bacshandball.hu

Bravúrgyőzelmet aratott a Mizse KC – hétvégi eredmények

Zaklajda-parádéval tartotta otthon a pontokat a KTE, a harmadik helyezett ellen nyert a Mizse KC a férfi NB I/B-ben, csak a Kalocsa tudott győzni az NB II-ben, vendégsikerek a megyei bajnokságok rangadóin – címszavakban a hétvégi események.

Pénteken este kezdődött az aktuális forduló a férfi NB I/B-ben, amikor a Kecskeméti TE-Piroska szörp a kiesés elől menekülő Balassagyarmatot fogadta. A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, az első kecskeméti gólra öt percet kellett várni, de eddigre a gyarmatiak már háromszor is betaláltak. Nem működött a hazai támadógépezet és a védekezésben is voltak hibák, így a félidő közepén már öt gól volt a nógrádiak előnye. A huszadik perctől kezdte meg a zárkózást a KTE, a szünetre kettőre sikerült faragni a hátrányt. Fordulás után öt percet kellett várni az egyenlítésre, majd ezután Zaklajda József percei következtek. A kecskeméti hálóőr ziccereket, heteseket fogott, negyedóráig érintetlen maradt a hálója, ezalatt társai tízszer is beköszöntek, eldöntve ezzel a mérkőzést. A kieső helyen álló Mizse KC a harmadik helyen álló Békés otthonába látogatott. A hazaiak esélyeshez méltóan kezdték a találkozót, gyorsan előnybe is kerültek, de a mizsei alakulat nem hagyta őket meglépni, két-három gólnál nagyobb különbség nem alakult ki. A 14-12-es félidő után sem változott a játék képe, a hazaiak egyre görcsösebben játszottak, a Mizse pedig kihasználta ezt: a 48. percben egyenlítettek, tíz perccel a vége előtt pedig a vezetést is átvették. Paprikás hangulatban telt a mérkőzés vége, felváltva estek a gólok, de folyamatosan a Békés futott az eredmény után. A hazaiak 20 másodperccel a vége előtt még egyenlítettek, de az ellentámadásból Benke 2 másodperccel a vége előtt betalált, így a vendégek hagyhatták el győztesen a játékteret.

A férfi NB II dél-nyugati csoportjában a forduló előtt negyedik helyen álló Kalocsai KC a második Mecseknádasdot fogadta. A telt házas rangadó első félidejében nagy küzdelem folyt a pályán, felváltva vezettek a csapatok, a szünetre egy egység volt a Kalocsa előnye. A második félidőben már inkább a hazaiak domináltak, Katona Bence fontos góljaival a félidő derekára négy gólos előnyt szereztek. A vendégcsapat hősiesen küzdött ugyan, az utolsó percek is tartogattak izgalmakat, de a nádasdiak nem tudták áttörni a keményen védekező kalocsaiakat, akik megnyerték a meccset és győzelmükkel a feljöttek a második helyre. A télen több légióssal is erősítő Satelit FC-hez látogatott a Kiskőrösi KSK. Horváth András tanítványai a szünetben még három góllal vezettek, a végén azonban be kellett érniük egy ponttal: 29-29 lett a vége. Nagyon simán kapott ki a Kiskunhalasi UKSC és a Bajai KSE is, előbbi Nagyatádon, utóbbi otthon, a Siklós ellen szenvedett nagyarányú vereséget. A déli csoportban a meccs előtt egyaránt 14 pontos Dunaújvárosi AC és a KIKI Sport csapott össze. A kiegyenlített játékot hozó találkozón a félidőben még két gólos vendég vezetést mutatott az eredményjelző, a hazaiak azonban egy utolsó másodpercekben megítélt és értékesített hétméteressel otthon tartották a pontokat. Hullámvölgyben van a Kiskunfélegyházi HTK, a múlt heti hazai fiaskó után ezúttal a kieső zónában tanyázó Abony otthonában sem jött össze a pontszerzés. Ugyan 45 percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor azonban egy nyolc perces félegyházi gólcsend következett, amit a hazaiak kegyetlenül ki is használtak és végül 27-24-re nyertek. A dél-keleti csoportban a Kiskunmajsai KC Kunszentmártonba utazott. A majsai Tigrisek végig meccsben voltak, folyamatosan vezettek is, de az utolsó percekre elfogyott az erő, több ziccer is kimaradt, így a rutinos hazaiak a javukra fordították a találkozót. A nők dél-keleti csoportjában a Bácsalmási PVSE közvetlen riválisát fogadta. A Gyomaendrőd elleni találkozó első félidejében a hazaiak domináltak, a játékrész végére négy gólos fórt szereztek. Fordulás után tíz perc alatt elolvadt az előny, és bár a Bácsalmás még ismét tudott hárommal vezetni, a vendégek nem adták fel és másodpercekkel a záró jelzés előtt a győztes találatot is bevitték.

Mind a férfi, mind a női megyei bajnokságban az első helyezett fogadta a másodikat. A férfiak mezőnyében a Bácsalmás – Kecel találkozón a több alapemberét is nélkülöző listavezető negyedóráig tudta a tartani a lépést a keceliekkel, ekkor azonban a vendégek egy 7-0-ás rohammal megnyugtató előnyt szereztek. A fordulás után a Kecel tartotta előnyét, mi több, ezt  hajrában egy újabb, ezúttal négy gólos szériával tízre növelték, amit a lefújásig meg is tartottak. A harmadik és negyedik helyen álló két kecskeméti gárda összecsapásán az ezúttal vendégként jelölt Euroscale Kecskemét I. nyert a kettes csapat ellen és ezzel megerősítette helyét a dobogó harmadik fokán. Esélyeshez méltóan nyert a Tiszakécske a Tiszaalpár ellen, míg a Soltvadkert – Csávoly összecsapáson a hazaiak diadalmaskodtak. A női bajnokság csúcsrangadóján a Kalocsai KC a Kecskeméti NKSE II-t fogadta vasárnap kora délután. A vendégek az első perctől uralták a találkozót, a félidőre öt gólos előnyt szereztek. A fordulás után elkezdett kapaszkodni a KKC, a hajrára egyre csökkentették a hátrányukat, ám a koncentráltabban játszó kecskeméti fiataloknak a végére is maradt erejük, így behúzták a meccset és átvették a vezetést a tabellán. Gógokban gazdag mérkőzésen nyert a harmadik Kiskunmajsa a Nemesnádudvar vendégekét, de a negyedik Bácsbokod és a Tiszakécske összecsapásán is több, mint nyolcvanszor zördült meg a háló, 50-31-es elosztásban. Kiskőrösön aratott fontos győzelmet a Miklós KC, akik így továbbra is versenyben vannak a négyes döntőbe kerülésért folytatott küzdelemben. Izgalmas meccset vívott a Soltvadkerti TE és a Mizse KC: a hazaiak a második félidő derekára ugyan öt gólos előnyt csikartak ki, a szívósan küzdő Mizse vissza tudott jönni a meccsbe, de az egyenlítésre már nem futotta erejükből.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

Kecskeméti TE-Piroska szörp – Balassagyarmati Kábel SE 29 – 23

Békés-Drén KC – Mizse KC 26 – 27

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Satelit FC Somogytarnóca – Kiskőrösi KS Kft 29 – 29

Rinyamenti Kézilabda Club – Kiskunhalas UKSC 33 – 18

Bajai KSE – MK Pelikán-Siklós KC  30 – 41

Kalocsai Kézilabda Club – Dél Takarék Mecseknádasd 25 – 23

NB II férfi felnőtt-Dél

Dunaújvárosi AC – KIKI SKFT 24 – 23

Abonyi KC – Kiskunfélegyházi HTK 27 – 24

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

UniTurn Kunszentmárton – Kiskunmajsai KC 26 – 25

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Bácsalmási PVSE – Gyomaendrődi NKSE 26 – 27

Bács-Kiskun megyei férfi

Bácsalmási PVSE – Kecel KC 17 – 27

STE-BS PLASTIC – D-V SE Csávoly 29 – 24

Tiszaalpári SE – Balogh Tészta TVSE 16 – 29

Euroscale Kecskemét II. – Euroscale Kecskemét I. 27 – 32

Bács-Kiskun megyei női

STE-BS PLASTIC – Mizse KC 25 – 24

Nemesnádudvari NKSZE – Kiskunmajsai KC 38 – 42

Bácsbokodi NKSE – Balogh Tészta TVSE 50 – 31

Kalocsai KC – Kecskeméti NKSE II. 19 – 22

Kiskőrösi NKSZSE – Miklós KC 24 – 28

fotó: kesport.hu

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
február 2023
hKscpsv
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28      
« jan   márc »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Magazin rendelés
Archívum