiskunmajsai KC  ugyan egy góllal kikapott Kunszentmártonban azonban a majsaiak megóvták a meccset. Történt ugyanis, hogy  az utolsó másodpercekben a hazaiak edzőjét piros lappal kizárták a játékvezetők, ám az utolsó harminc másodpercben a kizárás mellé automatikusan járó hétméteres dobást nem kapták meg a majsaiak. A 24-23 tehát még nem biztos, hogy végeredmény – folytatása következik. A nők délkeleti csoportjában továbbra sincs pontja A Kecskeméti NKSE U22-nek akik ezúttal egy félidőt bírtak Gyomaendrődön, a második játékrészben azonban a hazaiakat átgázoltak rajtuk. Újabb fontos pontokat szerzett viszont a Bácsalmási PVSE,  szoros meccsen egy góllal tudtak nyerni a Szeghalom ellen, így győzelmükkel megerősítették helyüket a középmezőnyben.
A megyei férfi bajnokságban a forduló rangadóján a Soltvadkert parázs meccsen nyert eggyel az Euroscale Kecskemét ellen. Zsinórban harmadszor is győzött a Kiskunfélegyháza, ezúttal a Kecelt múlták felül. A KTE U22 magabiztosan nyert hétközi meccsen Kalocsán  a Gézengúzok ellen. A Bácsalmás Tiszaalpártól vitte el a pontokat,  míg a Tiszakécske nyolccal múlta felül a Csávolyt. A női bajnokság szuperrangadóján a listavezető Nemesnádudvar Lajosmizsére látogatott, ahol a hazaiak megszakították a nádudvari lányok eddigi hibátlan sorozatát. A vártnál sokkal könnyebben nyert a Mizse és így már matematikailag is biztosították helyüket a felsőházba. A másik rangadón a harmadik és a negyedik játszott egymással itt, a Kalocsa magabiztosan győzte le hazai környezetben a Kiskőröst. Igyekszik tapadni az élmezőnybe a Miklós KC is, akik ezúttal a Soltvadkertet munkák felül. A Kiskunhalas – Kiskunmajsa mérkőzés betegség miatt későbbre lett halasztva.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

ÓAM-Ózdi KC – KTE-Piroska szörp 21 – 21
FTC-Diagnosticum U22 – Mizse KC 25 – 26

NB I/B női felnőtt-Kelet

GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Tempo KSE 31 – 32

NB II férfi-Dél-nyugat

Kiskőrösi KS Kft – Hőgyészi SC 22 – 34
Kiskunhalas UKSC – Rinyamenti KC SE 27 – 29
Bajai KSE – Satelit SE 37 – 25
Kalocsai KC – Dunaújvárosi AC 20 – 28

NB II férfi-Dél

Szigetszentmiklósi KSK U2 – KIKI SKFT 32 – 29

NB II férfi-Dél-kelet

UniTurn Kunszentmárton – Kiskunmajsai KC 24 – 23

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Gyomaendrődi NKSE – Kecskeméti NKSE U22 32 – 21
Bácsalmási PVSE – Szeghalmi NKC 34 – 33

Bács-Kiskun megyei férfi I. osztály

Gézengúz UKC – Kecskeméti TE U22 18 – 40
STE-Bs Plastic – Kecskeméti FS DSE 22 – 21
KHTK – Kecel KC 29 – 21
Tiszaalpári SE – Bácsalmási PVSE 19 – 26
Balogh Tészta TVSE – D-V SE Csávoly 30 – 22

Bács-Kiskun megyei női I. osztály

Mizse KC – Nemesnádudvari NKSZE 36 – 27
Kalocsai KC – Kiskőrösi NKSZSE 30 – 23
Miklós KC – STE-Bs Plastic 30 – 17

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
augusztus 2022
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« júl   szept »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Magazin rendelés
Archívum