bacshandball.hu

Bácsalmási bravúr – hétvégi eredmények

Az NB I/B-ben és az NB II-ben a második, a megyei bajnokságban az első fordulót rendezték a hétvégén. Megyei csapataink közül az NB I/B-ben a Mizse KC lépett először pályára, otthon fogadták a törökszentmiklósi Székácsot. Serfőző Zsolt tanítványai villámrajtot vettek, az első negyedóra végére 7 gólos előnyt szereztek, melyet félidő végéig tízre növeltek. A második játékrészben sem hagyott alább a mizsei lendület, a végére 13 gólos különbség alakult ki. A vereséggel rajtoló Kecskeméti TE vasárnap a PLER otthonába látogatott. Jól kezdtek a hírös városiak, ám az első játékrész derekán a hazaiak megrázták magukat és egy 7-0-ás szériával gyakorlatilag már ekkor el is döntötték a két pont sorsát. A Kecskeméti NKSE a Vasast látta vendégül. A mérkőzés elején nem nagyon bírtak egymással a felek, aztán a játékrész hajrája az angyalföldi csapatnak jött ki jobban. A második félidő elején két kecskeméti játékos is megkapta a harmadik két perces büntetését és a vele járó piros lapot, így végül hét góllal nyert a fővárosi rivális.

A női NB II dél-keleti csoportjában az újonc Bácsalmási PVSE azt a Szarvast fogadta, akik az elmúlt években rendre a dobogón végeztek. A bácsalmási lányok azonban nem törődtek a papírformával és magabiztos játékkal – és Rothpflug 16 góljával – simán, kilenc góllal nyertek.

A férfiak dél-nyugati csoportjában ismét megyei rangadó volt, a Kiskunhalasi UKSC a Bajai KSE-t látta vendégül. Mindkét csapat vereséggel kezdte a bajnokságot, így ez a mérkőzés különösen fontos volt számukra. A mérkőzés végén a vendégek örülhettek, magabiztos játékkal fölényes győzelmet arattak. A Kalocsai KC Komlón lépett pályára. A végig szoros találkozón a végjáték döntött, a tíz gólos Katona és a nyolcig jutó Rumi vezérletével ha nehezen is, de elhozták a pontokat a Mecsekből Kolics János fiai. Szintén szoros meccset játszott a Kiskőrös KSK is Simontornyán. A szünetben még döntetlent mutatott az eredményjelző, a végén azonban a kőrösiek örülhettek, ha csak egy góllal is, de diadalmaskodni tudtak.

A déli csoportban A KIKI SKFT a Tempo SE otthonában lépett pályára. Ez a találkozó is végig kiélezett volt, a hazaiak végül közvetlenül a zárójelzés előtt lőtték be a győztes találatot. A Kiskunfélegyházi HTK is vendégségbe ment, a VSK Tököl volt az ellenfelük. A félegyházi csapat már az első félidőben négy gólos előnyre tett szert, melyet a második etapban tovább hizlaltak és végül héttel nyertek.

A dél-keleti csoportban az újon Kiskunmajai KC a tavalyi bajnok otthonába látogatott. Sajnos érvényesült a papírforma és a Mezőtúr sima győzelmet aratott.

Alaposan átalakult a mezőny a megyei női bajnokságban, így az nyitóforduló előtt nemigen lehetett esélyekről beszélni. A forduló rangadójának előzetesen a Kiskőrösi NKSE – Soltvadkert mérkőzés ígérkezett, melyet a kiskőrösi csapat végül magabiztosan nyert meg. Simán győzött a Bácsbokod is a Mizse KC ellen, míg a Miklós KC paprikás hangulatú találkozón verte a Tiszakécskét. Otthon tartotta a pontokat a Kalocsai KC is, a Kecskeméti NKSE ifjúsági első osztályban szereplő csapata azonban hazai pályán szenvedett vereséget a Kiskunmajsától. A férfiaknál rögtön két rangadót is rendeztek, a Bácsalmás – Euroscale Kecskemét I. és a Kecel – Tiszakécske mérkőzésen egyaránt hazai győzelem született. A második számú kecskeméti csapat simán hozta el a pontokat Tiszaalpárról, míg a Félegyházi KSC és a D-V SE Csávoly a végletekig kiélezett csatát vívott, melyet a hazaiak utolsó perces gólja döntött el.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

Mizse KC – Törökszentmiklósi Székács KE 35 -22

PLER-Budapest – Kecskeméti TE-Piroska szörp 28 – 21

NB I/B női felnőtt-Kelet

Kecskeméti NKSE – Vasas SC 25 – 32

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Sport36-Komló U23 – Kalocsai KC 26 – 30

Kiskunhalas UKSC – Bajai KSE 19 – 29

MEZDEPO Holler UFC – Kiskőrösi KS Kft 26 – 27

NB II férfi felnőtt-Dél

VSK Tököl – Kiskunfélegyházi HTK 26 -33

Tempo KSE – KIKI SKFT 28 – 27

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

Mezőtúri AFC – Syngenta – Kiskunmajsai KC 31 – 24

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Bácsalmási PVSE – Szarvasi NKK 36 – 27

Bács-Kiskun megyei férfi

Bácsalmási PVSE – Euroscale Kecskemét I. 29 – 26

Kecel KC – Balogh Tészta TVSE 27 – 23

Félegyházi KSC – D-V SE Csávoly 26 – 25

Tiszaalpári SE – Euroscale Kecskemét II. 20 – 42

Bács-Kiskun megyei női

Kecskeméti NKSE II. – Kiskunmajsai KC 23 – 29

Bácsbokodi NKSE – Mizse KC 31 – 21

Kiskőrösi NKSZSE – STE-BS PLASTIC 29 – 20

Kalocsai KC – Nemesnádudvari NKSZE 27 – 20

Miklós KC – Balogh Tészta TVSE 37 – 28

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
február 2024
hKscpsv
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   márc »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum