bacshandball.hu

A nőknél a Kalocsa, a férfiaknál a Kecel az őszi első – hétvégi eredmények

Győzelemmel búcsúzott közönségétől a KTE, döntetlen Lajosmizsén és Kiskőrösön, kiütéses félegyházi győzelem, dupla kalocsai siker az NB II-es és a megyei rangadón, bácsalmási botlás – ezek a kézilabdás hétvége címszavai.

A Kecskeméti TE utolsó hazai mérkőzését játszotta 2018-ban az NB I/B keleti csoportjában. A hírös harcosok a velük pontazonossággal álló Balmazújvárost fogadták. A találkozó elejét a vendégek kapták el jobban, szűk tíz perc után három volt az előnyük, de a KTE a félidő derekára már fordítani tudott. A szünetre három gólos kecskeméti vezetéssel mentek a csapatok. A második félidőben állandósult a hazaiak előnye, a hajdúságiak nem tudtak közelebb férkőzni, 28-24 lett a vége. A Mizse KC is közvetlen riválist látott vendégül. Az Ózd elleni meccsük tétje az volt, hogy sikerül-e a tabella végéről elmozdulniuk. Sajnos nem jött össze: bár a félidőben is a Mizse vezetett, mi több, a második játékrészben volt négy is a hazai előny, a borsodiak vissza tudtak jönni a meccsbe és pontot mentettek.

A férfi NB II dél-nyugati csoportjában a Bajai KSE a Kalocsai KC-t látta vendégül. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, egy gólos hazai előnnyel fordultak a csapatok. A második etap közepéig tartott a szoros küzdelem, ekkor a Kalocsa tempót váltott és zsinórban lőtt hat góljával eldöntötte a mérkőzést. Izgalmas meccset játszott a Kiskőrös KSK és a Komló U23-as csapata. Sokáig a vendégeknek állt a zászló, a mérkőzésnek volt olyan periódusa, ahol a baranyaiak már öttel mentek, a hazaiak azonban nem adták fel és remek hajrával egyenlíteni tudtak. A Kislunhalasi UKSC első pontjai tovább váratnak magukra, ezúttal Hőgyészen kaptak ki meglehetősen simán. A déli csoport mindkét megyei érdekeltségű mérkőzésén kiütéses győzelem született, ám míg a Kiskunfélegyházi HTK otthon lépte le a PLER utánpótláscsapatát, addig a KIKI Sport szintén hazai környezetben futott bele egy jókora pofonba. A dél-keleti csoportban a Kiskunmajsai KC a tabellán közvetlenül előtte, de négy pontos előnnyel álló Békéscsabai BDSK-t fogadta. Az első perctől kiélezett csata folyt a pályán, egyik csapat sem tudott jelenetősebb előnyt kiharcolni. Szünet után a csabaiak léptek meg három góllal, de a Majsa vissza tudott kapaszkodni. A végén mindkét csapat előtt megvolt az esély a győzelemre, ezzel végül a hazaiak éltek és egy góllal nyerni tudtak. A nők dél-keleti csoportjában a Bácsalmási PVSE győzelmi esélyekkel utazott Gyomaendrődre, de ezzel az eséllyel nem tudtak élni: a végig szoros találkozó végjátékában a hazaiak koncentráltak jobban és otthon tartották a pontokat.

A megyei férfi bajnokság rangadóján a forduló előtt 100 %-os Bácsalmás az Euroscale Kecskemét II. vendégeként lépett pályára. A színvonalas, sportszerű küzdelmet hozó találkozón a hazaiak lőttek eggyel több gólt, így a Bácsalmás nemcsak a veretlenségét, de az őszi elsőséget is elvesztette. Merthogy a Kecel KC idegenben tudott nyerni a Csávoly otthonában. A keceli csapat tartalékosan utazott a találkozóra, három alapemberüket is nélkülözték. Talán ennek tudható be, hogy a D-V SE sokáig vezetett, a Kecel csak a véghajrában tudta a maga javára fordítani a meccset. A további mérkőzéseken az egyes számú kecskeméti csapat és a Soltvadkert is esélyeshez méltó magabiztossággal múlta felül ellenfelét. Féltávnál tehát a Kecel vezet, igaz csak gólkülönbséggel előzik a szintén 14 pontos Bácsalmást. A harmadik és negyedik helyen az egyaránt 12 pontos két kecskeméti csapat áll.

A megyei női bajnokság rangadóján a listavezető Kalocsa a negyedik Bácsbokodot látta vendégül. A mérkőzés első játékrészében felváltva vezettek a csapatok, amely minimális hazai előnnyel zárult. A második félidő elején aztán megrázta magát a Kalocsa és egy 5-1-es szériával megnyugtató előnyt szerzett, melyet a lefújásig tartani is tudott. Az élmezőny többi csapata nyert: a Kiskőrös Lajosmizséről hozta el a pontokat, a Kiskunmajsa a Soltvadkertet verte, míg a KNKSE II. a Kunszentmiklóson aratott győzelmet. A Tiszakécske – Nemesnádudvar mérkőzésen hazai győzelem született. A Bácsbokodnak még van egy elmaradt mérkőzése hét végén Tiszakécskén, de ennek végeredményétől függetlenül a Kalocsa telel az élen, egy egységgel megelőzve a pontazonossággal álló Kiskunmajsát és a Kecskeméti NKSE ificsapatát.

Eredmények:

NB I/B férfi felnőtt-Kelet

Kecskeméti TE-Piroska szörp – Balmazújvárosi KK 28-24

Mizse KC – Ózdi Kézilabda Club 23-23

NB II férfi felnőtt-Dél-nyugat

Bajai KSE – Kalocsai KC 26-31

Hőgyészi SC – Kiskunhalas UKSC 34-22

Kiskőrösi KS Kft – Sport36-Komló U23 25-25

NB II férfi felnőtt-Dél

KIKI SKFT – Rév TSC 27-49

Kiskunfélegyházi HTK – PLER-Budapest U23 42-22

NB II férfi felnőtt-Dél-kelet

Kiskunmajsai KC – Békéscsabai BDSK 28-27

NB II női felnőtt-Dél-kelet

Gyomaendrődi NKSE – Bácsalmási PVSE 34-33

Bács-Kiskun megyei férfi

D-V SE Csávoly – Kecel KC 27-30

Tiszaalpári SE – STE-BS PLASTIC 23-34

Euroscale Kecskemét II. – Bácsalmási PVSE 27-26

Euroscale Kecskemét I. – Félegyházi KSC 33-13

Bács-Kiskun megyei női

Mizse KC – Kiskőrösi NKSZSE 32-37

Kiskunmajsai KC – STE-BS PLASTIC 30-24

Balogh Tészta TVSE – Nemesnádudvari NKSZE 39-27

Kalocsai KC – Bácsbokodi NKSE 29-25

Miklós KC – Kecskeméti NKSE II. 24-29

 

fotó: kesport.hu
Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
április 2024
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« márc   máj »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum